Varm Golfhandelen Open 2023

17. juni 2023

Ad bildet:

Viktor kunne dessverre ikke komme selv, ettersom han hadde en “scheduling conflict” med en annen stor turnering borti California. Men han preget demodagen der Ping var hovedtemaet.

Vær- og føreforhold

Det er altså 6. gang på rad at Golfhandelen Open arrangeres på Krokhol. Og været var i høyeste grad samarbeidsvillig, slik det pleier å være under Golfhandelen Open. Noen syntes kanskje at det ble litt vel varmt da gradestokken bikket over 30 grader, men litt overskyet himmel og en svalende bris, gjorde sitt til at det ikke ble plagsomt varmt utpå der.

Greenene er blitt bedre av behandlngen de fikk tidligere i uken, men har fremdeles et stykke igjen før de er bra. Det varme været og vanningen av banen, har gjort at mange av de tørre flekkene har forsvunnet. Ballplassering gjorde imidlertid at det ikke var noe problem.

Deltakelse

Det var i alt 48 deltakere (A: 14, B: 25, C: 9). Det er forresten en litt annen klasseinndeling enn den som nå gjelder de fleste turneringer på Krokhol.

A-klassen er for dem til og med 14,9 I handicap, B-klassen for 15,0 til 27,9 og C-klassen for dem med handicap 28 og høyere.

Deltakelsen i år var litt litt bedre enn i fjor, men ellers litt svakere enn vi har vært vant til tidligere.

  • 2022: 43 (12,  24, 7)
  • 2021: 50 (18, 26, 6)
  • 2020: 68 (24, 33, 11)
  • 2019: 56 (21, 28, 7)
  • 2018: 59 (29, 28, 2)

Det er selvfølgelig en åpen turnering, med deltakere fra andre klubber, men i år var det bare 6:

  • Arendal – 1
  • Bærum – 2
  • Hauger – 2
  • Miklagard – 1
  • Mørk – 1

De som kan hoderegning vil se at summen av disse ikke er 6, men han fra Arendal teller ikke siden han også er medlem på Krokhol.

Det er litt færre deltakere fra andre klubber enn vi er vant til, men det er jo hyggelig at så mange av våre egne støtter opp om turneringen til sponsoren vår.

De støtter oss gjennom hele sesongen ved å gi gavekort og baller som premie blant annet i mandagsturneringen, i tillegg til de flotte premiene for denne årlige turneringen.

Beat the pro

Første konkurranse-i-konkurransen var “Beat the Pro”, som i dette tilfellet var Stian Lund, som for øvrig begynte å spille golf på Krokhol.

Han kom etter sigende til banen kl. 7 i morges for å trene, og viste seg vanskelig å slå. Da den nest siste ballen hadde gjort sine forsøk uten hell, var det bare fire deltakere som hadde klart å komme nærmere flagget på hull 1 enn proen – og vinne en pakke baller.

Det var ingen “closest to the pin”-konkurranse i år.

Premieutdeling

Longest drive

Denne konkurransen ble holdt på hull 5, og fra utslag 52 er hullet 505 meter langt. Stine Torgersen hadde valgt å spille fra tee 52 i dag, kanskje fordi hun ta får mange flere mottatte slag enn på de kortere sløyfene.

Vi syns vel at turneringskomiteen kunne ha spandert nytt papir/papp i markøren

Hun hadde likevel ledelsen lenge, helt til Rita Åse gikk forbi henne. Vi er ikke sikker på hvor lang den vinnende driven var, men Rita har trykk i kula for tiden.

Her får hun altså hjelpemidler til å bedre den ytterligere.

I herreklassen var det litt forvirring, da noen ikke var klar over at en vinnende drive må ende opp i fairway. 

I herreklassen var det litt forvirring, da noen ikke var klar over at en vinnende drive må ende opp i fairway. Dette ble ordnet opp, og vinneren ble Mats Jørgensen, som representerer Miklagard. Ballen lå ikke langt bak “dusken” som markererer at det er 200 meter til greenen, så slaget var altså ca. 300 meter langt.

C-klassen

Her var det 9 deltakere, og derfor 3 premier. Mange bra scorer av spillere i fremgang. Her holdt det ikke med 20 poeng for å få premie.

Jens Kristian Tofteberg tok tredjeplassen med 21 poeng, og fikk septeret som gjør at han heretter kan kalle seg markgreve av Krokhol.

Christian Danielsen er en ivrig turneringsdeltaker (slike liker vi) og har fått seg en vane med å sanke premier. I dag ble det andreplass med 23 poeng.

Det var imidlertid ingenting å gjøre med Markus Helmundsen, som tok en overlegen seier med 28 poeng, som altså representerer 12 under par. Men så spilte da også Markus en 47-runde. De sise seks hullene gikk han bare 4 over par.

B-klassen

Med 25 deltakere ble det 7 premier, men “kravet” for å få premie var ikke like høyt som i C-kl.assen.

Her holdt det med 16 poeng. Men det var mange om beinet, så mange plasseringer ble avgjort på spillehandicap og handicap.

Kjell Høydahl tok den først premierte plassen, 7. plassen, fordi han hadde bedre SH enn Sander Lund og Andreas Fosskaug-Sørensen. Alle hadde 16 poeng.

Bjørn Erik Bugge hadde også med 16 poeng, men lavere handicap og tok 5. plassen, som den siste premierte med 16 åpemg.

Femteplassen gikk til Kristian Bjerve, som var den første av de tre premierte som hadde 17 poeng. Han hadde imidlertid gått hjem, så han får få sitt septer siden, som markgreve av Lusetjern.

Jan Tore Samuelsens kommentarer vitnet om at han ikke var veldig fornøyd med runden, men 17 poeng og fjerdeplass ble det tross alt.

Med unntak av ett hull, var Jon Kittilsen ganske fornøyd med sin runde, som han mente skulle ha resultert I 19 poeng. Det hadde imidlertid ikke hjulpet, for han hadde likevel blitt nummer 3.

Septeret er symbol på at han nå er baron av Paddetjerndalen.

For, blant annet, hadde Øyvind Wulfsberg en mye bedre runde på gang. Han spilte nemlig en 43-runde (+7) og samlet seg 21 poeng.

Det er mulig, Øyvind.

Det var imidlertid ingenting å gjøre med Arne Schille i dag. han hadde én birdie, (2) tre par, fire bogier og en dobbel, og gikk på 41 slag (+5) brutto. Det ga hele 22 poeng, og klasseseier. Han hadde imidlertid gått hjem, så vi viser premien hans i stedet.

A-klassen

Heller ikke I A-klassen var det nødvendig å spille bedre enn par for å få premie. det var 14 deltakere, så det burde ha vært 4 eller 5 premier, men vi har bare registrert tre.

Christen Sandborg besøkte oss fra Bærum Golfklubb i den vakre Lommedalen, og fikk betalt for tre kvarters kjøring med en 40-runde som ga +1 netto og tredjeplass.

Mats Jørgensen  hadde altså tatt turen fra Kløfta (men det er jo ikke sikkert han bor der selv om han er medlem på Miklagard) og sanket nok premier i dag til å kanskje dekke bompengene.

Ikke bare vant han longest drive, men han ble også nummer to i A-klassen med par (også han hadde 40 brutto).

Seieren gikk imidlertid til en som har slitt litt de siste par turneringene. En bruttorunde på 40, også han, ga et par-resultat for Jostein Olafsen Sørset. Han tok dermed seieren på lavere SH.

Ellers …

Kan vi notere at det ble satt fem birdier I dag og at hull 7 nok en gang var vanskeligste hull (+2,04 over par). Gjennomsnittsscoren i dag var 48,98.

Demo-dag

Den har jo allerede fått en introduksjon. I år valgte Golfhandelen å profilere Ping, og vi vet jo hvem som spiller med de køllene.

En hyggelig bergenserinne representerte Ping, og skulle, som hun selv sa, sørge for at de som ville ha, fikk riktig kølle. Oppsettet var det ingenting å si på, med mange forskjellige køllehoder og skafttyper, som altså kunne testes ved hjelp av Trackman.

Mye bedre opplegg i år enn de siste årene, som jo var preget av pandemi og produktleveringsproblemer. De fikk solgt I hvert fall én kølle – vi håper mange fler.

Golfhandelen

De støtter oss gjennom hele sesongen ved å gi gavekort og baller som premie blant annet i mandagsturneringen, i tillegg til de flotte premiene for denne årlige turneringen.

Alt de ønsker som takk for hjelpen er at du tar en tur innom. I tillegg til nettbutikken har de nå to butikker,

en på Bryn

og en på Skjøyen.

Neste Mandagscup

er om to dager, på 19. juni.

Litt magert med deltakere i øyeblikket. Vi anbefaler påmeling.

Flesk og duppe

På mandag serverer Kari publikumsfavoritten flesk og duppe til middag.

Det kan lønne seg med “bordbestilling” sier Kari.

Neste helgeturnering

Det er Monsterturneringen over 27 hull, hvor herrene går først 9 hull fra tee 52, deretter 9 hull fra tee 47 og til sist 9 hull fra tee 42.

Damene går først 9 hull fra tee 47, deretter 9 hull fra tee 42 og til sist 9 hull fra tee 35.

Dette er neste lørdag, 1. juli. Etter det tar turneringssesongen en liten pause.

Flere bilder

Kanskje er det noen av deg.

Innhold
Klubben