Mandagscup 6. juni – mange deltakere i pinsen

6. juni 2022 – Rekord-deltakelse på andre pinsedag

Mange hadde sikkert tenkt at det ville bli dårlig deltakelse på første pinsedag, men den gang ei. Det ble årsbeste med 39 deltakere. Flest var det i C-klassen, som hadde hele 17 deltakere, og mange av dem deltok nok i en Krokhol-turnering for første gang. Blant annet kan vi ønske velkommen til Samuel Dirdal-Gustad, Morten Hopland, Astrid Sørset, Niclas Jakobsen, Daniel Augland og Elias Pederstad. Vi håper det ikke blir med denne ene gangen.

I B-klassen var deltakelsen der den har pleid å være, dvs. rundt 10. I dag var det 11. Den minste klassen i dag var A-klassen, der det var 9 deltakere.

Nesten fullt på terassen etter runden - gledelig at så mange ventet på premieutdelingen
For å gi alle en sjanse til å vinne noe, ble det som vanlig en loddtrekning. Pakken med baller ble denne uken vunnet av Terje Bjørnstad.

Birdier

Etter birdie-fester de siste par ukene, fikk budsjettet til turneringskomiteen mer skånsom behandling i dag. Det ble delt ut kun to birdie-premier,

til Casper Løkke (hull 4) og

Per Frode Haugen (hull 3).

I tillegg til den beste deltakelsen, hadde C-klassen også de beste scorene.

Du måtte helt ned i -3 for å vinne og den bragden var det Øyvind Wulfsberg som sto for.

De andre pallplassene gikk til to debutanter, som begge spilte til -2, nemlig Samuel Dirdal-Gustad og

Morten Hopland.

Den rake motsetning rent scoringsmessig fant man i B-klassen, der hele fire stykker endte opp i tet med +4.

Jan Tore Samuelsen hadde lavest spillehandicap og tok seieren.

Andreplassen gikk til en meget overrasket Elin Bjørnhaug, vinneren av mai-sjekken.

Sander Lund, som debuterte i årets mandagscup tok tredjeplassen ettersom han hadde litt lavere spillehandicap enn Yngve Andersen.

I A-klassen hadde de som sto på pallen litt mer respektable scorer.

Best var Per Frode Haugen, som med dagens beste brutto-score (+2) fikk -1 netto.

Knut Sørset tok andreplassen på +1 og lavere handicap enn

Lars Sandberg, som hadde samme score.

Månedssjekker og Orders of Merit

Når det gjelder gavesjekken for juni på 500 kroner fra Golfhandelen, er selvfølgelig rekkefølgen den samme som i dagens turnering, så det er ingen grunn til å gå nærmere inn på den.

I A-klassen har Per Frode Haugen nå overtatt ledelsen med sin andre seier for året. Stefan Johansson og Jostein Olafsen følger nærmest.

Etter seks turneringer har Elin Bjørnhaug opparbeidet seg en solid ledelse i B-klassen allerede. Hun har en ledelse på 13 poeng til Jon Kittilsen og 14 poeng til Trond Nåmdal.

Med dagens seier tok Øyvind Wulfsberg steget opp i ledelsen i C-klassen, ett poeng foran Casper Løkke. Disse to har et klart forsprang på Joakim Ustad, som er 10 poeng bak Casper.

Spilleforholdene

Været var vanlig mandagsvær av beste merke, og for første gang i år spilte flertallet i shorts. Banen strever fortsatt med å komme opp på det kvalitetsnivået vi har blitt vant til, selv om fairwayene nå er i ganske god skikk. Det vokser på greenene, men det er fremdeles flekker med lite gress som gjør dem litt ujevne.

I det minste fikk vi i dag, for første gang i år, lov å spille fra gress-teesteder på flere hull. Her ville det være en fordel om tee-klossene ble flyttet HVER DAG, slik at man unngår slik stor slitasje som man allerede har fått på de kortere hullene, som hull 1 og hull 4.

Dårlige bunkre

Selv om været ikke har vært samarbeidsvillig i år, kan vi vel være enig i at Krokhol har fått veldig fin spillekvalitet. Da er det synd at bunkerne trekker ned helhetsinntrykket. I bunkeren på hull 6 er det for eksempel så lite sand oppå leiren at det ikke er mulig å slå et normalt bunkerslag. Vi håper det snart blir noe av oppgradering av bunkerne som vi er blitt lovet i flere år.

Ingen pinsetrafikkproblemer

Det var varslet kø på innfartsveiene til Oslo på ande pinsedag, og E6 er så absolutt en innfartsvei. Der gikk imidlertid trafikken i normal fart, uten forsinkelser. Så alle forhåndsbekymring var til ingen nytte.

Jernslaget

En av tradisjonene på Krokhol er at vi hvert år spiller en turnering der du bare har lov til å bruke 3 køller, nærmere bestemt to jernkøller og en putter. Derfor heter turneringen Jernslaget. Mange får seg en aha-opplevelse når de ser hvor godt de kan spille med bare to køller. Det er ikke uvanlig at de som ligger øverst på resultatlisten har scoret bedre enn de ofte gjør med alle 14 køllene i bagen.

Dagen er søndag 12. juli. Påmeldingsfristen er 10. juni.

Flesk og duppe

Det var ingen Kari-spesial til middag i dag, men neste mandag blir det til gjengjeld favoritten: flesk og duppe!

Innhold
Klubben