Matteutslag og turneringsvegring

20. mai 2023

Etter en kjempefin dag på Kroken i dag, med masse folk, er det behov for å ta opp et par saker.

Matteutslag

Grunnen til at vi bruker matteutslag nå er for å gi gress-teene en mulighet til å vokse seg sterke, slik at de blir fine og tette senere i sesongen.

Vi er klar over at det kan være en utfordring å sette ned pegger på mattene, men det er likevel ikke lov å pegge opp bak mattene, selv om det teknisk sett er innenfor to køllelengder bak markørene.

Det er også viktig at de som venter på å slå ut IKKE står på gress-teen, men utenfor på vei eller rough. Hjelp gresset med å vokse ved å være så skånsom som mulig.

 

Vintergreener

Vi regner med at de to gjenværende vintergreenene vil være historie om kort tid. I mellomtiden er det viktig å huske at hvis slaget ditt ender opp på den “ordentlige” greenen, så skal du ikke slå ballen der den ligger, men ta fritak uten straff og spille ballen fra et sted utenfor greenen.

Nedslagsmerker og divots

I løpet av runden i dag fant vi ganske mange ureparerte nedslagsmerker og divots som ikke var lagt tilbake.

For å holde banen i best mulig stand, er vi avhengig av at spillerne, medlemmer som gjester, gjør sin plikt og reparerer merker de lager i bakken, enten det er i rough eller fairway, eller på greenen.

Her finner du hvordan du skal reparere nedslagsmerker på riktig måte.

 

 

 

Hvorfor er deltakelsen i turneringer så relativt dårlig?

Det var ganske god deltakelse i Vårsleppen, men de ukentlige turneringene har hatt langt færre deltakere enn vanlig, omtrent en tredjedel av det vi er vant til.

Påmeldingene til KM i matchplay og de kommende helgeturneringene er også ganske laber

Dette skjønner vi lite av. Riktignok er det et par vintergreener og lite grønt gress på fairwayene, og greenene er heller ikke foreløpig der de skal være, men været har vært, og ventes å bli, fint, og spilleforholdene er faktisk ganske gode.

Det er ingen med andre ord ingen grunn til å vegre seg mot å melde seg på i turneringer. Nedenfor har du en oversikt over turneringene som kommer den nærmeste tiden.

Innhold
Klubben