Seniorcup 5. juni

I anledning det fine været, i dag blandet med litt kjøligere luft, tok redaksjonenen formiddagstur til Krokhol for å være med på Seniorcup. Det ble bestemt i hui og hast, og selv med en særdeles treg Nissan Leaf foran fra Brokkenhus og inn, tror vi det ble ny rekord – under 10 minutter fra Ryen-krysset. Det er altså kjapt å ta seg en tur til Krokhol på formiddagen midt i uka – og turen anbefales herved.Uten tvil hjulpet av det fine været, opprettholder Seniorcupen det høye deltakernivået. I dag var det 20 stykker som stilte til start, 9 i C-klassen, 6 i B-klassen og 5 i A-klassen.

Vi tar premieringen i samme rekkefølge som den Jan Berg Jansen brukte.

B-klassen

I motsetning til Mandagscupen er ikke seniorcupen premie-sponset av Golfhandelen, og derfor ble det ikke tre premier i alle klasser. I B-klassen ble det to.

Vinner ble John Sørensen med 17 poeng.Grunnen til at han får to bilder, er at de er tatt før og etter at han ble minnet på at Kjelsås vant i helgen.En for anledningen godt påkledd Yngve Andersen tok tredjeplassen med 15 poeng.

A-klassen

Fem deltakere gjorde at det bare ble én premie, og den fikk Øivind Nordanger med 16 poeng. Et artig matematisk poeng (utdelingen av Abel-prisen har tross alt nettopp funnet sted) var den fine og jevne progresjonen i de oppnådde scorene i denne klassen: 11, 12, 13, 14, 16. Hadde Øivind fått ett poeng mindre, hadde rekken vært perfekt!

C-klassen

Både den beste deltakelsen og de beste resultatene kom i C-klassen, og der ble det da også delt ut tre premier.Førsteplassen gikk til den eneste som blir skrevet NED i handicap etter dagens runde: Arve Sørlund. Han sanket nemlig 20 poeng (dagens beste runde) og tok en klar seier.Akkurat som vi hadde en Ragnhild-dag under (ganske nylig avholdte) Vinter-OL, hadde vi på Krokhol i dag en Arve-dag. For Arve Hansen ble nemlig nummer to, med 16 poeng.Seremonimester Jan Berg Jansen var selv hakk i hæl på tredjeplass, med 15 poeng.

Order of Merit

Jammen er det kommet OoM-lister for Seniorcupen også, og vi tar en liten utredning selv om det er lenge til den blir avgjort.I A-klassen leder, ikke overraskende, de to som har deltatt i alle 4 turneringer i år. Olaf Thommassen har 39 poeng og Finn Ericsson 33. Det er 11 deltakere på denne listen, men over halvparten har spilt bare én turnering (foreløpig).I B-klassen har det også skilt seg ut en tetgruppe. Yngve Andersen leder, etterfulgt av Jan-Roger Arnesen, John Sørensen og Petter Tomren.I C-klassen er det tre mann over 30 poeng. Arve Hansen har en liten ledelse på Per Haakonsen og Arve Sørlund.