Bedre deltakelse enn på lenge

29. august 2022 – Det fine været har kanskje noe med å gjøre at det ble hele 27 deltakere i dagens mandagscup.

Start kl. 17.30 så heller ikke ut til å ha vært noen hindring. Deltakelsen fordelte seg ganske jevnt, med unntak av C-klassen, der det bare var 6 deltakere, mens det var 9 i A-klassen og 12 i B-klassen.

Gode scorer ble det også. I dag holdt det ikke med å spille til par. De beste scorene i dag kom i A-klassen, så vi starter med den.

Den ferske klubbmesteren, Per Frode Haugen, har beholdt formen og gikk likegodt dagens runde på 37 brutto, noe som er -2 netto, for seier i A-klassen. Det holdt bare så vidt, for det var to mann bare ett slag bak.

Olaf Thomassen er endelig ute av ferie modus og kom i mål på -1 (+4 brutto).

Det var lik score som Lars Sandberg, som har litt høyere handicap og derfor brukte flere slag (+5 brutto).

Det var ganske så jevnt bak dem også.

I C-klassen ble det i høyeste grad et internoppgjør. Terje

og Marit Bjørnstad kom begge i mål på -1, og da gikk Terje foran på bedre handicap.

Robin Baade (SH 53) spilte en fin par-runde, hvor han blant annet fikk bogey på 7-ern, og tok tredjeplassen.

Knut Storm Hanssen spiller ikke så mange turneringer lenger, men gjør det bra når han stiller opp. I dag ble det seier med dagens eneste under-par-runde i B-klassen.

Dag Raaum lå lenge veldig bra an, men gikk på et par blemmer på slutten, slik at det ble par og slaget bak vinneren.

Arne Schille hadde en drømmeåpning med par på hull 1, og spilte jevnt og bra resten av runden. Sluttresultatet ble +1, og det holdt (så vidt) til tredjeplass.

Birdier

Det ble satt 7 birdier i dag, av seks forskjellige spillere.

Per Frode Haugen fikk to, på hull 3 og 9.

Ketil Nordgård fikk sin birdie på hull 2.

Jan Tore Samuelsen forskjønnet en sub-standard runde med en birdie på hull 9.

Arne Schille fikk som nevnt birdie på hull 1.

Ronny Waagenæs pyntet på en ellers ujevn runde med birdie på hull 9.

Øyvind Wulfsberg fikk sin birdie på hull 4.

Kampen om august-sjekken

Det vil si, nå er det ikke en kamp lenger, for den ble avgjort i dag.

I A-klassen gikk sjekken på 500 kroner for godis hos Golfhandelen til Lars Sandberg. Han var den eneste som hadde spilt alle 5 turneringer i august, og var 7 poeng foran Per Frode Haugen. Ingen andre var i nærheten.

Til tross for bare ett poeng i dag, sikret Jan Tore Samuelsen seg sjekken i B-klassen. Det hadde han ikke klart uten å spille alle august-turneringene, for Espen Nordskog og Kristian Bjerve var bare fire poeng bak.

I C-klassen ble de uavgjort. Både Marit Bjørnstad og Marcus Andresen fikk 29 poeng, og hadde spilt like mange turneringer (3). Det må vel være en eller annen slags tie-breaker, men hva den er og hvordan sjekken ble fordelt, vites ikke på nåværende tidspunkt. Terje Bjørnstad var bare to slag bak.

Orders of Merit

Stefan Johansson spilte ikke i dag, og Per Frode Haugen vant A-klassen, så nå er det dødt løp mellom dem på Order of Merit. Per Frode har riktignok ett poengs ledelse, men han har spilt én turnering mer, og har færre dårlige plasseringer han kan stryke. Dette blir nok spennende hele veien inn. Det er tvilsomt om noen vil kunne plukke nok poeng til å ta innpå – forutsatt at de to spiller resten av turneringene.

I B-klassen er det mye jevnere mellom langt flere på toppen av tabellen. Espen Nordskog leder, men det skiller bare 7 poeng mellom ham og Trond Nåmdal som ligger på 5. plass. Mellom dem ligger Jan Tore Samuelsen, Jon Kittilsen og Elin Bjørnhaug. Hverken JT, Jon, Elin eller Trond fikk en tellende score i dag.

Takket være dårlig deltakelse i C-klassen, økte Roald Eilertsen sin poengbeholdning med 5 poeng i dag, og overtok ledelsen. Øyvind Wulfsberg, som ligger på andreplass, kan ikke komme høyere, siden han nå spiller i B-klassen. Marit Bjørnstad har tredjeplassen, ni poeng bak Roald. Siden hun bare har spilt 7 turneringer, vil hun imidlertid få full uttelling i de turneringene hun stiller opp i, mens Roald må erstatte dårligere runder. Så det kan bli spennende i denne klassen også.

Vi minner om

VELDEDIGHETSTURNERINGEN: MOT KREFT

Førstkommende søndag får du sjansen til å bidra til Kreftsaken ved å spille en runde golf. Hele turneringsavgiften går nemlig til denne gode saken. I tillegg kan du bidra mer og samtidig øke dine sjanser til å vinne ved å “kjøpe slag”.

Takk til Espen Nordskog for bilder fra dagen.