Bommen

30. oktober 2022 – Vi har nå fått mer informasjon om den nye bommen.

Tom Rune har sendt oss følgende:

Den nye bommen er betalt av Nordre Follo kommune og skal erstatte den manuelle bommen ved vaskeplassen. Ski Jeger og Fiskerforening har etablert en fiskeplass oppe ved Tretjerna som er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

De skal kunne kjøre helt opp til Tretjerna. Da de selv ikke kan åpne manuell bom så er det etablert en bom som kan ringes til for åpning.

Plasseringen av bommen er for å hindre kjøring av uvedkommende inn i golfanlegget, og nærhet til strøm og ettersyn.

Fra den nye bommen er det 2,6 km til det midtre av de tre tjernene som utgjør "Tretjerna".

I protokollen fra årsmøtet i Ski Jeger og Fiskerforeningen i februar i år, kan vi lese følgende:

Det store for foreningen i 2021 var NJFF sitt 150 års jubileum som vi var med å feire på Tretjenna. Her serverte vi treretters middag til nesten 150 besøkende. Det var et fint innlegg i Østlandets Blad og mye skryt av den nye fiskeplassen for bevegelseshemmede laget av kommunen v/Svein Gustavsen og fiskeutvalget.

Det er forresten tre steder i Østmarka som heter Tretjerna. Ett i Oslo (mellom Elvåga og Eriksvann), ett i Lørenskog (mellom Drettvann og Skåsjøen) og altså ett i Krokholmarka.

Her kan du lese om åpningen av fiskeplassen:

https://www.oblad.no/feiret-150-ar-med-treretters-like-godt-som-om-vi-skulle-laget-det-selv/s/5-68-1070251

(Kan kreve abonnement på Østlandets blad.)

 

nettstedet til NJFF fant vi følgende beskrivelse av fiskeplassen:

Tretjerna, Østmarka

Innkjøring ved bom for bevegelseshemmede.

Underlaget på adkomst: grus

Fiskearter: ørret og abbor

Beskrivelse:

Selve fiskeplassen har gruset vei inn fra nærmeste skogsvei. Det finnes en flytebrygge med rampe for rullestol. Plass til 2-4 pers, kanskje to fiskere praktisk sett. På brygga finnes en gapahuk og en bålpanne med sydvendt utsikt over vannet. Rett innenfor brygga finnes også bålplass og benker. Ski JFF disponerer en koie på plassen. Den har foreningen bygd om slik at den kan brukes som varmestue for bevegelseshemmede som bruker plassen. Det går en egen rampe opp fra grusveien til koia. Her finnes vedovn, gassbluss, 12v anlegg for lys, og det mest nødvendige av kokekar. Selve plassen ligger ca 2-3 km opp fra Enebakkveien, langs Høykrokholveien, sistnevnte en gruset skogsvei. Adkomst til plassen for bevegelseshemmede blir med en egen bom og sms løsning, tilgang til koie avtales med Ski JFF, fiskeutvalget. Ved høykrokholveien vil det være tilgjengelig en enkel toalettløsning tilpasset bevegelseshemmede.

Bilde: NHF Øst
Innhold
Klubben