Ny fenomenal runde av Marius

Mandagscup på nydelig sommerdag på Kroken

Andre pinsedag på Krokhol ble en riktig fin golfdag. Fra morgenen av var det folk på hver eneste starttid – deriblant mange greenfeespillere. Været var nydelig, selv om skydekket ble litt omvendt av det som var meldt. Spilleforholdene var utmerkede, selv om greenene nå føles litt ujevne. Det ble ikke spilt med ballplassering, selv om man fikk lov til å ta fritak hvis ballen lå et sted det ikke var gress.

Så det var ikke rart at det var ny rekord: 36 deltakere (A: 14, B: 11, C: 11).Om det er en ordentlig rekord er vel kanskje ikke så sikkert, for det var jo en gang vi var mange flere medlemmer, men det var i hvert fall ingen mandagsturneringer i hele fjor med så mange startende.

Noen gode prestasjoner var det også, selv om det ikke ble delt ut en eneste birdiepremie. For første gang i år ble de imidlertid delt ut tre premier i alle tre klassene.

Resultater

Marius Nygård fikk beste score for andre uke på rad. Han fikk som kjent 30 poeng forrige uke, i sin første mandagscup. Han gjorde det like bra i dag. 47 slag brutto med 42 i handicap ga 29 poeng. Han hadde ikke en eneste stryk og par på 3-ern og 7-ern var begge verdt 5 poeng.

C-klassen

Selvfølgellig vant Marius Nygård klassen sin, men slikt fører som kjent også til kraftig nedskrivning, og fra neste uke spiller ikke Marius lenger på klubbhandicap, for da vil han ha 33,5 i EGA-handicap. Fra 54 til 33 på to turneringer, det er ikke dagligdags. Fortsetter det slik, spiller han i A-klassen før sesongen er omme.Kirsten Rogne hadde også en fin turnering, men i dag holdt 19 poeng “bare” til andreplass.Tony Farinha var poenget bak på tredjeplasssen, og for en gangs skyld hadde han ikke syklet sin vei før premieutdelingen, men som vi kan se var det like før.

B-klassen

Det var litt mer beskjedne resultater i B-klassen.Rune Sørlie tok seieren på 15 poeng.Marit Bjørnstad tok andreplassen på 13.Den siste sjekken gikk til Egil Sørset, som fikk 12 poeng (foran Øivind Nordanger på handicap).

A-klassen

I A-klassen måtte du imidlertid spille på handicap eller bedre for å få premie.Best i dag var Jon Kittilsen, som spilte blemmefritt og skaffet seg 20 poeng.Per Frode Haugen hadde dagens beste runde. 39 brutto ga 18 poeng.Samme poengsum hadde Lars Sandberg, som med det fikk tredjeplassen.

Orders of Merit

Med flere spilte runder begynner det å jevne seg ut litt.I A-klassen leder Per Frode Haugen, som har serien 4-3-1-2 i de siste fire turneringene.

På de neste plassene følger Olaf Thomassen og Jon Kittilsen. Det er ikke mer enn fire poeng som skiller de tre i toppen.Asbjørn Solevåg beholder sin soleklare (sorry, vi kunne ikke dy oss denne gangen heller) i B-klassen. Ledelsen til Marit Bjørnstad er 22 poeng. Dessuten er Asbjørn den eneste som har spilt alle fem turneringene i år. Sander Lund ligger på tredjeplass like etter Marit.Kirsten Rogne har en klar, om ikke like soleklar, ledelse i C-klassen. Dette skyldes at hun har til gode å spille en dårlig turnering. Tre tredjeplasser og to andreplasser gir uttelling så det holder.

Dagfinn Dreyer og Espen Nordskog ligger på plassene bak.

Innhold
Klubben