Mandagscup 6. september

Jarlsbergost siriDet ble en del bedre scorer enn vi vanligvis ser på backen. Vanligvis har man et berettiget håp om premie hvis man oppnår 17 poeng på back-9. På mandag holdt dette bare til 5-7. plass.

Morten Trehjørningen fornøydMed seieren i klasse A sementerte Siri Tendal også sin ledelse på Order of Merit, ettersom hun fikk 12 poeng, og nærmeste utfordrer, Morten Trehjørningen, bare fikk ett. Det skiller nå 11 poeng mellom de to, og for at Morten skal vinne OoM, må han vinne den siste turneringen neste mandag, samtidig som Siri må bli poengløs. Da vil det, etter våre beregninger, holde akkurat. Det hadde derfor vært fint for spenningen om så mange som mulig tok seg tid til å delta i årets siste mandagsturnering 13. september. En annen grunn til å delta er at det kan bli den siste mandagsturneringen over hodet, siden vi ikke vet hva som vil skje neste år.

Petter_CorneliussenRingrevene Trond Syversen og Helge Rivedal fikk forresten andre- og tredjeplass denne kvelden. Førstnevnte innehar i øyeblikket tredjeplassen på Order of Merit, men ligger 13 poeng bak andreplassen, så kampen blir nok å beholde tredjeplassen. Førsteutfordrer er Petter Corneliussen, som bare ligger 3 poeng bak Trond. Begge har 0-poengere igjen som kan strykes, så avgjørelsen vil stå og falle på prestasjonene på dagen. Både Helge Rivedal og Per Frode Haugen ligger 9 poeng bak tredjeplass og kan også ta steget opp. Det blir med andre ord spenning til siste stund om alle pallplassene.

Resultater-A
Order of Merit-A

Hanne H-TJoakim Sarvik 2010I B-klassen ble ekteparet Tofteberg bokender, ettersom Hanne, som fikk 20 poeng og nytt handicap, vant og Jens Kristian ble nummer 9. Joakim Sarvik ble nummer to, og sikret med det seieren på Order of Merit i klasse B, selv om det vel egentlig ikke har vært noen særlig spenning på flere uker. Hele 5 førsteplasser er det blitt på Joakim denne sesongen. I tillegg har han en andreplass og tre tredjeplasser. Det er vel egentlig bare tredjeplassen det er litt spenning rundt i klasse B. Tony Farinha bør ha et sikkert grep om andreplassen, men både Catherine Granung (50 poeng) og Inger Enstad (48 poeng) kan ta tredjeplassen. Olaf Thomassen tok tredjeplassen denne mandagen.

Resultater-B
Order of Merit-B

Romeo GillRomeo Gill tok steget ett trinn opp fra forrige uke, og tok seieren i C-klassen med 21 poeng. Rune Sørlie tok andreplassen med 19 poeng.

Rita Åse (1)I C-klassen er også det meste av spenningen omkring Order of Merit borte. Rita Åse har nemlig opparbeidet seg en ledelse på 12 poeng. Det kan riktignok bli delt hvis Per Sarvik vinner neste uke og Rita blir uten poeng. Det skjer nok ikke med mindre hun ikke greier å fullføre, for hun er påmeldt.

Da blir spenningen litt større når det gjelder andre- og tredjeplassen. Per Sarvik har en ledelse på 7 poeng over Rune Sørlie og 11 poeng på Sturla Sandlie. Alle disse tre kan altså ta både andre- og tredjeplasssen.

Resultater-C
Order of Merit-C

Birdier

Premierte
Siri Tendal – hull 12, hull 16
Ikke premierte
Helge Rivedal, hull 11, hull 13
Ådne Trygg, hull 14
Birdietoppen ledes av Per Frode Haugen, som har 6, og Trond Syversen, som har 5. Selv om dette ikke er noen formell konkurranse, ser det ut som det kan bli kviving til siste slutt her også.

Deltakelse

Klasse A 17
Klasse B 9
Klasse C 8
Alle 34

Innhold
Klubben