Stjernejakt på Krokhol

9. juni 2022 – Nei det er ikke et reality-show på TV.

Det er en uformell chippe-, pitche- og putte-konkurranse spesielt rettet mot barn og nybegynnere, men som også kan være artig for mer erfarne spillere.

Det settes opp tre hull (på Krokhol hull 1, 2 og 5) med utslagssteder på hvert hull 10, 20, 30, 40, 50, 75 og 100 meter fra hullet. Disse er merket med kjegler av forskjellig farge. Målet er å få ballen i hullet på minst et gitt antall slag. Du får utlevert en bagtag som viser hvor mange slag (3-5) du har lov til å bruke.

I denne videoen forklarer Fredrik Due, som er den som er Stjernejakt-ansvarlig hos Golfforbundet hva det går ut på.

Én runde er 3 hull fra samme farge. Alle begynner på utslag 10 m (grønn). Så spiller du én runde og ser hvor mange hull du klarer på 5 slag eller bedre. 1 hull gir en bronsje-stjerne, 2 hull gir en sølv-stjerne og hvis du klarer 3 hull får du en gull-stjerne. Og ballen behøver ikke å gå i hullet. Det holder å komme innenfor en ring som legges rundt flagget.

Hvis du får en gull-stjerne, kan du gå videre til neste nivå, dvs. utslag 20, 30, 40 osv. Så, hvis du virkelig er flink, kan du altså få spille 7 runder @ 3 hull.

Foreløpig er det bare planlagt én turnering på Krokhol, men opplegget er innrettet på en hel serie med turneringer, og gjerne i samarbeid med flere klubber.

Her er en video fra en Stjernekamp-turnering med mange begeistrede barn og unge. Putteren blir helt klart et viktig verktøy i kampen om stjerner.

 

Dette er altså et nasjonalt initiativ fra Golfforbundet, sponset av Narvesen, og på Krokhol går turneringen av stabelen …

fredag 24. juni mellom kl. 17 og 20.

Det er fleksibel start og du kan komme når du ønsker. Nærmere instrukser blir gitt før start.

Det blir også servert grillmat, noe som er inkludert i startkontingenten på 150 kroner.

Det er påmelding i Golfbox slik at klubben vet hvor mye mat som må bestilles. Påmeldingsfristen er 21. juni.

Dette er midt i blinken for alle nybegynnere, uansett alder, og dessuten mer erfarne spillere som ønsker å teste sine nærspillferdigheter.

Vi håper så mange som mulig melder seg på!

Spørsmål kan rettes til de turneringslederne. Kontaktopplysninger står i Golfbox under “Kontaktpersoner”

Selvfølgelig får du diplom
Innhold
Klubben