Rangeballer

Banemannskapet forteller at de stadig vekk “støter på” rangeballer i området rundt treningshullet og på nærspillfeltet.I den forbindelse minner vi om at å fjerne rangeballer fra drive-in-rangen regnes som tyveri, og at du må bruke dine egne baller på de øvrige treningsområdene.

Vi har mange spillere, både nye medlemmer og gjester, som kanskje ikke er klar over dette, og derfor altså denne meldingen.

I tillegg til å kunne skade klippeaggregatene når de ligger der de ikke hører hjemme, er rangeballer IKKE i utgangspunktet gode baller å trene nærspill med.

About.com skriver dette om rangeballer.

Er rangeballer laget på samme måte som vanlige golfballer?

Ikke helt. Fordi rangeballer er laget for å bli slått igjen og igjen på drivingranger, av golfspillere med meget varierende evner, må de være i stand til å tåle slik juling over lang tid.

De fleste navnløse rangballer har en solid kjerne og består av to deler, men med meget hardt skall. De må være bedre enn vanlige golfballer til å stå imot hugg, slitasje og annen skade på skallet. Noen ganger vil rangeballer også ha hardere kjerner, noe som er en begrensning på ballflukten.Rangeballer er OK for å trene sving på rangen, men nærspillet er basert på følelse og da trenger du en mer responsiv golfball enn en rangeball. I tillegg til at å trene med rangeball på nærspillsområdet er for tyveri å regne, er det altså heller ikke særlig lurt, ettersom du får mindre ut av treningen.

Det er gode baller til salgs i proshoppen for en rimelig penge (vi mener å huske at du får et dusin for 100 kroner), så spander heller en hundrelapp og bruk disse. Det vil også gjøre at du får mer ut av treningen.

På forhånd takk for hjelpen.

Innhold
Klubben