Mandagscup 31. august 2020

Strålende forhold igjen!

Nydelig vær, og en bane i fantastisk stand (kanskje litt trege greener fordi gresset vokser litt fort).

Det ble tydeligvis satt pris på, for det var 30 deltakere (C: 11, B: 11, A: 8), og som før noen på dagtid, men de fleste på kvelden.

Hvor er Morten?

De fleste hadde fått med seg at det startet kl. 17.30, men ikke alle!Noen gode resultater var det også. Vi følger rekkefølgen under premieutdelingen og tar C-klassen først.Terje Bjørnstad vant C-klassen fordi han gikk på netto par, og det var bedre enn alle de andre.

 

Han slo Jostein Olafsen med ett slag, og …… langtslående Alexander Løken med to.Kjell Høydahl hadde endelig dagen da det meste stemte. 41-runden ga -4 netto og klar seier i B-klassen. Typisk Kjell så var han mest opptatt av den ene dobbelbogeyen han fikk på 2-ern. Men han er tydelig fornøyd!Yngve Andersen (som har spilt flere runder enn alle andre på Krokhol i år) spiller sjelden dårlig i turnering, og i dag var ikke noe unntak. -1 holdt til andreplass. Han spilte på dagtid og var derfor ikke tilstede på premieutdelingen.Jon Kittilsen ble nummer 3 med en runde på par. Han var sikkert mer fornøyd enn han ser ut, men ha ble slått i duell av Kjell med litt for mange slag til å kunne se lyst på livet på en stund.Olaf Thomassen gikk nesten på banens par. Den eneste blemmen var en dobbelbogey på hull 8. Dagens beste bruttoscore var 38, noe som ga -2 netto og en klar seier i A-klassen.Sten-Arne Skulbru hadde nok en solid runde og kom inn på +1 og andreplass.Vi er blitt vant til at Stine Torgersen spiller bra. Det gjorde hun i dag også, men i dag holdt +2 “bare” til tredjeplass.

Birdier

Det var fireMorten Olstad lot seg ikke affisere mer av en litt hektisk start på turneringen enn at han fikk birdie på sitt andre hull for dagen, som var hull 9.Selvfølgelig hadde suverene Olaf Thomassen også en birdie, slik han har for vane nesten hver uke. I dag kom den på 2-ern.Jon Kittilsen fikk en best tenkelig start på runden, han startet på hull 6. Utslaget var greit nok, men så slo han en perfekt soppet pitching wedge til 3 meter fra flagget. Putten var det beste slaget på hullet, for den gikk i. Dette var ikke, som tidligere antydet nok til å gjøre opp for det faktum at han ble grundig slått av Kjell Høydahl i duell.Mikkel Bjerve hadde ikke helt dagen i dag, men på hull 5 må det meste ha stemt, for han fikk birdie. Dessuten var han en hit hos Torgersen-barna, så han har nå lovt å være barnevakt neste lørdag slik at Stine og Ronny kan ta seg en tur på byen.

Orders of Merit

Dette var sesongens 14. mandagscupturnering, og det er bare tre igjen.

A-klassen

Stine Torgersen holder et fast grep om førsteplassen. I dag byttet hun ut en 7. plass (hennes dårligste plassering i år) med en 3. plass, og økte derfor poengbeholdningen med 4 poeng.

Nærmest ligger Lars Sandberg, som bare avanserte med ett fattig poeng i dag.

Sten-Arne Skulbru er bare 4 poeng etter Lars, og økte poengsummen med 10 i dag fordi han enda ikke har spilt 10 runder. Derfor teller fremdeles alle plasseringene hans.

Det er særdeles jevnt når det gjelder tredjeplassen, for Per Frode Haugen (spilte ikke i dag), Ronny Waagenæs og Morten Olstad ligger bare 2 poeng bak Sten-Arne. Kanskje med unntak av førsteplassen, er ingenting avgjort i denne klassen.

B-klassen

Jon Kittilsen økte poengbeholdningen med 5 poeng i dag, siden han byttet ut en 8. plass med en 3. plass. Jan Tore Samuelsen ble nummer fire i dag, men byttet den bare ut med en 6. plass, og økt derfor bare med to poeng. Jon økte derfor sin ledelse til fire poeng. Dette blir en fight helt inn.

Trond Nåmdal ligger 14 poeng bak Jan Tore, og vil nok ha vanskelig for å nå opp. Yngve Andersen har imidlertid bare spilt 7 runder i B-klassen, og fortsetter han slik han har holdt på i det siste, kan han bli farlig for noen og enhver. I øyeblikket ligger han 4 poeng bak Trond, men han er altså i den situasjonen at han får full uttelling for hver plassering.

C-klassen

Spenningen er absolutt ikke over her heller. Odd Hole leder, men økte bare poengbeholdningen med ett poeng i dag. Bjarne Røed, som nå er tilbake etter skade, fikk imidlertid med seg fem poeng med dagens fjerdeplass.

Jens Tofteberg ligger på tredjeplass og hans poengsum stod på stedet hvil i dag. Han er imidlertid fremdeles “in the running” ettersom han har et par 8. plasser han kan bytte inn med noe bedre, og han ligger bare to poeng bak andreplassen.

Innhold
Klubben