Mandagscupen 2022 – sesonggjennomgang

22. oktober 2022 – En gjennomgang av årets sportslige innsatser hører med på tampen av sesongen. I dag tar vi for oss Mandagscupen.

Til sammen var det 65 som deltok i Mandagscupen i 2022. Det er 2 færre enn i fjor. Dette er ca. 11 % av antall medlemmer av klubben ved sesongslutt. Vi som er turneringsfrelst kunne vel tenke oss et høyere antall, men dette er på linje med landsgjennomsnittet har vi hørt.

Det var en pen økning i deltakelsen i Mandagscupen i år. Totalt ble det spilt 5 % flere runder i år enn i fjor. Bare B-klassen hadde en liten nedgang.

Gjennomsnittlig antall runder som ble spilt gikk imidlertid ned med -7 % til tross for at det ble spilt to turnering mer (18) enn i fjor. Selv om antallet runder gikk litt ned, er det fremdeles deltakerne i B-klassen som i snitt spiller flest runder i løpet av sesong.

På det meste var 37 deltakere, og den minste deltakelsen var 9.

“Over 10/30” bør forklares. Det er antall ganger det var 10 eller flere deltakere i en av klassene, eller over 30 totalt.

Egentlig var det litt skuffende at deltakelsen ikke ble bedre, ettersom det var mye kluss med Corona i fjor, da det var en kraftig nedgang fra året før. I 2020 var det nemlig 78 deltakere som spilte til sammen 528 runder, og det var 8 turneringer med mer enn 30 deltakere. Vi får satse på at alle våre nye medlemmer får sansen for turneringsspill ettersom de utvikler ferdigheter og golf-selvtillit.

Best var deltakelsen 6. juni, da det var 37 som deltok – hvorav 17 i C-klassen. Dårligste fremmøte var det 1. august, med bare 9 deltakere – hvorav 0 i C-klassen. Så det varierer selv om vi stort sett var like heldig med været i år som vi pleier å være. Ingen Mandagscup-turneringer ble avlyst  i år.

Årets vinnere

Det var, som man kan se, mange gjengangere blant vinnerne. Den eneste i år som vant en turnering i mer enn én klasse var Øyvind Wulfsberg, som rykket opp til B-klassen i andre halvdel av sesongen.

Vi tok med info om tee-sted og antall deltakere, og merker oss at det var fritt valg i alle turneringene bortsett fra én. Det syns vi vel er litt slapt av turneringskomiteen. Vi burde i hvert fall ha spilt én gang til fra rødt og minst én gang fra hvitt. Vi ser også at det jevnt over var færre deltakere enn på samme tid i fjor.

Vinnerstatistikk

Det var altså 20 forskjellige vinnere. Det er 7 færre enn i fjor, og i fjor var det ingen som vant 5 turneringer. Flest da (Ronny Waagenæs) var 4, og det var det bare én som klart. Så de fire på toppen av tabellen vant altså 38 % av alle førstepremiene som ble delt ut. Vi andre må skjerpe oss til neste år.

Best uttelling

får vi vel si det var Marcus Andresen som hadde – han var med to ganger og vant to ganger. I hvert fall i henhold til vår statistikk. Hvis han var med én gang til, er det likevel bra uttelling.

Årets navn

Med såpass mange som vant mange ganger, er det vanskelig å bestemme seg for årets navn, men vi faller ned på Øyvind Wulfsberg, som altså vant flere seire i to forskjellige klasser

Årets runde

gir vi til Alexander Løken, som 1. august (da det var så få med) vant A-klassen da han  gikk -2 (7 par og 2 birdier), noe som ga -5 (31) netto.

Penga

Selve “pengelisten” som omfatter alle turneringer på Krokhol, kommer senere, men det er jo også penger og verdier i spill hver mandag. Alle vinnere og pallplasser får jo en pakke baller, mens hver klasse konkurrerer om en “månedssjekk”, som er et gavekort på 500 kroner fra Golfhandelen. Også deles det jo ut gavekort på 100 kroner for hver birdie.

Marit Bjørnstad var blant dem som vant mest

Månedssjekken

Her var det altså 9 vinnere av 12 mulige. I B-klassen var det ingen som vant mer enn én gang, mens Lars Sandberg vant to ganger i A-klassen og Marit Bjørnstad tre ganger !! i C-klassen.

Det er vanskelig å vinne med mindre du deltar i minst 4 turneringer – det koster 200 kroner, men avkastningen er altså en avkastning på småpene 150 %.

Marit Bjørnstad (2), Jan Tore Samuelsen (2), Stefan Johansson, Lars Sandberg og Øyvind Wulfsberg vant månedssjekker også i fjor, da det var 10 forskjellige vinnere.

Birdie-premier

I fjor var det 75 birdier på 16 turneringer, så prestasjonene på dette området ser ikke ut til å bli bedre. Best i år var Per Frode Haugen og Lars Sandberg, som begge vant 7 birdie-sjekker.

Til sammen ble det altså delt ut gavekort til en verdi av 6700 kroner. Vi mener å huske at det ble satt birdier på samtlige av banens hull, men de fleste kom nok på hull 1, 4 og 6.

Deltakere

I år var det ingen som spilte alle turneringene. Fire stykker gikk bare glipp av én, og det var 17 deltakere som spilte 10 eller flere turneringer (6 i A-klassen, 7 i B og 2 i C), altså det antallet som teller på Order of Merit. Derimot var det 30 deltakere som spilte 5 eller flere turneringer.

Kanskje noe å tenke på for Turneringskomiteen når Order of Merit skal settes opp neste år.

Orders of Merit

De er blitt hedret før, men vi tar også med her dem som vant Orders of Merit – og de som kom nærmest, siden det så ut på Elgjakta at disse ikke fikk noen påskjønnelse for innsatsen. Det var vanlig før.