Mandagscup 8. august 2016

Bjerkebane

Jada, vi vet det er en klisjé, og vi har brukt den før, men den passer så bra. For andre uke på rad tok nemlig Arve Bjerke en overlegen seier i B-klassen, denne gangen med en score på -4 (vi spilte slaggolf i går). I forrige uke var det stableford og da fikk han 23 poeng (tilsvarende -5). Trøsten for oss andre i B-klassen får være at Arve nå er blitt skrevet ned så mye at han må stille i A-klassen i resten av sesongen.

Birdier

Ikke nok med at han vant, Arve fikk også en birdiesjekk i går, for sin birdie på 7-ern! Dette bidro nok til at dette hullet for en gangs skyld ikke er rangert av Golfbox som turneringens vanskeligste.Det ble i det hele tatt en dårlig dag økonomisk for turneringskomiteen, for det var 4 birdier i går, og alle “tellende”.

Per Frode Haugen fikk sin birdie på 5-ern, heller ikke et utpreget birdiehull.Det er derimot hull 6, og der ble det birdie på Ronny Waagenæs,og Pål Valheim.

A- og C-klassen

Det var heller dårlig deltakelse i disse klassene (henholdsvis 3 og 5), så vi slår dem sammen (kun redaksjonelt).

Per Frode Haugen hadde en ukarakteristisk ujevn dag på jobben, men i går holdt +4 til seier i A-klassen. Kjell Høydahl ble nummer to, ett slag bak.Steinar Nordskog blir stadig jevnere i prestasjonene, og spilte likt med sin handicap. Det ga seier i C-klassen, med ett slags margin over Tony Farinha.

B-klassen

Først ble Ronny Waagenæs utropt til vinner. Han hadde gått på -2 og fikk til og med sin sjekk påskrevet og overlevert. Arve Bjerke fikk andreplassen på -1, ved å slå Jon Kittilsen med 0,2 bedre handicap.Turneringsledelsen hadde blingsa, og feilen ble raskt rettet opp, og Arve ble til slutt godskrevet scoren beskrevet ovenfor.Ronny virket nesten lettet. Jon beholdt tredjeplassen, denne gangen uten tie-braker.Altså – førsteplass til Arve Bjerke med -4Med -1 i går fikk Jon Kittilsen sin tredje tredjeplass på tre starter.Med -1 i går fikk Jon Kittilsen sin tredje tredjeplass på tre starter.Resultater

Tid og sånn

Det gikk relativt greit unna i går, men det er fortsatt rom for forbedring av spillehastigheten. Den første gruppen var tilbake på terassen på godt under 2 timer. Den besto riktignok av tre spillere som startet på hull 8, og hadde derfor ingen foran seg før de kom til siste hull. At de spilte raskere enn de andre er derfor ikke så rart, men medlemmene av denne gruppen måtte imidlertid vente nesten en time på premieutdelingen. Slik burde det ikke være.Vi har funnet ut at betroelse av nøkkelen til turneringsbua går på ansiennitet i turneringskomiteen. Som “nybegynner” måtte derfor Knut Storm Hanssen også vente ganske lenge, og kunne altså ikke begynne med fortløpende registrering av scorekort.Da bua endelig ble åpnet gikk det hele imidlertid fort unna, og Knut kunne stå for sjekkutdelingen.

Været

Banen bar preg av at det hadde regnet en del tidligere på dagen, og det var truende skyer i nærheten før turneringsstart.Lenger øst var det imidlertid lettere skyer.Og ikke lenge etterpå slo solen igjennomEtterhvert ble det riktig så fine forhold. Banen var som sagt litt våt, men med ballplassering gikk det greit. Vi karakteriserer spilleforholdene som fine.

Orders of Merit

Det virker som Order of Merit-listene ikke gjenspeiler det faktum at det er de 10 beste rundene som skal telle. I en kjapp sjekk ble det funnet at alle scorene ser ut til å telle. Dette er noe som bør undersøkes nøyere så snart som mulig.

A-klassen

Frode har festet et solid grep om ledelsen i A-klassen. Med mindre deltakelsen øker kraftig, er det nå usannsynlig at noen vil ta ham igjen.

B-klassen

Ronny har også en solid ledelse, men i B-klassen er deltakelsen bedre, slik at resultatene kan svinge mer, så helt trygt sitter han ikke. Kristian Bjerve ligger nærmest, 18 poeng bak, og han er på sin side 12 poeng foran Jon Kittilsen.

C-klassen

Steinar Nordskog har en tilsynelatende betryggende ledelse på 19 poeng foran Tony Farinha. Også i C-klassen er deltakelsen for dårlig til at det er sannsynlig at noen kan knappe betydelig inn på ledelsen, men her varierer deltakelsen mer enn i for eksempel A-klassen, så Steinar bør ikke ta noe for gitt.

Innhold
Klubben