Mandagscup 4. juni

Blanda (rød) drops

Mange gode og ikke fullt så gode resultater under dagens mandagscup, som ble spilt fra rød tee for alle deltakere. Noen klarte å beherske kraftimpulsene bedre enn andre. Og – ikke uventet – hevdet damene, som tross alt er vant til å spille banen fra dette utgangspunktet, seg meget bra. De figurerte prominent på premielisten for alle klassene. Vi beklager på forhånd kvaliteten på noen av bildene. Autofokusen klikka litt i dag. Dette ble imidlertid bra.28 deltakere var akseptabelt etter en helg med to turneringer, og det flere etteranmeldelser som brakte antallet opp på dette anstendige nivået. Det var 8 i A-klassen, 12 i B-klassen og 8 i C-klassen.Været var storartet, og temperaturen litt nærmere fin norsk sommertemperatur enn det vi for eksempel hadde i helgen. Meget behagelig.

A-klassen

Stine Torgersen var uslåelig i dag. Hun hadde dagens suverent beste bruttorunde på 40, og netto var det +1.Hun hadde dessuten sin helt egen, veldig entusiastiske premieutdeler.Endelig hadde Kjell Høydahl grunn til å smile fornøyd på en mandag igjen. En bruttorunde på 42 resulterte i netto +2 og andreplass.Jon Kittilsen trivdes fra rød tee, men gjorde flere dumme feil på hull 7 og gikk av med full pakke. Blant annet glemte han at A-klassen ikke spilte stableford med slag og plukket opp. 5 par på runden gjorde likevel at resultatet ble +3 og tredjeplass.

B-klassen

Terje Bjørnstad trivdes tydeligvis veldig godt fra rød tee. Han var den ene av to som i dag spilte bedre enn sitt handicap. 19 poeng ga 43-runden.Leona Pilares tok andreplassen i sin sesongdebut. En stødig runde, med blant annet par på begge par 5-hullene ga 18 poeng. Dette lover godt for lag-NM senere i sommer (her representert av Ragnhild Lied Johansen).Kristian Bjerve fikk også et løft med en 43-runde som ga 16 poeng. Handicap ga ham tredjeplassen foran Espen Nordskog.

C-klassen

Vi antydet at det var to stykker som spilte bedre enn handicap i dag. Den andre var Øyvind Wulfsberg, som også hadde 19 poeng. Vi ville ikke bli forundret om han får sitt EGA-turneringshandicap etter den neste runden han spiller. Dette var hans andre mandagscupseier på rad.Rita Åse spilte en stabil og god runde og ble nummer to med 15 poeng. Det ble “bare” tre poeng på 3-ern i dag. I går fikk hun sin første birdie i turnering på dette hullet. Grattis.Trond Bjerke snek seg under 50 slag og ble belønnet med 15 poeng. Det ga tredjeplass på handicap foran Finn Arne Johansen.

Birdier

Det ble ganske mange birdier i dag, men på grunn av at handicapene blir lavere fra rødt, forble mange av dem upremierte.

Premierte

  • Kjell Høydahl, hull 5
  • Pål Valheim, hull 5
  • Jon Kittilsen, hull 3

Upremierte

  • Kristian Bjerve, hull 6
  • Per Frode Haugen, hull 6
  • Erling Høydahl, hull 6
  • Jan Tore Samuelsen, hull 6
  • Stine Torgersen, hull 3

Orders of Merit

Nå, etter fire runder, er endelig Order of Merit-tabellene ute.Etter sin superstart på sesongen har Olaf Thomassen en solid ledelse i A-klassen. 9 poeng bak ham følger Lars Sandberg, Jon Kittilsen og Morten Olstad. Så langt i sesongen er det 14 spillere som har deltatt i A-klassen.B-klassen tegner til å bli jevn i år. Foreløpig har Terje Bjørnstad tatt en liten ledelse foran Yngve Andersen.I C-klassen er det også jevnt, men siden mange av dem som nå ligger i teten kommer til å bli forfremmet ut av klassen, gir ikke dagens noen god pekepinn på den endelige ståa. Øyvind Wulfsberg leder foran Marit Bjørnstad.

Evaluering

I redaksjonen synes vi at “eksperimentet” med bruk av flere utslagssteder har vært vellykket. Forrige mandag spilte vi fra bakerste tee, og i dag altså fra rød. I dag tror vi det var tydelig for mange at taktikken ikke nødvendigvis skal være den samme fra rød som fra hvit. Også var det sikkert mange som syntes det var morsomt å “gå for’n”, noe som ikke er mulig for de fleste ellers.

Ikke alle var like fornøyd i dag, og dro tidlig hjem. Imidlertid er det ikke sikkert dette hadde noe med valg av utslagssted å gjøre. Det kunne like gjerne være at de fleste av greenene er ganske håpløse å putte på. Dessverre er det ikke sikkert at det er håp om snarlig bedring heller. Vi har også fått tilbakemeldinger om at det var artig å spille fra hvit og gul (for damer).

Sakte spill

Vel var det en fin dag på banen i dag, men det er mange som har grunn til å skjerpe seg. En runde på Krokhol i fint vær av medlemmer som kjenner banen ut og inn, burde ikke ta 2,5 time. Riktignok var det mange firerballer i dag (vi foretrekker treerballer), men likevel burde det ikke gå an å bruke 2,5 time på en runde. Skjerpings folkens.

Innhold
Klubben