Strålende Mandagscup igjen

30. august 2021 – Det ble varslet birdie-fest fordi vi spilte fra rød tee i dag.

Riktignok ble det 7 birdier (på 5 spillere), men noen fest kan vi vel ikke kalle det.

Men det ble mange fine scorer i det kjempefine sensommerværet.For andre mandag på rad, kårer vi Elin Bjørnhaug til dagens beste.  Hun mente selv at det var en runde “på det jevne”, men det holdt til tre under par (-3) og en forholdsvis klar seier i B-klassen.Nestbest i B-klassen var Dag Raaum, som snek seg til en -1 runde, med litt hjelp fra Krokhol-nissen på hull 2, som kastet ballen inn på fairway igjen langt innefra skogen.Jon Kittilsen fikk DB på banens (for ham) enkleste hull, men kompenserte nok på andre hull til å levere en par-runde, og det holdt til tredjeplass.I A-klassen ble det veldig jevnt i teten, der alle de tre beste gikk på -2, slik at plasseringene ble avgjort på handicap. -1 holdt ikke til premie i dag.Seieren gikk til Ronny Waagenæs, som bortsett fra to bogeyer hadde bare par i dag, for en bruttoscore på 38.Bruttomessig brukte Alexander Løken ett slag mer, og tok andreplassen med det.Lars Sandberg ble nummer tre.I C-klassen tok William Nyhagen sin andre seier på rad, i sin tredje turnering over hodet. -1 ble det på ham.Det var ett slag bedre enn Øyvind Wulfsberg, som tok andreplassen på par.Eskil Bærø var turneringens yngstemann (16 år) og tok tredjeplassen på +2 i sin Mandagscup-debut. Det bør også nevnes at han slo faren sin, som gikk på +5 i dag, men riktignok i en annen klasse. Det er alltid stas å slå opphavet. Ventet nok ikke å bli tatt bilde av.

Birdier

Som nevnt var det sju birdier i dagPer Frode Haugen fikk like godt tre (hull 2, 3 og 7)Robert Eilertsen (hull 5)Alexander Løken (hull 4)Trond Nåmdal (hull 1)Olaf Thomassen (hull 6)

August-sjekken

Med ett unntak ble det ikke like spennende kamp om stor-sjekken fra Golfhandelen for august som vi trodde.

I henhold til Frode blir premiesjekkene delt ut neste mandag, da vi spiller fra hvit tee.I A-klassen, lå Alexander Løken og Olaf Thomassen likt før vi startet, men Olaf hadde en miserabel runde og ble siste, mens Alexander som allerede nevnt ble nummer to. Derfor ble det klar seier til Alexander. I tillegg ble Olaf også forbigått av Ronny Waagenæs.Når det gjelder B-klassen, så sa vi på forhånd at for at noen andre enn Jan Tore Samuelsen skulle vinne, så måtte han bli sist og hans nærmeste konkurrenter bli nummer én eller to. Det skjedde nesten, for Jan Tore hadde en marerittrunde (troll i ord kanskje) og ble faktisk sist. Konkurrenten leverte imidlertid ikke. Nærmest ble Jon Kittilsen, som med dagens tredjeplass endte opp tre poeng bak Jan Tore, som altså får den store gavesjekken.I C-klassen var det også to som sto likt før dagens runde, men for en gangs skyld lot Yngve Andersen en sjanse til å spille golf gå fra seg (vi håper han blir bedre snart), så Øyvind Wulfsberg trengte egentlig bare å fullføre for å hale seieren i land. Og han gjorde da vitterlig mer enn det, i og med at han ble nummer to, og han vant derfor august-sjekken med en margin på 10 poeng.

Orders of Merit

Nå har de ivrigste spilt 10 runder og mer, og det kan derfor fort bli store omkalfatringer på OoM-listene.I A-klassen har Ronny Waagenæs nå overtatt ledelsen etter at Lars Sandberg har ledet lenge. Lars byttet ut en 8. plass med dagens tredjeplass, og økte derfor bare poengbeholdningen med 5 poeng, mens Ronny fikk 12 for sin seier. Den nest dårligste plasseringen til Lars i år er en 6. plass (verdt 5 poeng), mens Ronny må spille nok en turnering før han er oppe i 10.

Bak disse to følger Stefan Johansson og Morten Olstad. De har også spilt 9 turneringer og har derfor muligheten til å øke mye hvis de spiller bra.

Så, ingenting er avgjort i A-klassen med tre turneringer igjen å spille.I B-klassen leder Kristian Bjerve, som i dag byttet ut en 10. plass med en fjerdeplass, og dermed økte med 6 poeng. Jon Kittilsen ligger 8 poeng bak, og han økte også med 6 poeng i dag da han byttet ut en 9. plass med en 3. plass.

Jan Tore Samuelsen økte også sin poengbeholdning (med 2 poeng), ettersom han skiftet ut en 12. plass med dagens 9. plass. Disse tre i ledelsen er de eneste i klassen som har spilt alle 12 turneringer. Spesielt Elin Bjørnhaug, hvis hun fortsetter å spille som hun gjør om dagen, har en liten sjanse til å ta igjen de tre i teten. Ingenting er avgjort her heller.I C-klassen er det et triumvirat bestående av Øyvind Wulfsberg (69 poeng), Marit Bjørnstad (64 poeng) og Bjarne Røed (61 poeng) som kjemper om seieren. Alle andre har enten spilt for få turneringer eller spiller ikke lenger i C-klassen.

Marit er den som kan øke poengsummen sin mest, ettersom hun har spilt 9 turneringer, mens de andre to har spilt 10, og må begynne å bytte ut dårlige plasseringer. Øyvind har en 9. plass han sikkert er interessert i å gjøre ikke-tellende, mens Bjarnes dårligste plassering i år er en 8. plass.

Det kan bli en spennende avslutning i C-klasssen også.

September-turneringer

Det blir en fullt program i september også. Som sagt er det tre Mandagscup-turneringer igjen.Neste mandag serverer Kari favoritten: flesk og duppe.Av helgeturneringer har vi

• Krokhol Masters, 12. september (for dem som er premiert i en turnering i år)
  • Krokhol Texas Scramble, 19. september – en meget sosial turnering hvor spesielt nye medlemmer oppfordres til å delta.
  • Elgjakta, 26. september – den tradisjonelle sesongavslutningsturneringen i eclectic-format.

Sett av tid i kalenderen, ta en kikk på Golfbox, og meld dere på.