Mandagscupavslutning 2011

En riktig fin kveld ble det på de 24 fremmøtte, innledet med en fin-fin gryterett disket opp av Kari. Seff var det vått, men det er vi jo blitt vant til. I dag var det ballplassering på alle klippede områder, så væten var til å leve med, og scorene ble slett ikke så ille (i noen tilfeller veldig bra faktisk).

Spenningen som vi har prøvd å bygge opp om innspurten i Order of Merit uteble i stor grad. I klasse A fordi lederen leverte en kjemperunde og utfordrerne tidlig meldte seg ut av kampen. I klasse B fordi lederen dessverre hadde bestilt en ferietur før det ble nødvendig å utsette avslutnings-runden. Bare i klasse C ble det litt spenning.I A-klassen tok Trond Syversen både seieren i kveld (faktisk hans første mandagscupseier i år) og på Order of Merit.
Utfordrerne, Jan Røisi og Jon Kittilsen, var tidlig ute å kjøre og kom aldri med noen skikkelig utfordring. De ante kanskje en liten sjanse da Trond slo både et dårlig utslag og et dårlig andreslag på hull 8. Men så satte han like godt innspillet fra ca. 50 m rett i koppen – og da var løpet kjørt. Til slutt fikk Trond en bruttoscore på 37 (+1) og 21 poeng. Seieren var verdt 12 OoM-poeng, og seieren på OoM ble derfor ganske klar ettersom Jan og Jon bare klarte en henholdsvis 5. og 7. plass. De klarte imidlertid å forsvare sin 2. og 3. plass på OoM. Kveldens andre premierte var Iver Sletten, med 18 poeng og Per Frode Haugen med 17.

Kveldens premievinnere i klasse A

Det er forresten verdt å nevne at Trond også har gjort det bra på en annen Order of Merit. Han fikk nemlig en så knepen som det går an 2. plass i Order of Merit i på Norsk Senior Golf-touren, bare ett fattig poeng bak vinneren i klasse 2. Han hadde en sjanse til å forbedre plasseringen på årets siste turnering sist mandag, men denne turneringen i Larvik ble dessverre avlyst. Vi gratulerer Trond med en fin sesong på NSG-touren.

Resultater – A
Order of Merit – AI B-klassen prøvde Joakim Sarvik å gjøre det spennende selv om Tony Farinha ikke var med. Han spilte nemlig en av sine verste runder for året. Hadde det vært flere enn 8 stykker med, kan det hende han hadde endt opp uten OoM-poeng og dermed servert OoM-seieren til Tony. Hvis.. – 11-poengsrunden holdt til en 6. plass (5 poeng) og dermed seier på OoM. Trejdeplassen på OoM gikk til Terje Bjørnstad.

Premievinnere i klasse B

Dagens beste prestasjon var det imidlertid dagens B-vinner, Tor Harald Eriksen som sto for. Hele 24 poeng sanket han etter en runde på 42 brutto, som inneholdt to birdier, én for 4 poeng (hull 7) og én for fem poeng (hull 8) – begge birdier skal ha vært tap-in. I tillegg sikret han seg en bogey på hull 9 med et tredjeslag fra teltet ved siden av utslaget på hull 8.
Leona Pilares spilte også en god runde, men var sjanseløs mot Tor Harald, og måtte derfor ta til takke med 2.

Resultater – B
Order of Merit – BSom allerede antydet kom den eneste spenningen i OoM-kampen i klasse C, der Per Sarvik hadde en to-poengs ledelse på Marianne Skurdal før kveldens runde. De startet begge med stryk på hull 6, men så fulgte Marianne opp med to bogeyer og en dobbel på de neste tre hullene og hadde en 8-5-ledelse ved “runding”.

Da Marianne så fikk par (4 poeng) på hull 1 ble det nok for mye nerver på den gode Per som prompte strøyk de neste to hullene. Da så Marianne fikk bogey på hull 4, hjalp det ikke at Per fikk en flott par – løpet var kjørt og begge strøyk avslutningshullet. Med sine 16 poeng vant Marianne kveldens turnering (12 poeng), mens Per måtte ta til takke med 4. plass (7 poeng) og denne poengforskjellen (5) ble også differansen på den endelige Order of Merit-listen.

Resultater – C
Order of Merit – C

Birdier

Premierte
Trond Syversen – hull 8
Tor Harald Eriksen – hull 7, 8 (5 poeng!)
Upremierte
Finn Ericsson – hull 5
Jon Kittilsen – hull 1

Elgjakta 2011 - LarsSom plaster på såret for dagens heller miserable runde, vant Lars Sandberg Birdietoppen, vår høyst uformelle ranking av scoring-kongene og -dronningene. Lars hadde mer enn dobbelt så mange birdier (13 – vel strengt tatt 12 birdier og én eagle) som nestemann på listen. Birdie-dronning ble for øvrig Hanne Hoel Tofteberg med 2.
I alt ble det satt 75 birdier, hvorav 24 (32 % av alle) på hull 5. Færrest birdier var det på hull 2 og hull 7 (2). I alt var det 28 spillere som noterte seg for minst én birdie i 2011.Ekteparet Bjørnstad, Marit og Terje, har deltatt i alle de individuelle mandagscup-turneringene, og antagelig de andre også.

Ekteparet Bjørnstad, Marit og Terje, har deltatt i alle de individuelle mandagscup-turneringene, og antagelig de andre også.Deltatt i alle individuelle mandagscuper (13)

Jan Røisi

  • Marit Brjønstad
  • Terje Bjørnstad
Antall deltakere i mandagscupen 2011:

A 39
B 24
C 18
Sum 81

Innhold
Klubben