Seniorcupen 2022 – gjennomgang

28. oktober 2022 – Her er andre turneringssammendrag – i dag tar vi for oss seniorcupen

I alt ble det arrangert 16 Seniorcup-turneringer. Det er én turnering mer enn i fjor, og til tross for at 17. mai i år falt på en tirsdag, som jo er dagen da Seniorcupen arrangeres.

Ellers ble det arrangert turnering hver tirsdag fra den første 3. mai, til den siste 20. september.

I tillegg kom den tradisjonelle senioravslutningen, som ble avholdt 4. oktober.

(Hovedbildet er fra senioravslutningen for noen år siden)

Deltakelsen varierte en god del, fra så lite som 7 deltakere, til så mange som 19. Samlet er det en liten oppgang fra i fjor, da det ble spilt 15 % færre runder. Antall deltakere er omtrent det samme. Best var deltakelsen i B-klassen, som i snitt hadde rundt 6 deltakere, mens A-klassen på flere tirsdager kun hadde én deltaker.

Vi oppfordrer nok en gang seniorgruppen til å vurdere om det virkelig er behov for 3 klasser i seniorcupen, når det i gjennomsnitt er 13 deltakere. To hadde holdt i massevis.

Finner du skrivefeilen?

Det var ingen som deltok i alle turneringene. Sander Lund og Bjørn Hallme kom nærmest, som kun gikk glipp av to turneringer hver. I alt var det 31 forskjellige personer som deltok i årets Seniorcup. Dessverre ser vi ikke mange nye navn på listen, så litt nyrekruttering hadde nok vært på sin plass.

Årets vinnere

Som vi kan se, var det mange som vant flere ganger, og det er jo ikke så rart, tatt i betraktning antallet deltakere i hver klasse.

Likevel var det over halvparten av deltakerne som karret til seg en førsteplass (19 av 31), og det er jo ikke så verst. De beste vant alle 6 ganger i hver sin klasse. I alt var det 10 stykker som vant mer enn én gang.

En annen ting som vi merket oss var at det stort sett bare ble spilt slaggolf. Det er mange fordeler med det, men i mange år ble det kun spilt Stableford i Seniorcupen, og vi lurer på om det ikke kunne vært en fordel å gå tilbake til det, spesielt med hensyn til å rekruttere nye deltakere.

Orders of Merit

Av en eller annen grunn har Seniorgruppen ingen avgrensning på antall tellende runder – alle runder teller. Det betyr altså at deltakelse er alfa og omega, og at den som deltar flest ganger til slutt vinner Order of Merit. Det kunne kanskje være mer motiverende å ha en litt annen tilnærming, for eksempel å sette en grense på 7 tellende turneringer, eller bruke summen av de oppnådde resultatene. Golfbox gir flere muligheter i så måte.

A-klassen

Olaf Thomassen deltok suverent flest ganger i A-klassen (12).

Nærmeste utfordrer, Lars Sandberg, deltok i 7 turneringer. Når det er sagt, så sikret jo Olaf seg også 6 førsteplasser, og langt fra alle var uten konkurranse.

Arve Bjerke spilte også 7 turneringer, og var i hælene på Lars for tredjeplassen.

B-klassen

I B-klassen var det seks stykker som deltok i 10 eller flere turneringer. Sander Lund deltok i flest (14), og det bidro til at han vant Order of Merit i B-klassen for andre år på rad. Tre førsteplasser på rappen mot tampen av sesongen var heller ingen ulempe.

Asbjørn Solevåg hadde nok gitt ham kamp til døren, for han vant hele seks ganger i starten av sesongen, men han fikk ikke spilt de siste tre turneringene på grunn av en operasjon.

Asbjørn Herdal er den som spiller aller flest runder på Krokhol i løpet av et år. Ca. 10 % av disse rundene gikk han i Seniorcup-sammenheng. 11 turneringer og to seire gjorde at det ble tredjeplass på Order of Merit.

C-klassen

Også i C-klassen ble antall spilte turneringer utslagsgivende.

Ragnhild Lied Johansen spilte flest (12), og hadde en fjerdeplass som dårligste resultat.

Per Haakonsen hadde flere seire enn Ragnhild (6 mot 4), men spilte to færre turneringer, og det var nok det som gjorde at han ble nummer to, 16 poeng bak Ragnhild (to andreplasser hadde jo vært verdt 20 poeng).

Bengt Tullander tok den siste pallplassen et godt stykke bak de to i teten.

Vi har ikke fått noen rapport fra senioravslutningen, så vi vet ikke hvem som ble kåret til Årets Senior.

Alle de tre klassevinnerne hadde omtrent like mange OoM-poeng, så det hadde uansett vært et vanskelig valg.

Alle seniorer i klubben bør prøve seg i Seniorcupen

Vi har 185 medlemmer på 50+ (92 65+) og som dermed er senior-kvalifisert. En god del av disse spiller mange runder, men ikke turneringer.

Vi vil våge påstanden om at de ville hatt enda mer glede av golfen hvis det slang seg med på noen Seniorcup-turneringer der, til tross for at vi vektlegger resultater her, vekten i hovedsak er på det sosiale.