Mandagscup 5. august

Asbjørn Solevåg var ein verdig vinnar av den eine av dei to birdiepremiane. Det var hol 18 som blei beseira.
Asbjørn Solevåg var ein verdig vinnar av den eine av dei to birdiepremiane. Det var hol 18 som blei beseira.

5. august 2013 – På denna dagen – Ivar Åsens fødelsesdag (for 200 år sida) – sette nok ein gang kroholerane seg skikkeleg stevne på ein mondagskveld, etter ein måned med berre “treffar”. Korrespondenten vil i anleiing dagen prova å skrive på nynorsk (for fyrste gang siden han fekk ein firar til eksamen artium for over 40 år sida) (redaksjona henta inn Sylfest Strutle som rådgivar). Trafiken utover til bana bar tydelege tegn på at feria hadde vert avsluta før mange helga før. Den var mykkje tettare enn den heve vøre i juli. Til tross for detta vert det 26 deltakarar som stellte upp – til og med ein frå Oppigard. I probua var det ferieavvekling, så det blei ingen mat på dei som trengte det. Litt problemer for dei som skulle betala grønnavgift vert det og.

 

Knut Storm Hanssen tok si andre siger for sesongen. Sidan fotografen ikkje greide å ta eit skarpt bilete, meinte vi det var best å gjøre det litt veslere.
Knut Storm Hanssen tok si andre siger for sesongen. Sidan fotografen ikkje greide å ta eit skarpt bilete, meinte vi det var best å gjøre det litt veslere.

Men kvelden var ven, og forholdane var slett ikkje verst. Til og med dei fleste greenane er nå spelbare. Andre stedar var det tørt og fint og mykkje rull. Til tross for detta vert det ingen spelarar som greide å spela under sitt handicap i kveldens slagspeltevling. Og det vert berre to birdiar.

I C-klassa var det berre fire deltakarar, og difor berre ein premie. Den gikk til Knut Storm Hanssen. Han spela tre øver si netto par, men var nød å stola på sin lågare handicap for å slå John Janderberg, som hadde same skår.

Resultatar – C

I B-klassa trekk Tony Farinha det lengste strået. 48 slag brutto vert 37 netto, altså ein øver par. Den andre premia i denne klassa gjekk til Pål Valheim på +3.

 

2013-08-05-03 Pål B2
Med andreplass i B-klassa fekk Pål Valheim si beste plassering i år.
2013-08-05-04 Tonys premie B1
Her sjekkar dei tevlingsansvarlege premiesjekken til Tony Farinha, som allereie heve sykla hjem da han skulle få han.

Resulatar – B

Det vert nokre bettre skårar i A-klassa. Best på denna dagen var Jon Kittilsen, som spela til sin handicap og difor gjekk på par. Andreplassi gjekk til

Resultatar – A

Dei to birdiane var det Asbjørn Solevåg (hol 9) og Jon Kittilsen (hol 2) som fekk

Ordar ov Meritt er det få endringar fra før sumarferia. I A-klassa er dei som har spela alle 8 turneringane som er i tet. Per Frode Haugen har framleis ein solid leiing med 16

Ordar ov Meritt – A

2013-08-05-07 Jon A1
Jon Kittilsen hadde for ei gangs skuld litt flyt, og tok sigeren i A-klassa på netto par. Han fek og den kveldas andre birdiepremie, med ein trear på toaren.
2013-08-05-06 Olaf A2
Olaf Thomassen heve hatt mang ein god plassering i år. Denna kveldinga blei det ein andreplass, ein øver par.
2013-08-05-05 Asbjørn A3
Treieplassen i A-klassa gjekk til Asbjørn Herdal. Det kan han godt ta av seg hatten før.

I B-klassa er det og dei som har spela alle turneringane som leiar. Med dagens seiar tok Tony Farinha noke innpå han Jan Sørhus, men han heve framleis eit førsprang på 8 poeng.

Ordar ov Meritt – B

Det er han Per Sarvik som truleg vil vinna Order ov Meritt i C-klassa. Han har no ei leiing på 30 poeng føre Trond Ovik på andreplassa. Og det må nok mykkje betre deltaking dersom nokon skal slå han Per.

Ordar ov Meritt – C

Elles minnar både turneringsleiinga og redaksjona um Jernslaget fystkommande søndag (11. august).

Du kan melda deg på i Golfboksa. Formann Trond lova ei framifrå premie dersom det vert stor deltaking.

Det same gjeld au Klubbmeisterskapen som vert held 24. og 25. august.

Meld dykk på!

Innhold
Klubben