Ymse fra hvit

9. august 2021 – Dagens mandagscup fra hvit tee og ble spilt i det vanlige fine mandagsværet.

Banen var også i kjempefin stand, og det hverken nødvendig eller lov med ballplassering. Det var en god del etteranmeldelser, så til slutt ble det 27 deltakere, og for første gang som vi kan huske var det like mange deltakere i alle klassene (A: 9, B: 9, C: 9). Vi er imidlertid ikke fornøyd før vi er over 30.

Hyggelig var det også at det ikke bare var de samme gamle fjesene å skue. Det var nemlig en del debutanter i mandagscupsammenheng.

Det var noen gode resultater i hver klasse og mange ganske semre. Tilsynelatende er det ikke så stor forskjell på gul og hvit tee på de fleste hullene, men de forskjellene som var gjorde at mange slet enda mer enn vanlig.

Det er imidlertid ikke tvil om hva som var dagens runde.

Olaf Thomassen gikk nemlig på +2 brutto, noe som ble -3 netto, blant annet takket være to birdier (hull 6 og 7). En skulle tro at dette ville gitt en soleklar seier i A-klassen, men det ble det ikke.Alexander Løken var nemlig hakk i hæl og tok andreplassen på -2 (42 brutto).Tredjeplassen i denne klassen ble kapret av Erlend Bærø på par (gått hjem, så ikke bilde).

De andre to klassene ble begge vunnet på -2.Jan Tore Samuelsen tok B-klassen med en brutto-runde på 46. Det viste seg å holde til en klar seier.Nummer to, Robert Eilertsen, fulgte nemlig 4 slag bak, på +2.Edvard Unsvåg, som sesongdebuterte, tok tredjeplassen på +3.C-klassen ble vunnet lenge før de fleste hadde startet. Yngve Andersen og Trond Bjerke gikk nemlig ut kl. 13.30. Yngve hadde en god runde, og kom inn på -2, noe som viste seg å holde til seier.Knut Brox Moen, som er en halv meter høyere enn Yngve, tok andreplassen på par.Disse to var ganske så overlegne, ettersom tredjeplassen gikk til Roald Eilertsen på +5.

Birdier

Dette ble en langt billigere runde for Golfhandelen, ettersom det var “bare” 4 birdier (mot 8 i forrige uke). Som allerede nevnt fikk Olaf Thomassen to, på hull 6 og 7 (for øvrig banens vanskeligste også i dag, med en snittscore på over 6,5).

Per Frode Haugen fikk birdie på hull 3, mens Edvard Unsvåg fikk birdie på hull 2.

Orders of Merit

Vi begynner nå å nærme oss tiden da det hele skal avgjøres. De som har spilt alle turneringene har nå spilt 9 ganger, og som kjent så er det bare de 10 beste rundene som teller når det skal gjøres opp. Foreløpig er det imidlertid ingen som kan “bytte ut” en dårlig plassering med en god en. På grunn av den avkortede sesongen, vil man imidlertid være avhengig av å spille mange turneringer for å nå helt til topps.I A-klassen leder Lars Sandberg, som er den eneste i A-klassen som har spilt alle ni mandagscuper. Nærmest er Stefan Johansson og Ronnny Waagenæs, som begge har spilt 7 og ligger henholdsvis 8 og 9 poeng bak Lars.I B-klassen har alle de tre som i realiteten er i teten spilt alle turneringene. Vi sier “i realiteten” fordi Erlend Bærø, som ligger på andreplass, har rykket opp (ned?) i A-klassen, og ikke kan få flere poeng i denne klassen. Kristian Bjerve leder med tre og fem poeng foran henholdsvis Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen.I C-klassen er det dødt løp mellom Dag Raaum og Bjarne Røed. I realiteten er det Bjarne som leder, for neste gang han deltar vil Dag være i B-klassen. Bjarne har en ledelse på fem poeng til Marit Bjørnstad, som er den som følger nærmest. Øyvind Wulfsberg ligger 7 poeng etter Marit igjen.

Sakte spill

Dagens runde tok 2,5 time – stort sett med treer-baller. Det er sikkert mange individuelle syndere som har bidratt til dette, men vi kan ikke unngå å sette spørsmåltegn ved om det er riktig å ikke bruke alle utslagsstedene. I dag var det dobbeltstarter på hull 1, 3 og 6. Det bør vurderes å også bruke hull 4, 5 og 9.Husk å melde deg på

International Pairs

Denne parturneringen går neste søndag, og dere kan enten melde dere på som lag, eller individuelt og bli matchet med en partner.

Formatet er bestball (dvs. scoren til den på laget som gjorde det best teller på hvert hull). Det er alltid et spennende format – hvis du velger den rette partneren.Vi ser for øvrig nå at formatet er blitt endret fra modifisert Stableford, slik det sto opprinnelig, til vanlig Stableford.

Vi synes nå modifisert Stableford hadde vært litt kult.Husk å melde deg på

Klubbmesterskapet

Dette er sesongens viktigste turnering, hvor vi altså kårer klubbens beste golfspiller. Det er to klasser, A for herrer og B for damer – hvorfor de ikke heter “Herreklassen” og “Dameklassen” har vi aldri forstått, ettersom det bare ville tatt henholdsvis 12 og 10 tastetrykk.

Det er sedvane på Krokhol at alle som har anledning melder seg på, selv om de vet at de antagelig ikke har en sjanse til å vinne når det spilles uten handicap. Men det er en festdag for klubben, så vi oppfordrer alle til å melde seg på.

For dem med handicap over 26, er det en C-klasse som spilles med handicap. Her har du en mulighet til å spille to 18-hullsrunder på Krokhol og forbedre ditt handicap med mye på 1-2-3.

Innhold
Klubben