Seniorcup 8. september

Godværsgolfere

Det var, for å si det mildt, mye bedre deltakelse i seniorcupen i dag enn i forrige uke, da det var 7 stykker med. I dag var det 20. Vi regner med at været har ikke så rent lite med forskjellen å gjøre. De har nemlig ikke alltid vært like heldige med været i seniorcupen som i mandagscupen.

Dagens beste runde var det Bengt Tullander som sto for. Par på 5-ern for fire poeng, samt bare én stryk og jevnt spill på de andre hullene ga 20 poeng. Og vips er Bengt ikke lenger en 36-handicapper. For resultatet ga nemlig seier i C-klassen.

Og med omtrent så stor margin som det går an å få, han var nemlig hele 5 poeng bedre enn nesteman, som var Jens Tofteberg.Vi har ikke noe bilde av Bengt, så vi viser i stedet et stemningsbilde fra i går kveld

Kirsten spiller bra om dagen

Kirsten Rogne har vist at hun er i form, og fulgte opp tredjeplassen på mandag med seier i B-klassen i dag. 16 poeng var det samme som Eivor Arntsen, men Kirsten har nå lavere handicap enn Eivor.

Vi noterer dessuten at vi B-klassen hadde med en gjest fra en annen klubb, og det er jo alltid hyggelig. Per Haakonsen kom helt fra Holmsbu og Hurum golfklubb, for å være med. Der pleide de forresten å ha veldig gode jordbær, uten at det har noe med saken å gjøre.I A-klassen var også scorene sånn midt på treet. Seniorcupens lav-handicapere, Olaf Thomassen og Finn Ericsson, fikk begge 15 poeng. Olaf gikk foran på lavere handicap og derfor lavere bruttoscore.

Olaf i aksjon

Finn med en beundrer

Resultater alle klasser

Order of Merit

Siden OoM-A domineres av banekomiteen, tar vi med et pent banebilde

A-klasssen

Med seieren økte nevnte Olaf sin ledelse på Finn noe i A-klassen, for det er disse det står om. Ettersom Olaf bare har første- og andreplasser, blir kan han ikke øke poengbeholdningen med mer enn to poeng i hver gjenstående turnering. Med en seier, kan Finn få 4 flere poeng, men det gjelder bare én turnering, og etter det kan han også maksimalt få to poeng i hver turnering.

Forskjellen mellom dem er 6 poeng, og det er to turneringer igjen, så det er teoretisk mulig for Finn å ta igjen Olaf, men det ser ikke ut til at han kan vinne.

John Sørensen har tredjeplassen, og der vil han forbli. Han kan ikke rykke opp, og det er ingen som kan ta ham igjen, for nestemann på listen, Odd Hole er 29 poeng bak, og det meste han kan øke sin poengsum med er 24.

B-klassen

Petter Tomren har ledelsen med 109 poeng, og med et par seire i innspurten, kan han øke poengsummen til 116. Han økte imidlertid ikke poengsummen i dagens turnering. Det er Trond Bjerke som ligger på andreplass. Han har 93 poeng, og spilte ikke i dagens turnering. Han har et par femteplasser han kan bytte ut, og kan derfor få så mange som 12 poeng. Siden 93+12 = 105, er det derfor umulig for Trond å frarøve Petter seieren på årets Order of Merit i klasse B.

På tredjeplassen ligger Eivor Arntsen, som maksimalt kan øke sin nåværende poengbeholding (84) med 11 poeng. Hun kan rykke opp på andreplass, men det forutsetter at Trond Bjerke ikke spiller og at Eivor vinner begge de gjenværende turneringene.

Ann Sund og Terje Ekseth har begge en teoretisk mulighet til å ta tredjeplassen fra Eivor, så i B-klassen er heller ikke spenningen helt borte.Her er Petter sammen med et par av klubbens andre fremteredende seniorer

Aud er en sterk kandidat til “club woman of the year” – for hun er med på alt som er.

Arve er så vidt vi kan se den eneste som har deltatt i alle seniorcup-turneringene i år. Deltakelse er viktig for en god plassering på OoM.

C-klassen

Her er det fremdeles åpent med hensyn til hvem som vinner, for det skiller bare to poeng mellom Aud Jørgensen og Arve Sørlund i teten. Aud kan maksimalt øke sin poengsum med 8 poeng, mens Arve bare kan øke med 6. Aud, som allerede leder, har derfor et lite forsprang og en fordel. Mye vil avhenge av detakerantallet i C-klassen fremover.

Jan Berg Jansen ligger på en sikker tredjeplass, 20 poeng bak Arve Sørlund og 20 poeng foran Unn Wigdahl. Han beholder nok den.

Innhold
Klubben