Match på fullt handicap

På Krokhol spiller vi matchplay med fullt handicap, og det har vi gjort siden 2011. Før dette pleide det å være 3/4 handicap, for det var det man tradisjonelt gjorde. Det var ingen som tenkte på at det var urettferdig, men det er det beviselig.

Etter 2010-sesongen ble det imidlertid argumentert kraftig for at 3/4 handicap gir dem med lavere handicap en urettmessig fordel.

Klikk på denne lenken for å se mye av argumentasjonen. Det er en lang artikkel, men det er verdt å ta seg tid til å lese den.

Spesielt gjelder det noen av dem som i det siste har blitt slått ut av turneringen av en med mye høyere handicap. Vi har blitt gjort oppmerksom på at det har vært litt surmuling av typen “en høyhandicapper har jo så mange slag ekstra at han er umulig å slå”.

Det er veldig urimelig, for hvis begge spiller til sitt handicap, så skal matchen i teorien ende uavgjort. Det er slik handicapsystemet fungerer. Det kan imidlertid ikke underslås at tilfeldigheter og flaks noen ganger kan påvirke resultatet.

Vi noterer at alle Matchplay-KM-er siden vi begynte å registrere har blitt vunnet av det vi i Krokhol-sammenheng kaller “lav-handicapere”. Det er blant annet for å ta bort flaks og tilfeldigheter i sluttfasen at semifinalene og finalen spilles over 18 hull.

Så – les og forstå!

Innhold
Klubben