Pink Cup 2015-oppdatert

Blandet vær, her både regn og sol samtidig
Blandet vær, her både regn og sol samtidig

Været som skulle bli så bra, var heller blandet, siden det kom et par skurer. For øvrig var banen ganske så våt, så det var ballplassering over hele spillefeltet. Når det er sagt, så bør det også nevnes at vi så solen flere ganger, og temperaturen var behagelig nok.

Det var rammen for 2015-utgaven av Pink Cup, der vi, ved å spille golf, prøver å skaffe penger til brystkreftsaken. Og det klarte vi. De 22 deltakerne bidro med til sammen kr. 6600, noe som, om ikke ny rekord, så i hvert fall bedre enn i fjor.

Hvis du ikke hadde anledning til å spille, men har lyst til å bidra til brystkreftsaken, så kan du sende en tusenlapp (eller et annet beløp) til kontonummer 1600 46 51999, så vil Ragnhild sørge for at din gave blir med i potten. Husk å merke betalingen Pink Cup.

The Hamlet of Krokhol - to birdee or not to birdee
The Hamlet of Krokhol – to birdee or not to birdee

Det våte føret førte til at mange strevde med spillet sitt, så scorene var ikke de beste. Mange hadde benyttet seg av anledningen til å kjøpe slag (til 50 kroner stykket) og kunne dermed pynte på handicapet slik at det var nærmere dagens spillestyrke.

Én mann trengte imidlertid ikke å kjøpe noen slag for å vinne. Dagens beste score kom i A-klassen, og ble innlevert av ingen ringere enn Per Frode Haugen, mannen som vinner alt han stiller opp i for tiden, og som dermed fikk den ettertraktede vandrepolkalen avbildet til venstre. 37 poeng fikk han, ettersom han gikk banen på 5 over par, med 5 bogeyer og resten par. Etter egen telling hadde han bare slått 23 putter. Det vitner om både relativt få GIR og god chipping. Ettersom det var bare 5 deltakere i klasse A, var Frode den eneste som fikk premie.

Det er vel verdt å merke, at siden Pink Cup er en nasjonal turnering, er ikke klasseindelingene de samme som vi er vandt til. I Pink Cup går grensen for klasse A på hcp 11,9.

Hanne er i vinnerhumør for tiden - andre klasseseier på rad i dag.
Hanne er i vinnerhumør for tiden – andre klasseseier på rad i dag.

Den største klassen var B-klassen, som for anledningen bestod av spillere med hcp 12,0 til 24,9. Her gikk Hanne Tofteberg til topps med 36 poeng. Hvor mange av poengene som var kjøpt og hvor mange som ble tjent på ærlig vis, vites ikke, og spiller for så vidt ingen rolle. Andreplassen gikk til Rune Sørlie, som fikk 35 poeng, mens Jon Kittilsen fikk trøstepremie og tredjeplassen med 31 poeng.

I klasse C tok Ragnhild Lied Johansen førsteplassen og vant den eneste premien med 29 poeng.

Glede i turneringsledelsen over Ragnhilds seier i C-klassen
Glede i turneringsledelsen over Ragnhilds seier i C-klassen

Det kommer kanskje en resultatliste på Golfbox, men da uten kjøpte slag, ettersom den resultatlisten vil bli brukt til å regulere handicap. Når og hvis det skjer, får du vite det her.

 

Resultatlister

Av en eller annen grunn er det visst ikke mulig å vise resultatene i Golfbox (selv uten kjøpe slag), så Ragnhild har gitt oss resultatene i form av et Excel-ark.

Resultatliste Pink Cup – 31. mai 2015
(Sum Stabelford inkl. “kjøpte slag”)

Klasse A Poeng
Per Frode Huagen 37
Olaf Thomassen 32
Finn Ericsson 32
Lars Helge Sandberg 28
Stine Torgersen 23
Klasse B
Hanne Tofteberg 36
Rune Sørli 35
Jon Kittelsen 31
Leona Pilares 30
Egil Sørset 30
Steve Jones 30
Marit Bjørnstad 25
Ivar Bjørseth 24
Pål Valheim 22
Ronny Waagenæs 20
Terje Bjørnstad 19
Klasse C
Ragnhild Lied Johansen 29
Jens Kristian Tofteberg 28
Ann Lisbeth Bratthaug 26
Aud Laila Jørgensen 26

Bilder fra turneringen

Innhold
Klubben