Matchplay: Alexander og Lars

2. juli 2021 – Den fremadstormende Alexander Løken og tidligere match-mester Lars Sandberg, spilte match i går.

Det ble en spennende affære. Lars delegerte rapporten til Alexander, som skriver følgende:Match spilt 1.07.21 kl15.00

Handicap: Lars 12.7 – Alexander 16.1

Tildelte slag: Alexander fikk ett ekstraslag tildelt på hull 5 og 7.

Hull 1: Lars legger seg på linje med flagget, men litt ut til høyre og må chippe seg inn på green. Han legger seg 60 cm fra hullet. Alexander går over green på utsalget og må chippe seg tilbake på green. En dårlig chip leder til 3 putt for Alexander. Lars vinner da første hullet.

Hull 2: Lars legger seg i midt i fairway etter en solid drive. Alexander slår ut med jern, men et dårlig treff gjør så ballen havner høyre for fairway, rett før vannet. Alexander slår så kort for greenen, mens Lars slår et slag midt på green. Alexander slår litt lang for green og gjør seg klar for å putte. Lars går mot ballen sin og setter elegant en 7 meter putt for birdie. Alexander plukker opp og gratulerer Lars. Lars leder 2 opp.

Hull 3: Dårlig drive av Lars som havner venstre for 5’ern sin fairway. Alexander slår en god drive og havner midt imellom fairwayene, og har kun 160 meter til front av green. Lars slår et flott slag med hybrid og havner høyre for de 2 bjørkene. Alexander går for green på slag 2, men går litt høyre for greenen. Lars slår et elegant slag og legger seg 1meter unna hullet. Alexander chipper og dobbelt putter for bogey, mens Lars setter birdie-putten og leder 3 opp.Hull 4: Godt utslag av Lars havner i green kanten på øvre platå hvor flagget stod. Alexander får et dårlig treff og går lavt mot høyre, men en heldig sprett gjør så ballen ligger spillbar rett før greenen. Alexander slår et slag med wedge`en som går over green, og må chippe seg tilbake på green. Putten til Alexander måtte settes om han skal ha mulighet til å ikke tape hullet, og han setter nesten putten for bogey. Lars putter to flotte slag og får par. Lars leder 4 opp, og ligger -2 på banens par! Lars kommenterer at det ikke er hverdag han går ut på hull 5 med -2.

Hull 5: Alexander har første tildelte slaget, og det kom godt med når Lars leder 4-0. Utslaget til lars er ikke et perfekt slag, men ligger greit i venstre fairway. Alexander slår nok engang en god drive, som legger seg på venstre fairway, med god mulighet for å gå over vannet på slag nummer to. Lars legger seg taktisk opp før vannet på slag 2, mens Alexander tar frem ny innkjøpt 3 Wood og går for green. En duff gjør så ballen havner i vannet ved broen og blir våt. Lars får et dårlig slag og havner venstre for green. Mye dårlige slag og putter på både Alexander og Lars gjør så begge får dobbelbogey, men med tildelt slag for Alexander, får han sin første hull seier, og slipper å gå av etter bare 5 hull. Synd for Lars, som hadde en kjemperunde gående. Lars leder 3 opp.

Hull 6: Begge spiller taktisk og legger seg opp i bunnen av bakken. Neste slag går bra for begge og det blir putting for birdie for begge. Dessverre så ble det ingen birdie på noen, så begge går av med Par. Lars leder 3 opp og lærer Alexander at nå har han egentlig noe som heter Dormy og at han ikke kan tape matchen på normalt spill, men grunnet da sudden death, så er var det fortsatt håp for Alexander. Lars leder fortsatt 3 opp.Hull 7: Andre og siste tildelte slaget for Alexander. Lars slår en push draw ut i rødt på venstre side og må droppe. Alexander slår et flott utslag og andre slaget går litt kort av greenen. Lars får nok et dårlig slag og havner nesten ned bakken til venstre for green, men stopper rett før. Alexander chipper og putter for en bogey, mens Lars dessverre får nok en dobbelbogey. Alexander vinner hullet og Lars leder 2 opp.

Hull 8: Begge slet med utsalget og havnet høyre. Lars havnet i rødt og måtte bruke et slag på å komme seg ut. Begge slet med dårlige slag opp bakken til greenen. Da alle slagene var fullførte hadde Alexander en bogey, mens Lars dessverre nok engang fikk dobbel bogey. Alexander vinner hullet og Lars leder 1 opp.

Hull 9: Dårlig treff for Lars som havner i hull 8 sin fairway. Alexander fikk en velkjent slice på sitt utslag og havnet lagt ut til høyre, retning første diskgolf utslaget. Lars spiller et solid treff på andre ball og havner i litt utenfor green kanten. Alexander finner sin ball og den blir målt til 285 meter (Men påpekes at den var 70 meter av kurs). Solid andre slag av Alexander havner rett ved Lars sin ball. Dermed ble det en intens ‘’putt off’’ i kampen om seier eller sudden death. Alexander knakk tvert under presset og endte opp med bogey. Lars beholdt sin varemerkede rolige karakter, og satt par for å vinne hullet og matchen. Lars vinner 2 opp (eller 5-3 om man vil)! Gratulerer Lars!Vi takker Alexander for den detaljerte rapporten.

Det som innledningsvis så ut som en overkjøring endte altså opp med å bli riktig så spennende. Slik skal det være!

I kvartfinalen møter Lars vinneren av matchen mellom Ronny Waagenæs og fjorårsmesteren Knut Sørset.

Innhold
Klubben