Matchplay finale: Knut vant

De hadde ikke noe valg, de måtte spille finalen i dag, selv om været ikke akkurat innbydde til det på morgenkvisten. Knut  Olav Sørset og Jan Tore Samuelsen gikk ut kl. 10.50 i dag i regnvær. Etter ca. en time bedret imidlertid forholdene seg og de spilte brorparten av hullene uten å bli forstyrret av regn. Men kraftige vindkast satte nok sitt preg på spillet.

Det ble jevnt til slutt, men Knut var aldri ned i matchen.

Det åpnet faretruende for Jan Tore, for han var nemlig 4 ned etter fem hull, men han fightet tilbake og de rundet all square etter 9. Knut begynte imidlertid back-9 (som ble spilt fra hvit tee) sterkt og var to opp etter 11. Nok en gang tok Jan Tore tilbake et par hull, og matchen var igjen all square etter 14.

Jan Tore slo imidlertid i vannet på hull 15, så det ble vunnet av Knut, som igjen var en opp. De tre siste hullene ble delt, og dermed tok Knut seieren og ble klubbmester.

Gratulerer. Premieutdeling i morgen.(Scorene i Golfbox er ikke helt riktige, fordi de der er registrert med det handicap de hadde 1. juni, og fordi Golfbox tildeler slag på feil måte. Derfor var det nødvendig å justere antall slag her og der for at antall hull vunnet og tapt skulle bli riktig.)

Redaksjonens utsendte medarbeider fulgt innspurten på matchen.Her var de all square igjen.Jan Tore har lagt førsteputten på hull 8 innenfor “makable” avstand fra hullet.Knut setter sin putt enda nærmere. Jan Tore tror han må sette putten for å få en sjanse til å i det minste dele hullet.Men han bommer, og tror nok at nå var matchen over, men han var ikke klar over at Knut hadde brukt et ekstraslag på veien inn. Dermed ble de deling likevel, men hadde han satt putten hadde de altså vært all square før siste hull.Knut slo en veldig bra drive på hull 18 og hadde bare drøye 100 meter inn. Innspillet ble imidlertid litt kort, noe denne chippen også ble. Begge lå derfor inne på 3 slag.For å forlenge matchen var nok Jan Tore nødt til å sette denne putten. De som er kjent på green nr. 9 vet at den ikke er lett. Putten var bra den, men den gikk ikke i.Knut Olav “two gloves” Sørset hadde derfor to putter for seier.Han safet litt og fikk denne returen.Og der gikk den i for deling av hullet og seier i matchen.

Innhold
Klubben