Elgjakta fullført – full kvote

Elgjakta 2020 – sesongavslutningsturnering

Det er alltid med litt vemod at vi skriver om Elgjakta, for det betyr at den offisielle turneringssesongen er over, og at sesongen virkelig er på hell.

Vi får vel si at vi var heldig med været. Sol var det ikke. Varmt var det ikke. Men det regnet i hvert fall ikke, og banen var i god stand. Litt bløtt var det riktignok, men med ballplassering var ikke det noe problem.Så bra var spilleforholdene at det ble mange veldig gode scorer. Alle klassene ble vunnet på 25 poeng, noe som tilsvarer 7 under par. Det var bare tre stykker som ikke greide å karre til seg minst 18 poeng. Det var 37 deltakere, like mange som i fjor.Når 13 2- og 3-baller skal navigere rundt banen to ganger blir det gjerne litt venting på premieutdelingen for dem som ble først ferdig. Når det er sagt, gikk det relativt radig i dag. Den siste ballen var vel i mål ca. 4,5 time etter at de startet.

Det er imidlertid med glede at vi kan konstatere at svært mange valgte å bli og vente, både ute og inne, på det som skulle skje (til tross for Tottenham på TV).

Noe av ventetiden ble brukt til å dele ut gavekort som ikke er blitt delt ut ved tidligere anledninger.

Det første som sto på programmet var å kåre årets elgjeger.Vandrepremien som ble satt opp for to år siden går til den som har den beste poengsummen på dagen. I 2018 var det Per Frode Haugen som vant, og i fjor var det Knut Olav Sørset.I år var det tre kandidater, som alle hadde vunnet sine respektive klasser med 25 poeng – med andre ord uavgjort. Da går elgen til den av dem som har brukt færrest slag på å oppnå poengene, og det var Lars Sandberg, som brukte 35 (-1). Han hadde blant annet tre birdier.

Den store elgen er bare på lån, men han fikk også en liten en til odel og eie.

C-klassen

Det var 13 deltakere, og hele fem stykker som fikk 23 poeng eller bedre, men det var bare fire premier, så rekkefølgen ble avgjort i henhold til brutto slag (m.a.o. spillehandicap).Ørjan Moy spilte 18 hull i regnværet i går for å forberede seg, og det betalte seg, for han ble nummer 4 med 23 poeng for 47 slag.Roald Eilertsen er en gjenganger i Elgjakta, og nå går ryktene om at han skal melde seg inn i klubben igjen. 23 poeng for 46 slag ga tredjeplass.Trond Bjerke kom i mål på imponerende 44 slag, noe som også ga 23 poeng og andreplass.Suveren vinner i dag, som i så mange andre turneringer i andre halvår, var Alexander Løken. 25 poeng og 43 slag ble det på ham.

B-klassen

… hadde 14 deltakere, og det gjorde at det ble delt ut 5 premier. Det var hele fem stykker som kom inn med 22 poeng, men bare én av dem ble premiert.Det var Kristian Bjerve som ble nummer 5. Han gikk i siste ball, og dermed omfkalfatret resultatlisten i siste liten. 22 poeng altså, og 42 slag.Elin Bjørnhaug ble nummer 4 på 23 poeng, og det endog med én “stryk”.De fleste syntes ikke det var SÅ kaldt, men Erlend Bærø mente han hadde kledd seg etter forholdene, og det så ut til å lønne seg, for han sanket 24 poeng på 40 slag.Det to i teten fikk begge 25 poeng og brukte 41 slag, så klasseseieren ble avgjort på handicap. Jan Tore Samuelsen har 0,3 høyere handicap og tok derfor andreplassen.Espen Nordskog hadde altså desimalene på sin side, men har også all grunn til å være tilfreds med spillet – og seier i B-klassen.

A-klassen

Her var det 10 deltakere og tre premier

Eirik Sandberg hadde nesten en perfekt score, bare par pluss en enslig bogey på hull 8. Det ga 22 poeng og tredjeplass.Årets mest “framgångsrika” spelare (han har nesten halvert sitt handicap i år), Stefan Johansson, hadde litt problemer med par 3-hullene i dag, men ellers gikk det nesten på skinner. 38 slag og 23 poeng ga tredjeplass.Dagens suverent beste runde ble levert av Lars Sandberg. Han fortalte at han rundet på 37 (+1), men klarte altså å forbedre scoren på to hull, og gikk til slutt under par (35 slag, -1), noe som ga 25 poeng.

Men, det var mer

Det var nemlig premieutdeling for Mandagscupens Order of Merit og for Klubbmesterskapet i matchplay. Hvordan dette gikk er gjengitt andre steder og tidligere, men nå har vi da bilder av vinnerne med deres premier.

Stine var dessverre forhindret fra å stille opp for å ta imot sin premie som vinner av A-klassens Order of Merit i Mandagscupen (vi har allerede glemt grunnen Ronny ga for å ikke stille opp å ta i mot premien).Alexander Løken er nok en Espen-rekrutt, som begynte med golf i våres. Han har rukket å delta i 9 turneringer, og å da gå seirende ut av Order of Merit-C er rett og slett imponterende. Gratulerer med seieren.Jon Kittilsen synes selv han er for ujevn, men klarte å delta i alle mandagscup-turneringene denne sesongen, så da har du råd til noen feilslag. Han vant Order of Merit-B for Mandagscupen.

Matchmester

Knut Olav Sørsets seier i klubbmesterskapet i matchplay er allerede behørig markert og rapportert, til og med med bilde. Men nå har vi bilde MED smil og trofé.

Se listen over alle matchmestre her.

Treff

Ikke glem at det er mandagstreff i morgen ettermiddag og seniortreff tirsdag ettermiddag.

Selv om turneringssesongen er over, er det ikke slutt på mulighetene for å spille golf i vennskapelig konkurranse.

Sjekk Golfbox.

Innhold
Klubben