Seniorcup 15. august

De fleste som har sett ut av vinduet i dag, realiserer vel at dette bildet ikke er fra i dag. Det er ca. ett år gammelt.

15. august 2023

Seniorcupen er også i gang igjen, og det var 13 deltakere i dag.

Værmeldingen satte nok en brems på påmeldingsiveren.

Det var også respektable vinnerscorer.

Resultatene presenteres med forbehold om riktig scoreregistrering. Det var noen problemer med dette tidlig i sesongen.

Arve Bjerke gikk på par, og vant A-klassen med 18 poeng. Det var god margin til de andre to i klassen. Med 41 slag hadde han dagens suverent beste bruttorunde (4 par, 5 bogey).

I B-klassen var det 10 deltakere, og her fikk vi dagens beste nettorunde.

Egil Sørset spilte ett slag bedre enn sin handicap og vant med 19 poeng. Det var ett poengs margin til Per Haakonsen på andreplass og to poeng til Harald B. Nilsen på tredje.

Orders of Merit

I A-klassen leder Olaf Thomassen suverent, mye fordi han har spilt 7 turneringer (det er nesten alle). Han har derfor en ledelse på 32 poeng til Lars Sandberg på andreplass, med Arve Bjerke hakk i hæl. Det har vært 9 deltakere i A-klassen så langt denne sesongen.

I B-klassen er oppslutningen langt bedre, og det gjør jo Order of Merit mer interessant. Med 73 poeng har Harald B. Nilsen skaffet seg en solid ledelse på 15 poeng ned til Yngve Andersen som er nest best, men det skal ikke mer til enn én uteblivelse, så kan ting endre seg fort. Nestoren, Bjørn Hallme, ligger på tredjeplass, 9 poeng etter Yngve.

Støtt opp om seniorcupen

I henhold til klubbstatistikken har vi 119 medlemmer som er over 60 år (seniorcupen har aldersgrense på 50). Mange av disse er selvfølgelig fremdeles i jobb, og det gjør det jo vanskelig å delta i turneringer som avholdes midt på dagen.

Men det burde være et stort nok “nedslagsfelt” til at det er rimelig å forvente bedre deltakelse. Det er faktisk ikke mange år siden det ofte var like mange deltakere i seniorcupen som i mandagscupen.

Det er sosialt, det er ferdighetsfremmende og det er helsebringende.

Vi oppfordrer alle senior-medlemmer i klubben til å støtte opp om denne institusjonen som Seniorcupen er.

Innhold
Klubben