Nye bane- og slope-verdier på Krokhol

3. mars 2023

Som mange (eller kanskje bare noen) har fått med seg sluttet bane- og slope-verdiene for banen vår å gjelde ved utgangen av fjoråret. Nå har vi fått de nye.

Og det er ikke bare det som er nytt. Banen vil også få et nytt oppsett, slik at alle tee-stedene blir utnyttet bedre.

Hvit-gul-rød-grønn er historie

Mange baner i Norge gikk over til “lengde-merking” av de forskjellige sløyfene sine for mange år siden. På Krokhol har vil imidlertid inntil nå beholdt den tradisjonelle fargemerkingen.

De gamle gule og røde utslagsstedene ligger selvfølgelig der de ligger, men nå blir front-9 og back-9 satt opp med forskjellige tee-steder slik at du får en mer variert opplevelse når du velger å spille 18 hull på Krokhol. Selvfølgelig kan du fremdeles spille 9 hull hvis du ønsker det. Og det er fremdeles slik at hvis du vil spille 18, så må du bestille to tider med ca. to timers mellomrom.

Nå heter de forskjellige tee-stedene henholdsvis 35, 42, 47 og 52. Benevnelsene viser til sløyfenes lengde i tusen meter.

Her kan du se hvordan de tradisjonelle tee-ene blir brukt i det nye oppsettet. Vi kommer tilbake til dette når slike ting som banekart og -guide er oppdatert med nye illustrasjoner. Banekomiteen står på med å lage nye skilt.

Også var det slopen

Med hensyn til mottatte slag, blir det ikke så store forskjeller med den nye “slopen”. Og indekseringen er ikke endret, ettersom vi trenger erfaring med det nye oppsettet før vi kan se på om noen er påkrevet. Men det blir litt som å sammenligne epler og pærer, ettersom sløyfene er annerledes. 

Her er de nye verdiene:

Til sammenligning var de gamle verdiene som følger:

Banen er altså blitt litt “lettere”, slik at det blir litt færre tildelte slag, men det er bare hvis vi ser på de “hele” fargene. Hvis vi ser på de “kombinerte” fargene, er det ikke store forskjellen. Vi bruker en vi kjenner som eksempel med hensyn til mottatte slag:

Det dreier seg altså stort sett om en forskjell på ingen eller ett slag, avhengig av hcp-desimalen.

De nye slopetabellene finner du her. NGF har endret formatet og det er nå hele 8 av dem.

Anbefalte tee-steder etter handicap og kjønn

En annen endring, er at når du bestiller i Golfbox, vil du bli satt opp på et anbefalt utslagssted i henhold til handicapen din. Det kan du selvfølgelig endre hvis du vil spille en annen sløyfe, men hvis du vil registrere en runde for handicapformål, må du holde deg til en av de “offisielle” sløyfene. Du kan altså ikke spille 9 hull på 35 og så 9 på 52 og sette dem sammen som en 18-hullsrunde.

Dette er basert på en skjønnsmessig vurdering hvor det er tatt hensyn til antatt golfglede og spillehastighet. Det er ingen grunn til å gjøre golf vanskeligere enn nødvendig, og “tee it forward” har for eksempel lenge vært en kampanje kjørt av utstyrsprodusenten TaylorMade. Du får kanskje “færre slag”, men du øker også muligheten for å treffe greenen og bruke færre slag.

Dessuten er det ikke lenge til vi kan prøve oss i praksis. I henhold til den uoffisielle nedtellingen på hjemmesiden er det når 54 dager igjen til baneåpning.

Vi har fått følgende “Abstinens-oppfyring” fra Petter Tomren, vår mest trofaste korrespondent:

I tilfelle det er noen overoptimister i klubben: Bildet er ikke fra i år. Men det kan vel ikke skade å fyre opp under eventuelle abstinenser.

Paddetjernbekken vi trolig om ikke lenge igjen kunne ta imot baller fra notoriske slicere. Husk fiskestang!

En liten bekymring er at baneeier har antydet ørretoppdrett i det avbildede området. Da kan det bli en lokal regel om to straffeslag hvis ballen påfører ørreten skade.

Han kaller det Paddetjernbekken, men vi foretrekker Tomren Burn.

Innhold
Klubben