Mandagscup-været kom tilbake

Mandagscup 14. august 2017

I fjor hadde vi kjempevær på hver eneste mandag i sesongen, men i år har forholdene vært litt blandet. I dag var imidlertid det fine været tilbake – det var strålende ved turneringsstart, men det ble litt overskyet og kaldere utover kvelden. Flott golfvær.

Banen var også i utmerket stand. Så tørr og fin faktisk at det ikke var ballplassering.

Så ble det også mange fine resultater. I alle klasser måtte man spille til par eller bedre for å få premie. Deltakelsen tok seg også opp med ganske mange etteranmeldelser, slik at det ble et tilfredsstillende antall startende: 25 (A: 9, B: 9, C: 7).

Birdier

Det var hele fem birdier i dag, hvorav tre ble premiert.Yngve Andersen og Leona Pilares (ikke til stede på premieutdelingen) fikk birdie på 1-ern,mens Espen Nordskog fikk sin på 6-ern.

C-klassen

Her var det to premier.Odd Hole spilte en strykefri 47-runde, noe som ga 19 poeng.Det holdt til en 1-slagsseier over Trond Bjerke på andreplass, som altså hadde 18 poeng.

B-klassen

Her var det tre premier.Vinneren var Fredrik Strandberg, som er medlem i Preikestolen GK, men han har visst planer om å melde seg inn. Hans 44-runde resulterte i 20 poeng.Like bak fulgte Sander Lund, som spilte en jevn og fin runde til 19 poeng.Marit Bjørnstad fikk like mange poeng som Sander, men ble altså relegert til tredjeplassen på handicap.

A-klassen

Også her var det tre premier.Jon Kittilsen hadde dagen da han var heldig med de dårlige slagene. Uten dobbeltbogeyer eller verre, ble det +3 brutto og 22 poeng. Han forbedret seg 17 slag fra forrige mandag.Med 38 slag hadde Per Frode Haugen dagens beste bruttorunde. Han har tydeligvis prikket inn KM-formen som vanlig. 19 poeng fikk han for den.Lars Sandberg hadde også all grunn til å være fornøyd med sin 41-runde, som ga 19 poeng og tredjeplassen på handicap.

Orders of Merit

Etter forrige mandag hadde Per Frode Haugen en 14-poengs ledelse i A-klassen. Han leder fortsatt, men ledelsen har krympet til 10 poeng. Fremover blir mye bestemt av hvem som har flest dårlige resultater å bytte bort mot gode. Jon Kittilsen kunne bytte bort en 7. plass med en 1. plass i dag, og rykket derfor nærmere. Han har et forsprang på 9 poeng til Lars Sandberg og Olaf Thomassen, som nå deler tredjeplassen. Det er nok disse fire det står om.I B-klassen er det mye jevnere, for der er det fem stykker i toppen innenfor 10 poeng. Asbjørn Solevåg leder fremdeles, som han har gjort hele sesongen. Forspranget til Rune Sørlie (som var nødt til å trekke seg midt i runden i dag med en skade) er 6 poeng. Marit Bjørnstad har rykket opp på tredjeplassen, 1 poeng bak Rune. Sander Lund og Terje Bjørnstad er henholdsvis 1 og 3 poeng bak Marit. Her er ingenting avgjort.Kirsten Rogne deltok ikke i dag, så Tony Farinha benyttet anledningen til å innta førsteplassen i C-klassen. Det er bare ett poeng som skiller dem, så deltakelsen vil ha mye å si for det endelige utfallet. Dagfinn Dreyer og Trond Bjerke er henholdsvis 12 og 14 poeng bak Tony, og har også en god sjanse til å nå opp med gode resultater i høst.

Innhold
Klubben