Mandagscup 30. mai 2016

Inn som en løve, ut som et lam

Er det ikke det man sier om mai, eller er det mars? Ja si det. I hvert fall var det ingen grunn til å klage på været denne fine mandagskvelden. Banen var det heller ikke noe å utsette på, og det ble derfor ingen ballplassering. Dagens format var slaggolf, og det var back-9 som skulle fylles inn på kortet, noe som betyr at dem med odde-handicap mistet et slag i forhold til å spille front-9.Til tross for de gode forholdene var ikke resultatene altfor imponerende. Ingen spilte bedre enn sitt handicap i dag. Imponerende var vel heller ikke deltakelsen, med 24 stykker. Vi får skylde på at det hadde vært turnering både lørdag og søndag. Noen synes kanskje at golf tre dager på rad er litt mye. En fin kveld ble det på dem som kom. Vi tar for oss prestasjonene i samme rekkefølge som premieutdelingen.

C-klassen

I C-klassen var det 6 deltakere, og det ble derfor to premier. Førstepremien gikk til Eric Fredriksson, som stilte opp i mandagscupen for tredje gang. Han har en andreplass fra før. +2 var resultatet, hvilket er godt innenfor buffersonen i hans kategori. Steinar Nordskog fulgte hakk-i-hæl på +3.Svenskene gjør seg gjeldende på Krokhol for tiden. I dag gikk Eric til topps.Siden Steinar gikk hjem før premieutdelingen, viser vi i stedet hvor utslaget til kompisen til Eric, Marcus Thuresson, landet på hull 6 i sin mandagscup-debut (velkommen). Han synes ikke det var noen grunn til å bli avbildet sammen med ballen, “siden den ikke var på greenen”. Marcus spiller i B-klassen og ble nummer fire i sin debut.

B-klassen

Den fyldigste klassen var B-klassen, med 14 spillere. Derfor var det tre stykker som fikk premie. Best i dag var Kristian Bjerve, som gikk på +1 og dermed produserte dagens beste nettorunde. To mann var ett slag bak, nemlig Arve Bjerke og Odd Hole. Arve fikk andreplassen på bedre handicap.Kristian Bjerve var en av de få som ikke vil få sin handicap regulert etter dagens runde. +1 er i buffersonen.Arve Bjerke har startet mandagscup-sesongen med tre andreplasser.Odd Hole spiller jevnt bra om dagen. Han hadde dagens beste runde i sin klasse i går, men vant ikke fordi han ikke hadde kjøpt nok ekstraslag i Pink Cup.

A-klassen

I A-klassen var det bare fire deltakere, og derfor kun én premie. Den gikk til mannen med dagens beste bruttorunde (43) – Per Frode Haugen. Nettoresultatet var +4, det samme som Kjell Høydahl, som imidlertid ikke fikk noen premie. Akkurat som i forrige uke. Den lave deltakelsen i A-klassen kan tyde på at turneringskomiteen ikke har truffet helt med den nye klasseinndelingen.

ResultaterMai er bare “oppspill” sier Frode, som regner med at den virkelige formen kommer i juni (med andre ord om noen dager).

Orders of Merit

Nå som sesongen er 4 runder gammel, begynner det også å bli litt interessant å se litt nærmere på de tre Orders of Merit.

I A-klassen ligger Kjell Høydahl og Per Frode Haugen sammen i teten. Begge har 36 poeng.

Kjell har en førsteplass, to andreplasser og en 7. plass, mens Frode har tre tredjeplasser og en førsteplass. Beklageligvis ser det ut til at OoM-A vil dreie seg om hvem som deltar i flest turneringer. Så langt i år er det bare 9 stykker som har stilt til start i A-klassen.I B-klassen er det også jevnt i teten. Kristian Bjerve leder med 32 poeng. Han har en første, en tredje og to femteplasser. Arve Bjerke er, med sine tre andreplasser, bare to poeng bak, til tross for at han har spilt en turnering mindre.

Den litt mer ujevne Ronny Waagenæs er heller ikke langt bak. 29 poeng har han samlet seg med to førsteplasser, en sjuende og en tiendeplass. I B-klassen har det vært 17 deltakere så langt i år.Den største ledelsen finner vi i C-klassen, der Steinar Nordskog har hele 40 poeng, takket være to førsteplasser, en andre og en femteplass. Det gir ham et forsprang på 12 poeng foran Eric Fredriksson, som har samlet 28 poeng med sin ene førsteplass, andreplass og femteplass.

I C-klassen har det vært 13 deltakere.

Birdier

Dette temaet glemte vi nesten, for det ble ikke delt ut noen premier. Dog var det to birdier registrert i Golfbox. Én til Frode på hull 2, som han ikke får nok poeng på til å bli premier. Det forundrer oss imidlertid at den andre birdien ikke ble premiert, for Odd Hole er registrert med birdie på 5-ern, og det burde holde til premie i massevis. Vi får håpe overseelsen rettes opp ved et senere høve.

Neste uke er det ny mandagscup. Det hadde vært fint om vi kunne greie å øke deltakerantallet.

Neste stor-turnering

Nordea Pairs arrangeres søndag 12. juni. Det er alltid en av sesongens høydepunkter. Meld deg/dere på i Golfbox, enten som lag, eller som enkeltperson (da får du tildelt en partner).

Mesterskap

Påmeldingsfristen for klubbmesterskapet i matchplay går ut i morgen 31. mai.

Alle kan, og burde, være med, uansett handicap.

Snakk med Jon Kittilsen hvis du har spørsmål.

Innhold
Klubben