Mandagscup 3. august 2020

Startlisten så litt puslete ut i går da påmeldingen stengte, men mange må ha sittet på gjerdet og ventet på å se hvordan været ble, for til slutt ble det 15 stykker som gikk ut klokken 6. I tillegg var det 8 stykker som spilte tidligere på dagen slik at det ble til sammen 23 startende (C: 6, B: 11, A: 6) i den første mandagscupen etter sommerferien.Forholdene og været var bra, så vi kan godt si at mandagstradisjonen med bare fint vær ble videreført. Bakken var litt bløt fremdeles, så det var lurt å ha ballplassering. Det kom en liten regnskur mot slutten av runden, men mange gadd ikke en gang å slå ut paraplyen.

Birdier

Det ble bare to, og de ble satt av samme mann: Per Frode Haugen, på hull 4 og hull 7.

Ikke rart han ser fornøyd ut.

Klasse A

Det ble en innbringende kveld for en viss herre. Det var 6 med i denne klassen.Per Frode Haugen vant A-klassen suverent. Han gikk på par brutto, noe som for ham er -4 netto. Dagens overlegent beste runde på alle måter.Det var to mann på +1. Lars Sandberg tok andreplassen på bedre handicap.Arve Bjerke tok tredjeplassen, altså også på +1.

Klasse B

Her var det 11 deltakere, og ganske jevnt.

(Og selfie med speilrefleks er krevende greier.)Jon Kittilsen tok sesongens andre seier med en runde på par.Øivind Nordanger spilte tidligere på dagen og tok andreplassen med +1.Erlend Bærø fikk også +1, og han fikk tredjeplassen på handicap.

Klasse C

Her var det 6 deltakere, hvorav to spilte tidligere på dagen, da det må ha vært bedre forhold.Seieren gikk til Yngve Andersen, som ligger og vipper frem og tilbake mellom B- og C-klassen. I dag var han altså i C-klassen, men han kommer nok fort tilbake til B-klassen etter sin runde på -3.Odd Hole var ikke stort dårligere. Han kom inn på -2, og det holdt til andreplass.På tredjeplass har vi Pål Kirstistuen, som gjestet oss fra Losby GK. +3 holdt til tredjeplass.

Sakte spill

Det blir en del stolbilder i dag, for de fleste som spilte kveldrunden ble relativt fort ferdig, med andre ord på rundt to timer. En del av disse ble nok lei av å vente, for klokken var omtrent kvart på ni før alle var inne. Det er i tregeste laget, spesielt i en medlemsturnering der de aller fleste har spilt banen mange ganger. Husk at du nå bare kan lete etter ballen i maks. 3 minutter.

Orders of Merit

Dette var årets tiende mandagsturnering, og noen har spilt alle, mens andre bare har spilt noen, så det er fullt mulig for andre å yppe seg enn dem som i dag topper listene.Stine Torgersen har fremdeles en ganske klar ledelse i A-klassen, men det kan fort tette seg til når alle øverst på listen har spilt 10 runder og ikke lenger får full pott. Per Frode Haugen, som ligger på andreplass, har bare spilt 7 turneringer, og vil derfor ha mulighet til å plusse på mer enn Stine som har spilt 9. Det er en hel gjeng på +/- 60 poeng, så vi våger å si at ingenting er avgjort, spesielt hvis deltakelsen blir litt bedre, slik at OoM-poengene henger litt høyere.Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen er de eneste som har spilt alle mandagscup-turneringene i B-klassen. De topper derfor også listen. Jon leder nå, men det er bare tre poeng mellom dem. Begge har noen nuller på CV-en, så de kan fremdeles få godt med poeng hvis de spiller bra. Nærmeste utfordrer, Robert Eilertsen, er nå i A-klassen, og derfor mindre av en trussel.Jevnt er det også i C-klassen. Det er bare ett poeng som skiller Bjarne Røed og Jens Kr. Tofteberg. Ingen av dem spilte i dag, men vipper fort over på 10 runder. Det vil nok være jevnt en stund til, for de har ikke så mange dårlige runder å bytte ut. Yngve Andersen ligger på tredjeplass, men han får antagelig ikke spilt nok runder i denne klassen til å gjøre seg gjeldende.

Innhold
Klubben