Siste mandagscup 2018

Mandag 17. september 2018

Så var vi altså kommet til veis ende, årets siste mandagscup – den 16. i rekken.

Det var litt kjølig før man begynte å bevege seg (12C), men ellers var det nok en nydelig mandagskveld.

Det ble “favorittseire” i de fleste klassene. På grunn av deltakelsen ble det kun delt ut to premier i hver. Det var 21 deltakere, 6 i A, 8 i B og 7 i C.

Birdier

Det var to birdier i dag, og begge var tellende.Morten Olstad fikk like godt sin på 7-ern (eller 16 i dag ettersom vi spilte back-9). Det er en meget bra prestasjon, i og med at herrene spilte fra hvit tee i dag, og flagget stod foran oppe (den vanskeligste flaggeplasseringen på dette hullet).Olaf Thomassen derimot fikk sin birdie på et mer vanlig birdie-hull, nemlig 3-ern. Han hadde gått hjem før premieutdelingen, så vi lar turneringsleder Finn-Arne representere ham her.

A-klassen

Her var det som nevnt 6 deltakere, som leverte både hummer og kanari.Morten Olstad startet med en bogey, men etter det gikk det på skinner de fem neste hullene med fire par og den ovennevnte birdien. Det ble litt blandet på de siste hullene, men til slutt kom han i mål på 39 brutto og -3 netto, noe som holdt til en soleklar klasseseier.For andre mandag på rad gikk Jon Kittilsen på par (netto), og for andre mandag på rad holdt det “bare” til andreplass, hans fjerde for året.

B-klassen

Før start visste vi at Kristian Bjerve og Yngve Andersen knivet om andreplassen på Order of Merit, og jevnt ble det mellom dem i dag også. Det var 8 deltakere.Til slutt var det Kristian Bjerve som trakk det lengste strået og vant klassen med 16 poeng.Yngve Andersen var imidlertid bare poenget bak, og tok andreplassen. Dette det siste poenget han greide å skaffe seg på 7-ern skulle vise seg å bli uhyre viktig.

C-klassen

I C-klassen (7 deltakere) var det også kniving om andreplassen på Order of Merit, men så ble den vunnet av en som ikke er blandet inn i denne tetstriden.Isak Ladegård hadde tre par på rad på 3-ern, 4-ern og 5-ern. Til sammen var disse scorene verdt 11 poeng alene, og la grunnlaget for en sterk runde på 19 poeng.Jan Tore Samuelsen var i høy grad innblandet i tetstriden og gjorde sine saker bra nok til å sikre seg andreplassen med 17 poeng. Plasseringen ga også nok OoM-poeng til å avansere.

Orders of Merit

Det ble noen omkalfatringer i årets siste turnering. Én seier ble avgjort i dag, og to andreplasser.

A-klassen

Med sin andre seier på tre starter, avsluttet Morten Olstad sesongen på en forbilledlig måte. Den gjorde at han økte poengbeholdningen med seks, og siden Olaf Thomassen (som lå først etter forrige mandag) bare ble nummer 4 i dag, noe som økte poengbeholdningen hans med 2 poeng, dro Morten også i land OoM-seieren i A-klassen.

Etter forrige mandag poengterte vi at Per Frode Haugen lå utmerket an til å forbedre stillingen sin , ettersom han bare hadde spilt 9 turneringer, og alle OoM-poeng han fikk i dag ville telle fullt. Han økte derfor med 8 poeng, og det var nok til å ta tredjeplassen. Etter forrige mandag lå Lars Sandberg på tredjeplassen, men han spilte ikke i dag, og ble derfor forbigått av både Frode og Jon Kittilsen, som ble nummer 4, ett fattig poeng bak Frode.

B-klassen

Det har vært klart en stund at seieren ville gå til Rune Sørlie. Og han vant da også klart, med 102 poeng, med andre ord andreplass i snitt. Men så har han da også vunnet klassen hele fem ganger i år.

Yngve Andersen lå på andreplassen etter forrige mandag, og vi skrev at han måtte passe seg for formsterke Kristian Bjerve. Og det ble jammen sant, for Kristian vant i dag og kunne øke poengsummen maksimalt. Men siden Yngve greide andreplassen i dag (på hcp) var det nok til at Yngve klarte å beholde andreplassen – ett fattig poeng foran Kristian.

C-klassen

Her knyttet spenningen seg spesielt til andreplassen, ettersom Øyvind Wulfsberg virket å ha en ganske trygg førsteplass. Og den trygget han da også i dag med en tredjeplass og poengøkning på 3.

For en uke siden sa vi at Tony Farinha, som da lå på andreplass, måtte passe seg for Jan Tore Samuelsen som bare lå fire poeng bak på det tidspunktet.

Med dagens andreplass klarte Jan Tore å ta inn forspranget og knep andreplassen på OoM med ett fattig poeng foran Tony.

Synd 1

at de som konkurrerte om plassene på Order of Merit ikke fikk anledning til å spille sammen i dag, slik tradisjonen er, for det kunne faktisk ha tippet både det ene og det andre racet.

Synd 2

Vi stiller vi et spørsmål ved om det var nødvendig å pigge og dresse greenene akkurat i dag? Det burde være ganske godt kjent at mandag er turnerings-dag. Nå viste det seg at dette ikke spilte så veldig stor rolle, men greenene ble tross alt litt mer uforutsigbare.

Premie-utdeling

Premieutdelingen for Order of Merit vil bli i forbindelse med Elgjakta, som går av stabelen til helgen. Husk å melde deg på!

Premiene i matchplaymesterskapet blir også delt ut da, så Frode or Rune er programforpliktet til å være med.

Mandags-treff

Dette var altså den siste mandagscup-turneringen i år. Men tradisjonen tro fortsetter vi med mandagstreff så lenge banen er spillbar og/eller åpen. Da kommer starten til å gå ca. 2 timer før solnedgang. I begynnelsen blir dette også kl. 17, men deretter stadig tidligere. Dette kommer vi tilbake til senere i uken.

Noen må jo komme sist inn

Innhold
Klubben