Matchplay: siste kvartfinale spilt

30. august – Stefan Johansson og Kristian Bjerve satt seg stevne kl. 11 i formiddag for den siste kvartfinalen i KM-matchplay.

Stefan vant matchen 4&3, og har sendt oss denne utførlige rapporten:Stefan vant mot Kristian, 4&3.

Kristian hadde 3 slag mot Stefan, på hull 5, 7 og 8.

Hull 1:

Stefan slo mot kulen til høyre av green og ballen spratt inn mot green, men den ble litt lang. Kristian toppet sin ball mot venstre og måtte slå en provisorisk. Dessverre fant vi aldri den første. Så når Kristian bommet putten for 5 slag og Stefan hadde chippet til under 1 meter ga Kristian hullet. 1 opp til Stefan.

Hull 2:

3 wood midt i fairway for Stefan. Kristians drive gikk høyre mot steinene i skogen, men spratt ut og la seg foran vannet til høyre. Kristians andre slag gikk litt venstre for green og la seg i skråningen. Stefan slo en gapwedge til midten av green. Kristian gjorde det eneste riktige og chippet litt langt for å ikke risikere å bli liggende i skråningen. 2 putter for bogey og Stefan hadde en litt sur 3-putt for bogey. Hullet delt og fortsett 1 opp til Stefan.Hull 4:

Stefan får en dårlig treff, men den går rett frem og legger seg kort av green. Kristian drar utslaget til venstre, inn i skråningen venstre om veien opp til hull 5. Kristian slår en bra chip men er uheldig med spretten så den kommer ikke inn på green. Stefans chip legger seg 1,5 meter fra hull. Kristian velger å putte inn fra roughen. Bra valg, men det er fortsatt en meter igjen. Noe som ikke er godt nok når Stefan setter sin putt for par. 3 opp til Stefan.

Hull 5:

Nå begynner Kristian forsøke seg på det psykiske spillet gjennom å fortelle Stefan om andre matcher hvor Kristian har vært fire under etter fire hull, men fortsatt vunnet. Kanskje var det grunnen til at Stefan fikk en dårlig treff med driveren som gikk ut mot høyre. Gikk den helt ut eller ligger den i kanten? Kristian slår en perfekt drive midt i fairway(riktig fairway). Heldigvis har Stefan bestukket banemannskapet som unnlatt å klippe 10 cm av gresset mot grøfta på høyresiden. Nok for at ballen skulle stoppe og være spillbar. Begge legger seg opp kort av vannet. Kristians innspill blir litt til høyre av green og Stefans blir litt langt og rett i bakkant av green. Kristian velger å putte. Litt kort men kommer seg opp på riktig platå. Stefan chipper til 70 cm fra hullet. Kristian bommer parputten, men får i returen for bogey. Stefan må sette parputten for å dele. Kanskje var det å ha sett Patrick Cantlays putting i BMW Championship som gjorde at det aldri tvil om at Stefans putt skulle være noe annet enn midt i. Hullet delt og fortsatt 3 opp til Stefan.Hull 6:

Utslag midt i fairway for Stefan. Kristians utslag går til høyre og nesten helt til fairway hull 5. Kristians innspill går andre retningen, til venstre opp i skråningen. Kommer den ned? Stefan slår en gapwedge som lander på green og triller ned på nedre platå. Kristians ball har stoppet i skråningen, i dyp rough. En posisjon som til og med hadde kunnet få Phil Mickelson til å gråte. Kristian slår en bra chip men det er umulig å få den til å stoppe på green. Den ligger 2 meter utenfor green, men rett nedenfor flagget. En chip inn for slag fire legger seg en bit ovenfor hullet.  Stefans første putt blir litt svakere enn tenkt, den blir lav, men legger seg 40 cm fra med en rett putt oppover. Stefan setter putten, vinner hullet og matchen med 4 & 3.Stefan møter Jon Kittilsen i semifinalen. Den andre semifinale går mellom Per Frode Haugen og Lars Sandberg. Semifinalene, som går over 18 hull, bør avvikles i løpet av første halvdel av september, slik at finalen kan spilles før Elgjakta-turneringen (26. september) der premieutdelingen vil foregå.Det er et par stykker som ikke har betalt startavgiften.

Fint om dere kunne gjøre det frivillig, før det sendes en torpedo.

Innhold
Klubben