Fint med Mandagscup igjen – brukbar deltakelse

15. august 2023

Fint å komme i gang med mandagscup igjen i går ettermiddag, etter at forrige ukes turnering ble avlyst på grunn av regn.

Litt utrygt var det i dag også, men for det meste fikk paraplyene være nedslått (det fortjener de). Bare helt på slutten kom det noen få regndråper. Banen er fortsatt våt, men meget spillbar.

Det var gledelig at deltakerantallet kunne bikke 30-tallet, selv om klassefordelingen er noe ujevn. A-klassen spilte slaggolf, mens B- og C-klassen spilte stableford, som vanlig var det fritt valg av utslagssted.

30 deltakere (A: 16, B: 8, C: 6)

Gledelig var det også at det var mange nye fjes – i hvert fall I turneringssammenheng.

Resultatene var sånn der. Gjennomsnittscoren var 51,17 (+15), men det var en del birdier, nemlig 7, på fem forskjellige hull. Dagens beste nettorunde ble levert av Liv Celine Almsbakken (-3), som vant C-klassen på 21 poeng.

Beste bruttoscore (+5), ble levert av kjæresten hennes, Jørgen Spilmann, som ble nummer 10 i A-klassen.

Premieutdeling

Det ble en stund å vente, og da var paviliongen å foretrekke fremfor terassen. Taket beskyttet mot de få vanndråpene som falt.

Den ble nemlig litt forsinket, blant annet fordi det var et par tilfeller av uoverensstemmelser mellom scoren som var tastet inn på telefon og scoren som stod på kortet. Dette viser hvor nyttig det er å føre scoren på to måter.

Det er også viktig å sammenligne scoren på telefonen og scoren på kortet før scorekortet leveres i turneringsboden.

Marit Bjørnstad vant tombolaen.

C-klassen

Marcus Andresen skaffet seg nok en premie ved å ta tredjeplassen med 15 poeng.

Andreplassen gikk til Jarl Holmen med 19 poeng. Jarl ble berømt på Krokhol da han fikk hole-in-one med sitt første golfslag etter VtG-kurs i juli i fjor.

Liv Celine Almsbakken hadde som nevnt dagens beste runde og tok sin aller første seier i sin andre opptreden i Mandagscupen.

B-klassen

Her var det hele tre stykker som oppnådde 18 poeng. Tiebreakeren er laveste spillehandicap.

Marit Bjørnstad hadde SH 28, så det var hun som fikk tredjeplassen.

Dag Raaums SH var 23, så han tok andreplassen.

Terje Bjørnstad spilte fra tee 42, så hans SH på 20, var det laveste, og dermed vant han B-klassen.

A-klassen

Her var det også ganske jevnt, men teten skilte seg ut. Det var fem stykker på +3, men de nådde ikke opp. Høyeste score som ga premie i dag var +2.

Det var det to som fikk, og den ene av disse, Lars Sandberg, slo Trond Nåmdal på lavere SH.

Espen Nordskog tok andreplassen på +1.

Arne Schille var klassens eneste som spilte til sin handicap eller bedre, og tok seieren på par.

Birdier

Spilleforholdene kan ikke ha vært så verst når det ble 7 birdier av 7 forskjellilge spillere på 5 forskjellige hull.

Knut Storm Hanssen, hull 4 - etter eget utsagn hans første birdie i en Mandagscup noensinne!
Per Frode Haugen, hull 5
Jon Kittilsen, hull 3
Trond Nåmdal, hull 9
Morten Olstad, hull 5
Jørgen Spilmann, hull 3
Øyvind Wulfsberg, hull 1

Etterlatenskaper

Juni-sjekker

I juni ble det ikke delt ut månedssjekker, fordi de aktuelle sertifikatene manglet. Nå er de imidlertid behørig skrevet ut, og de som sto som vinnere  for 1,5 måned siden fikk sine bevis som de kan ta med seg til Golfhandelen og bytte inn for nødvendig golfmateriell.

Christian Danielsen var ikke til stede i dag, og vil få sitt sertifikat for seieren I C-klassen ved en senere anledning.

Vinnerne av B- og A-klassen var imidlertid til stede og ble behørig påskjønnet.

Espen Nordskog, B-klassen
Lars Sandberg, A-klassen

Orders of Merit

Vi bruker ingen tid på OoM August, siden lederne på den er de samme som dem som gjorde det best I dagens turnering.

Det er imidlertid også en annen gjev tittel på spill, nemlig som vinner av sesongens Order of Merit. Før i dag er det bare spilt 7 runder.

A-klassen

Dette er langt færre enn det har vært i tidligere år, og skyldes en sen sesongstart og avlyste turneringer. Inklusive dagens runde, er det ingen som har spilt mer enn 7 runder i A-klassen. Fire av de fem som har spilt dette antallet turneringer, ligger ikke unaturlig øverst på Order of Merit.

Lars Sandberg har en ganske så solid ledelse, 12 poeng, på Alexander Løken. Hvor solid den er, får vi se I løpet av de neste seks planlagte turneringene. Trond Nåmdal og Stefan Johansson ligger omtrent likt, henholdsvis 5 og 6 poeng bak Alex.

I alt er det 23 forskjellige spillere som har deltatt I A-klassen i år.

I B-klassen

har det deltatt 26 forskjellige spillere, og noen av dem har vært innom A-klassen. De aller fleste has spilt bare 3 turneringer eller færre, så det betyr at de som er flinkest til å delta også ligger øverst på OoM-tabellen.

Aller øverst ligger Yngve Andersen, men det er uhyre jevnt, for han har et forsprang på bare henholdsvis to og tre poeng til Dag Raaum og Kristian Bjerve.

I C-klassen

var det veldig få deltakere tidlig i sesongen, og det er gledelig at denne har tatt seg opp. I alt har det vært 12 stykker innom.

Christian Danielsen har en ganske så overlegen ledelse. Han har 19 og 20 poeng mer enn Gaute Frostad og Marcus Andresen.

Han står imidlertid i “fare” for å snart forlate C-klassen. Faktisk er han bare ett tiendedel unna. Det er derfor mange muligheter for ivrige deltakere til å vinne OoM i denne klassen.

Klubbmesterskapet

Den nye premieordningen med gratis spillerett neste år til klassevinnerne har virkelig satt fart i påmeldingen, men det er plass til flere.

I skrivende stund er det 37 påmeldte, 22 i herreklassen, 3 i dameklassen og 12 i “Mixed Netto” (som spiller med handicap, ikke i nettoen).

Det er foreløpig ikke mye “mixed”, for det har ikke meldt seg noen damer.

Det er plass til mange flere.

Vi beklager

at vi ved flere anledninger har spredd falske håp med beskjeder om at Kari serverer flesk og duppe.

Neste mandag skal imidlertid håpet realiseres, for Kari har lovet å stelle i stand.

Innhold
Klubben