Matchplay: Stefan vant

25. juni 2021 – Stefan Johansson og Dag Raaum spilte match kl. 18.30 i dag.

Vi synes litt synd på Dag Raaum. Han ventet så lenge på å spille matchen sin i runde 2, og så fikk han den på walkover. Shit happens.

Så han gikk inn i tredje runde “uten oppvarming”, og møtte altså Stefan Johansson. Det ble en meget jevn match, og Stefan har sendt oss et særdeles fyldig referat.På den aller helligeste av helligdager i Sverige, selveste midsommarafton sto slaget mellom Norge og Sverige. Norge representert av Dag Raaum og Sverige av undertegnet. Dag hadde 12 slag på meg, noen som ga han et slag på alle hull unntatt 1, 4 og 6.

Utslagene på hull en var begge på green. Dags lå bedre til på øvre platå, hvor flagget var. En treputt ga meg en bogey, mens Dag satte sin andre putt for par. 1 opp til Dag og Norge.På hull to fikk Dag et litt dårlig utslag til venstre, heldigvis dårlig nok for å stoppe før bekken. Mitt utslag hadde fort kunnet gå i vannet til høyre, men en heldig sprett gjorde at ballen la seg på høyre side av fairway med 85 meter til flagget. Dag slo et veldig bra slag fra en dårlig lie, litt høyere en tenkt, men han visste tydeligvis at trær mest er luft. Jeg lå på green på to og Dag lå rett i forkant av greenen. Jeg gjorde par, Dag en bogey, og hullet var delt. Fortsatt 1 opp til Norge.

Fram med drivere, det er ikke poeng å holde igjen. Dags tredje utslag gikk litt venstre og la seg fint på fairway på hull fem. Mitt utslag var ikke like bra eller langt, men lå på riktig fairway. Andreslagene trenger vi ikke å nevne, men undertegnet klarte å redde par med en bra chip. Dags innspill ble litt langt som i sin tur ga en treputt. Par på meg og dobbel på Dag. Tilbake til all square.Nå begynte begge tenke taktisk. Undertegnet tok frem firerjernet i stedet for driveren og Dag valgte wooden. Begge utslagene noe til høyre, men på fairway ved fotballhullet. Andreslagene gikk også litt til høyre og noe kortere enn tenkt. Men nå skjedde det. Dag toppet tredjeslaget ned i vannet og jeg slo mitt litt langt av green. Bogey for meg og trippel for Dag. 1 opp til Sverige.

Hull seks gikk utslagene til venstre og høyre. Det som skjedde etterpå ønsker vi nok begge å glemme. Begge gikk av med dobbeltbogey. Delt hull og fortsatt 1 opp til meg.På hull syv la jeg meg midt i fairway men litt kort. Dag dro sitt utslag litt venstre men den stoppet heldigvis i roughen før rødt. Mitt andreslag kom med nød og neppe over ravinen og dag la seg litt kort av green. Et kort tredjeslag fra meg og chip opp på green. Nå hadde Dag muligheten å ta seg tilbake. En litt lang chip fra Dag og toputt for bogey. Bogey også på meg gav hullet til Dag som hadde et slag. Tilbake til all squareHonnøren for Dag på hull åtte. Litt for mye skru mot høyre og inn i trærne. Da var det bare å glemme wooden for meg og spille safe med firerjernet. Ikke et bra utslag men det var på fairway i høyde med 150-metersmerket. Dag droppet seg ut. To korte innspill og begge lå 10 meter fra green. Chip og toputt for meg, chip og treputt for Dag. Delt hull og fortsatt all square.

Dag hadde fortsatt honnøren så han tok driveren med seg opp bakken til utslaget på hull ni. Jeg valgte å ta med driver og et firerjern. Et bra utslag fra Dag, midt i fairway, og det var bare å kaste firerjernet for min del hvis jeg skulle ha en mulighet. En grei drive, men litt for mye til venstre så den bommet fairway med noen meter.Nå må jeg ha litt flaks, tenkte jeg, bevisst om at min posisjon i roughen kan gi meg en “flyer” og få det vanskelig med å stoppe på øvre platå hvor flagget sto. Dags andre slag drar han litt med seg til venstre så det lander på veien ved utslaget på hull åtte. “Nu Johansson går vi för mitten på green” tenkte jeg. Litt lenger til flagget en hva jeg slår nierjernet og litt motvind, men ballen ligger i roughen og kommer sannsynligvis gi en “flyer”. Jeg går for nierjernet, sikter rett mot flagget som er på høyresiden. Min vanlige miss med nierjernet er litt til venstre, bommer jeg litt til høyre så blir det uansett greit. En svag draw som lander midt på green. Dag tar fritak for veien, men duffer chippen litt og blir kort av green. Enda en chip, litt over green. En litt kort putt fra meg og jeg har litt over halvannen meter til hullet.Stefan møter Kristian Bjerve i kvartfinalen.Dag putter seg inn på green og en meter forbi flagget. Dag ligger en meter fra og skal putte for slag seks (netto fem), jeg har en og en halv meter for mitt par og vinst. I det jeg slår putten tenker jeg at den blir kort, men heldigvis fikk ballen litt ekstra energi av alle svensker som feirer midsommar i dag og rullet akkurat over hullkanten. Vinst med 1 opp til Sverige og undertegnet.

En spennende og jevn match ble avsluttet med litt trening på å putte, med støymomenter, assistert av fem milliarder knott.

Innhold
Klubben