Velkommen til åpen bane

Stort sett fine forhold

Ingen kan huske at banen har vært så grønn og fin på denne tiden av året. Det er svært lite vinterskader. Noen soppflekker er det på greenene, men der spirer det allerede, så vi regner med at disse vil raske vil være borte. Noe dødt gress er det også på enkelte fairwayer.

Greener

Disse er blitt valset og klippet, men foreløpig ikke så kort. Derfor er de litt lodne og trege foreløpig. Det er også spor etter pipeluftingen som ble gjort for å gjøre dem klare for vinteren. Dette vil endre seg raskt så snart det blir litt fart på gressveksten, og til det trengs det varmegrader, spesielt om natten. Det har det vært sparsomt med.

Foreløpig stikker hullkoppene opp av hullene for å sikre at ingen behøver å berøre hullet for å ta opp ballen. Vi regner med at en annen ordning vil være på plass i løpet av en dag eller to, slik at ballen må være i hullet for å telle. Når det er i orden vil banen være handicaptellende.

Husk: stangen skal IKKE tas ut eller berøres på annen måte!

Utslagssteder

Disse er også bra, og er blitt valset og klippet. Også her er det hull igjen etter pipeluftingen i høst, slik at man må være litt omhyggelig med å sette ned peggen. Husk i denne forbindelse på at du skal bruke dine egne pegger og IKKE pegger du måtte finne rundt utslagsstedet.

Der det er kunstgressutslag, er det fremdeles behov for litt ekstra vedlikehold.

Fairwayer

Disse er stort sett tørre, men det er litt gressvekst foreløpig på de fleste av dem. Mannskapene har derfor ikke begynt å klippe dem enda. Det er også noen våte områder her og der, så du kan få jord på ballen. Det er lurt å praktisere ballplassering.

Bunkre

På grunn av koronabestemmelsene er det ikke lagt ut raker. Prøv derfor å jevne ut spor du lager så godt du kan med kølle og sko. Ligger du i et fotavtrykk eller lignende, kan du ta fritak og plassere ballen på et egnet sted. Du kan også droppe deg ut av bunkeren med et straffeslag.

Rough

Foreløpig er roughen snill, og har ikke blitt klippet. Det kan ligge litt løskvist her og der, men disse kan du flytte på.

Husk: du skal bare spille på ballene du har i lommen eller bagen. Baller du finner skal du IKKE ta på – og derfor la ligge.

Treningsområder

Det kan drøye litt før det blir laget hull på treningsgreenene, men de kan godt brukes. På nærspillområdet er det også foreløpig dårlig gressvekst, så vi foreslår at du foreløpig slår kun fra rough-områdene. Det kan ta litt tid før det blir satt ut målpinner.

Innhold
Klubben