Matchplay: først kvartfinale spilt

11. august 2021 – En match preget av litt flaks og litt uflaks.

“I’d rather be lucky than good” er et amerikansk ordtak. Det stemte for Jon Kittilsen i dag i kvartfinalematchen mot Erlend Bærø.Ved påmelding var Jon og Erlend seedet omtrent likt, og hadde matchen funnet sted 1. juni, hadde den blitt spilt fra scratch for begge to. I mellomtiden har Erlend hatt veldig fin fremgang med spillet sitt, mens Jon har gått den andre veien. Derfor hadde Jon slag på tre hull i dag (hull 5, 7 og 8)

Erlend begynte best, og vant det første hullet, før hull to ble delt på bogey. På 3-ern slo Erlend en kjempedrive til ned mot 200-merket, men var litt uheldig med at ballen akkurat hoppet ut i røffen. Tredjeslaget lå pin-high og en god chip og put, ga par. Jon slo mye kortere, og tok dessuten feil kølle på innspillet, slik at han fikk en vanskelig pitch fra venstre side av green. Det endte med bogey, og Erlend var 2 opp.Ingen av spillerne slo noe spesielt godt utslag på 4-ern, men Jon hadde den enkleste pitchen, og satte en litt ekkel nedover-putt for par, mens Erlend trengte én putt mer, og var tilbake på 1 opp.

På 5-ern la begge to seg i fairway på utslaget, og begge la seg opp rundt 150 m-merket. Jon slo deretter en “ormdødare” som spratt ut av bekken igjen med et nødskrik, mens Erlend slo et slag som la seg ca. 10 m i forkant av greenen. Jon slo fjerdeslaget over greenen, mens Erlends pitch ga en litt for lang putt. Det endte med dobbel-bogey for Jon og bogey for Erlend, og siden Jon hadde slag på hullet ble det deling. Fremdeles 1 opp til Erlend.

På hull 6 slo Erlend et nydelig slag midt i fairway, mens utslaget til Jon skar til høyre og endte i røffen. På innspillet ble Jon liggende til venstre for greenen, på oversiden av hullet, mens Erlend la seg på greene, dog med en nedover-putt. Jon duffet sin chip, men kom seg da inn på greenen, der han to-puttet. Erlend var litt tung på labben med den første putten (enda han så vidt berørte ballen), og fikk en litt lang retur. Det ble tre-putt, og deling av hullet på bogey.

På hull 7 lå begge ved siden av hverandre på fairway etter utslaget. Jon slo seg opp i bakken foran greenen, mens Erlend slo seg inn i skogen ved siden av bunkeren. Dessverre fant vi aldri ballen, og Erlend ble nødt til å gi hullet. Dermed var matchen all-square.

Så var det dette med flaks.

Jon slo et greit utslag på hull 8, mens Erlend slo et flott ett. På innspillet slo Jon en snap-hook som gikk rett gjennom skogen med de fineste marginer. Her snakke vi om millimeter-avstand til trærne som ballen føk forbi. Ballen ble liggende i røffen litt kort av greenen. Erlends innspill ble litt kort, men han hadde en grei chip fra fringen i oppoverbakke rett mot hullet.

Jon slo en litt dårlig pitch inn på greenen, mens Erlend la seg pin-high litt til høyre for hullet.

Så satte Jon en 15-meters putt for par, og da var det umulig for Erlend å vinne, siden Jon hadde slag på hullet. For første gang var Jon opp i matchen.Erlend ble kanskje litt preget av dette, for utslaget på 9-ern var ganske mislykket, men han ble liggende ved grønn tee-pinnen i et ganske bra leie. Jon dro med seg utslaget til venstre og ble liggende i røffen mellom hull 9 og hull 8. Derfor ble det tre slag for å komme seg inn på greenen for begge. Erlend ble litt lang, og ballen rullet ned i “dødens dal”, mens Jon lyktes med å legge seg pin-high med en nedover-putt på ca. 3 meter. Erlend puttet først for å forlenge matchen. Putten ble litt lang, og så satte Jon sin for par, og vant derfor 2 opp.

Jon møter vinneren av matchen mellom Kristian Bjerve og Stefan Johansson i semifinalen, som for øvrig går over 18 hull.

Innhold
Klubben