Nordea Pairs 2012

Regn over natten – mørke skyer – minner om i fjor ….

Faktum er at været for årets utgave av Nordea Pairs var perfekt, og da er det synd at ikke flere hadde meldt seg på. I alt stilte 14 lag (hvorav to etteranmeldt), slik at det altså ble 28 deltakere. Banen viste seg fra sin beste side – selvom de ubegrodde flekkene på greenene nå begynner å bli irriterende, siden banen begynner å bli i så bra stand.Som vi er blitt vant til med Nordea Pairs, så måtte man opp godt over 36 poeng for å ha noe håp om premie. Det var imidlertid ett lag som skilte seg ut. Det hadde hele 46 poeng – sju mer enn noen andre. Det “ironiske” er at dette laget først ble satt sammen i går kveld – og etteranmeldt. Tidligere i uken trodde Anders Hoel at han ville bli nødt til å trekke seg på grunn av en vond ankel – makkeren la derfor andre planer. I går følte imidlertid Anders seg såpass bra at han mente at han kunne spille, men makkeren var altså nå opptatt med noe annet. Da er det alltid lurt å ta en tur ut på Krokhol – for der fant nemlig Anders en villig partner, en viss Arve Bjerke. Dessuten fikk de snakket med turneringslederen, Per Frode Haugen, som var på utkikk etter et lag som kunne gå sammen med et annet etteranmeldt lag. Så Anders og Arve fikk starttid 9:50, sammen med det andre etteranmeldte laget.

Vinnerlaget

Her har vi vinnerlaget, Anders Hoel, t.v. og Arve Bjerke – som altså fikk hele 46 poeng. Anders hadde en strålende front-9, og ellers utfylte de hverandre bra slik at de ikke behøvde å stryke et eneste hull. Eneste “blemme” var en 1-poenger på hull 12. På front-9 var det bare to hull der de ikke fikk 3 poeng! Premien var en “pencil”-bag (altså en lett gofbag med plass til et begrenset antall køller – med andre ord perfekt for Jernslaget neste helg.

De som ble nummer to:

Per Frode Haugen var, i tillegg til å være lagkameraten til Jan Røisi, også premieutdeler. Så her måtte han bytte rolle slik at han og Jan kunne få sine velfortjente Torky-ruller. Dette laget vant turneringen både i fjor og i 2008, og er ellers alltid høyt oppe på resultatlisten i denne turneringen. De hadde dessuten dagens laveste kombinerte handicap – og 3/4 av ganske lite er, som kjent, enda mindre. Fem birdier ble det på parkameratene, men dessverre også en stryk og noen enere. 39 poeng er et pent resultat, men det holdt altså bare til andreplass i dag.

Tredjeplassen gikk også til et lag som hadde 39 poeng, men litt høyere samlet handicap enn laget som ble numer to.

De som ble nummer tre

Og nummer tre …. har gått hjem (antagelig lei av å vente) …Far- og sønn-laget Morten og Kristoffer Olstad fikk altså også 39 poeng – med meget jevnt spill. 20 poeng på front og 19 på back, men ingen stryk og bare en 1-poenger, og masse toere.

Ingen grunn til begeistring…

… å spore hos Per Sarvik, som mottok begge premier på vegne av seg selv og Tor Harald Eriksen. Dette laget fikk også 39 poeng, men fikk fjerdeplassen på høyere handicap enn de andre to lagene med samme poengsum. Bare ett strøket hull, men mange treere som kompenserte.Det var fire premier i dag, og de ble lagt beslag på av de ovennevnte.

Men det var dessuten en bonuspremie, nemlig en golfskjorte som ikke passet noen i turneringsledelsen. Denne ble derfor loddet ut gjennom trekning av scorekort. Vinneren måtte være til stede. Og det var hun: Hanne Hoel Tofteberg.Det var altså det som var av premier, men vi har en mistanke om at alle dem som ikke fikk premie likevel hadde en fin lørdag på golfbanen. Og hvorfor ikke? Bra vær, bra bane, hyggelige medspillere, artig konkurranseform osv., osv., osv. Så vi tar med noen stemningsbilder.Resultatene finner du her.

Vi har også tatt en kikk på hullstatistikken. Den viser at det ble hele 12 birdier i dag.
De fordelte seg sånn:

Hull 1 – 2
Hull 2 – 1
Hull 3 – 1
Hull 4 – 2
Hull 5 – 5
Hull 8 – 1

Det var hull 7 som var dagens vanskeligste. Gjennomsnittscore på back-9 var dobbeltbogey. Lettest var hull 1 og hull 6.

Dett var dett!

Vi minner om mandagscup – surprise – på mandag. Kari lover kjøttkaker til middag.

Dessuten…

Vi har fått følgende melding fra Ragnhild (dette blir også egen sak):

Vi har fått en “stevnekollisjon”.
St. Hans Golf og grill er satt opp på onsdag 20 juni. Den dagen har damegruppen fått invitasjon fra damene på Mørk til en “Vennskapsturnering”. (Det er 7. gangen vi har denne turneringen.)

Vi flytter derfor St. Hans G &G til fredag 22. juni – altså litt nærmere selve St. Hans. Vi spiller Texas Scramble, og Tom Rune serverer grillmat.
Hvis man ønsker sterkere drikke enn brus, er det hyggelig med medbrakt.

Vi minner samtidig damene på invitasjonen vi har fått fra Mørk. Vi håper at mange har anledning til å være med.

Det blir ikke dameturnering på Krokhol onsdag 20.juni…. og ikke glem:

Jernslaget 2012

Innhold
Klubben