Mandagscup 31. august

Nok en nydelig mandagskveld.

Vi var heldig med været nok en gang, med behagelig temperatur og en bane i tipp-topp stand. Ingen ballplassering nødvendig heller. Det var 25 deltakere (A: 16, B: 7, C: 2).

Han har vært en trofast turneringsdeltaker i hele sesongen, med meget vekslende hell, men nå ser det endelig ut til å løsne for Ronny Waagenæs. Kjempefin runde i dag på 42 slag ga 21 poeng og klar seier i A-klassen.En annen som har slitt litt i det siste er Leona Pilares. Hun fant også tilbake til formen denne mandagskvelden og innkasserte andreplassen med 19 poeng.Det var det samme som John Janderberg, som ble dømt etter i mål på litt høyere handicap.

Nok en kveld altså da man måtte spille bedre enn sin handicap for å få premie.Det var ikke fullt så gode scorer i B-klassen. Marit Bjørnstad, som dessuten var turneringsansvarlig og delte ut flotte deltakerpremier til alle, vant med 15 poeng, foran Trond Bjerke og Tony Farinha, som begge fikk 14 poeng.

Resultater

Det var bare to deltakere i C-klassen, og de ble derfor inkludert i B-klassen for premieformål. Det ble likevel konstatert at Aud Jørgensen slo Jens Tofteberg.Det var bare to birdier – Per Frode Haugen på 1-ern og Finn Ericsson på 4-ern – og ingen av dem ga d’herrer noen premie, siden de ikke ga dem mer enn 3 poeng.

Order of Merit

Selv om Per Frode Haugen hadde en litt dårlig dag på banen, etter hans standard, har han opprettholdt sin ganske komfortable ledelse i A-klassen. På andreplassen er det imidlertid meget jevnt. Morten Olstad og Jon Kittilsen ble henholdsvis nummer 5 og 6 i dag. Siden Morten kunne slette en null fra tidligere, og Jon bare en 10. plass, ligger de nå likt, 11 poeng etter Frode. Det spørs om det er nok turneringer igjen til at det lar seg gjøre å ta igjen forspranget til Frode, men kampen om andreplassen blir i hvert fall spennende.

Frode kan egentlig ta det med ro.

Rune Sørlie ble nummer 4 i dag, og det gjorde at Tony Farinha, som ble nummer 3, ikke tok nevneverdig innpå. Rune har derfor fremdeles en ganske solid ledelse i B-klassen. Marginen til Tony er 12 poeng, og det bør kunne holde så lenge Rune, som bare så vidt er i B-klassen med hcp 20,2, ikke blir skrevet ned og havner i A-klassen.

I C-klassen kan vi med en ganske stor grad av sikkerhet si at Jens Tofteberg allerede har vunnet Order of Merit.

Er det et seierssikkert smil vi ser hos Rune?

Kveldens runde gikk forbilledlig raskt unna, og det samme gjorde premieutdelingen, så alle kunne sette seg i bilen før kl. 20. Det ble kø innover til Klemetsrud, ettersom det var en eller annen fra Enebakk som fant det tryggest å kjøre i 45 km/t.Det blir start 17.30 neste mandag også, og Kari serverer flesk og duppe (det var kjøttkaker som var på dagens meny – og de ble utsolgt).