På pallen i match-lag-NM senior

4. september 2023

Ute og representerer klubben 12

Denne helgen stilte Krokhol GK lag i finalen i NSG-lagserien i matchplay.

Det gikk riktig så bra. Lagleder/kaptein Jan Tore Samuelsen har sendt oss en rapport.

Vi fikk samlet nok spillere til finalespill i helgen. Her er en liten rapport fra lagseriesesongen. Legger også ved bilder fra i bronsefinalelaget og bevis for et godt resultat:

NSG sin mixed lagserie er fordelt på to klasser basert på handicap (<15 (MixedA) og <36 (Mixed B)).

Krokhol har stilt lag i mixed B i 2023 og vant sin pulje etter mye godt spill gjennom sesongen. Totalt stilte 56 lag i klassen og alle 16 puljevinnere ble invitert til finalespill på Nes denne helgen.

Krokhols lag fortsatte med storspill i finalen og vant alle sine innledende matcher (mot Bamble, Mandal og Asker). Som puljevinner ble det dermed en match nummer fire på lørdagen, en lørdag med noen flere timer på golfbanen enn vi hadde sett for oss.

Lørdagens semifinale ble veldig jevn og ikke avgjort før på siste hull i favør et sterkt lag fra Tjøme golfklubb.

Et revansjelystent Krokhol-lag møtte Sandefjord til bronsefinale på søndag og vant denne ganske komfortabelt.

Dermed endte sesongen med en solid tredjeplass av totalt 56 lag. Dette er vi storfornøyd med og gleder oss til 2024-sesongen. I finalen vant Sotra over Tjøme.

Gjengen som representerte Krokhol i finalen besto av Egil Sørset, Olaf Thomassen, Arve Bjerke, Dag Raaum og Jan Tore Samuelsen.

I sesongens seriespill som la grunnlag for finaleplassen vartet også Erlend Bærø, Jon Kittilsen, Lars Sandberg, Trond Nåmdal, Morten Olstad og Kristian Bjerve opp med klassegolf.

Til neste år er det ny finale som vi selvfølgelig har som mål å nå.

Lærdom fra årets spill er å fylle kvoten på seks spillere. Det klarte vi ikke i år, så det ble i overkant mye spill på enkelte.

Dessverre ligger det ikke ute noen resultater i Golfbox, så vi kan ikke gi noen ytterligere detaljer, men laget sto behørig oppført i reportasjen fra turneringen på hjemmesiden til Norsk Senior Golf.

Konkurrer som senior

I golfsammenheng er du senior det året du fyller 50 år. I tillegg til matchplay-serien som er beskrevet her, har Norsk Senior Golf også et stort turneringstilbud.

Disse er det dessverre ikke så mange Krokhol-medlemmer som er med på, men vi har bragt noen rapporter i sesongens løp.

Som medlem i NSG får man også et fordelskort som gir rabatt ved spill på de fleste baner i Norge.

Til neste år trenger vi altså en større “kohort” slik at vi har potensielt flere som kan bli med på å dekke representasjonsbehovene.

Vi anbefaler derfor alle som er født i 1974 og tidligere å melde seg inn neste år.
Innhold
Klubben