Mandagscup 7. september

Plankekjøring

Da Odd Hole var ferdig med runden sin i dag, var det noen som spurt hvordan det hadde gått. “Jeg hadde følelsen av å slå med en planke”, sa han. Da trodde jo de fleste at det ikke hadde gått særlig bra, men det viste seg jo å være bare tull, for Odd hadde bare brukt 41 slag (det samme som Frode) og fikk 22 poeng – dagens soleklart beste runde, og sikker seier i A-klassen.

Det var fint at vi fikk en litt annen ingress enn “nok en nydelig mandagskveld”, selv om det var det så absolutt. Behagelig temperatur, så og si vindstille, og meget bra baneforhold. Det var ikke noe overflatevann igjen, men litt bløthet var igjen etter regnet slik at det var ballplassering på kortklippet område (eller var det på “klippet”?). Forholdene til tross, så fortsatte birdietørken, for det ble ikke en eneste birdiepremie.

Det var 29 stykker som stilte til start i det fine været (A: 14, B: 12, C: 3), og de aller fleste gjennomførte på en grei tid. Og alle som ville ha fikk flesk og duppe av Kari før start.Litt av en luring er Odd Hole, og dessuten en “Master of Understatement”. Vi gratulerer med dagens beste runde.

B-klassen

I B-klassen var det dametreff 3 dager på forskudd, for alle premiene ble nemlig vunnet av damer, og det er jo alltid hyggelig, spesielt for premieutdeleren, som for anledningen var Finn Arne Johansen.Best av alle var Ellen Herdal, som storspilte til 21 poeng. Hun har forresten spilt bra nesten alle gangene hun har vært, og med deltakelse i litt flere turneringer, hadde hun hatt gode sjanser på Order of Merit.Mest fornøyd med innsatsen i dag syntes Hanne Hoel Tofteberg å være. 17 poeng ga andreplass med tie-break.Kirsten Rogne har bare spilt halve sesongen i B-klassen, og da har det gått riktig så bra, med blant annet to andreplasser før dagens tredjeplass. Kirsten hadde også 17 poeng.Resultater

Birdier

Som vi allerede har nevnt, fortsetter birdietørken. Det ble bare satt én birdie i dag, og den fikk Morten Olstad på 4-ern, så det ble ingen premie på ham.

Frode leder fortsatt Birdietoppen.

Statistikk

Som vanelig, får vi nesten si, når flagget står på øvre platå på hull 7, så er det banens vanskeligste. Så også i dag. Snittscoren var nesten dobbeltbogey, noe som vel betyr at svært mange var nødt til å stryke det. Nest vanskeligst i dag var hull 2. Lettest var hull 4, siden flagget fremdeles står på nedre platå.

Statistikk

Når det gjelder pinneplasseringer så kunne vi forresten tenke oss litt større variasjon. Så vidt vi husker var pinneplasseringene de samme i kveld som de var forrige mandag. Det er vel litt unødvendig.

Orders of Merit

Dagens turnering var årets nest siste mandagscup (snufs). Derfor er stillingen på de forskjellige Orders of Merit av spesiell interesse.

A-klassen

Med fjerdeplass i dag sikret Per Frode Haugen seg nok poeng til at det er matematisk umulig å ta ham igjen. Han har nemlig en ledelse på 9 poeng til ettersommerens formspiller, Morten Olstad. Og det meste Morten kan øke poengbeholdningen med er 8 poeng, så selv om Frode ikke spiller og Morten vinner neste uke, vil det ikke være nok.

Mortens gode spill i det siste har gjort at han sannsynligvis har “lock” på andreplassen. Hans eneste utfordrer er Jon Kittilsen, som ligger 4 poeng bak Morten. Jon Kan maksimalt øke sin poengbeholdning med 9 poeng, så han kan ta andreplassen på OoM hvis han vinner neste uke og Morten ikke blir bedre enn nummer 7.

Basert på formkurven til de involverte herrer så ser det ut til at den mest sannsynlige rekkefølgen blir slik den er per dags dato.Frode har vunnet omtrent det som er å vinne i år – og mer blir det altsåRune Sørlie er sikret seieren i B-klassen

B-klassen

Rune Sørlie har ledet OoM-B det meste av sesongen. Han har nemlig 3 førsteplasser, 2 andreplasser og en rekke andre gode plasseringer. Han har samme ledelse på sin nærmeste utfordrer som Frode har i A-klassen, nemlig 9 poeng.

Det meste Rune kan øke sin poengbeholdning med er 6 poeng, hvis han vinner avslutningstureringen. Hans nærmeste utfordrer er Tony Farinha. Hvis han vinner, kan han maksimalt få 7 poeng til, og det er derfor matematisk umulig for ham å vinne, til og med hvis Rune ikke spiller den siste turneringen og Tony vinner.

Hvis hun vinner neste uke, kan Hanne Hoel Tofteberg komme opp på 80 poeng, som er ett poeng mindre enn summen som Tony allerede har. Hanne kan imidlertid, teoretisk, bli tatt igjen av Marit Bjørnstad, hvis Marit vinner og Hanne blir dårligere enn nummer 8. Så tredjeplassen er ikke helt sikker.

C-klassen

I C-klassen har rekkefølgen vært gitt lenge.

Jens Kristian Tofteberg vil vinne. Han har allerede 92 poeng, og hans nærmeste utfordrere ligger både langt bak, og kan ikke komme nærmere fordi de ikke lenger spiller i C-klassen. Kirsten Rogne kommer til å bli nummer to og Espen Nordskog nummer tre. Ingen av de som ligger bak har noen matematisk mulighet til å ta dem igjen.

Ellers kan vi lese fra OoM-statistikken at det har vært 7 deltakere i C-klassen i sesongens løp. I B-klassen er tallet 26, og i A-klassen 31.Jens vinner C-klassen – helt sikkertNeste uke (mandag 14. september) er det altså avslutning på årets mandagscup. Da ville det jo være ekstra hyggelig om deltakelsen ble ekstra stor. På grunn av solens gang, blir det imidlertid nødvendig å starte klokken 17 (altså klokken 5). I tillegg til den vanlige premieutdelingen blir det også utdeling av premier til de beste på Orders of Merit.

Til slutt noen bilder for å vise hvor fint det var, i kveld også.

Innhold
Klubben