Elgjakta 2021

26. september 2021 – Elgjakta-turneringen markerer at sesongen dessverre er på hell.

Slik det har vært vanlig de siste årene, ble det spilt eclectic, slik at alle fikk to forsøk på å score godt på hvert hull. Og det var det mange som benyttet seg av. Det var mange fine scorer – og bra med deltakere 33 til sammen (A: 10, B: 10, C: 13).

Selv om det var tåke på morgenen, ser det ut til at det ble bra vær utover dagen.

Som sagt mange gode scorer. Best av alle i dag var Yngve Andersen, som vant vandrepokalen med 26 poeng. Den fine elgen kan han nå ha på peishylla i et helt år.

C-klassen

Her var det flest deltakere og derfor flest premier.Mia Haave ble nummer 7 med 20 poeng – en flott prestasjon i det vi tror er hennes første turnering.Terje Bjørnstad ble nummer 6 med 20 poeng. Det er ikke hans første premie for å si det sånn.Ørjan Johansen ble nummer 5 på 21 poeng. Han gjorde det også bra i forrige uke, og det ser ikke ut til at vi har bilde av ham fra i dag.Jens Tofteberg og Marit Bjørnstad “delte” 3. plassen på 22 poeng, men offisielt ble det henholdsvis 4. og 3. plass.Vi tror Jakob Heian Ringdal også er turneringsdebutant, og en flott start ble det med 2. plass og 25 poeng.Det var samme poengsum som vinneren, Oscar Stovner Storeide, som har litt lavere handicap og derfor tok seieren i C-klassen.

B-klassen

Litt færre deltakere og litt færre premier.Elin Bjørnhaug tok 5. plassen med 22 poeng.Trond Ovik fikk ett poeng mer, og tok 4. plassen på à poeng med.Dag Raaum, som også fikk 23 poeng, men altså har litt lavere handicapRobert Eilertsen har vist form på tampen av sesongen, og ble nummer 2 med 24 poeng.Siden Yngve Andersen vant det store trofeet, vant han selvfølgelig også B-klassen. Han fikk så mange premier at han måtte holde tunga rett i munnen da han bar dem bort.

A-klassen

Like mange deltakere og like mange premier.Her var det hele 4 stykker på 21 poeng, men bare to fikk premie. Alexander Løken hadde nest lavest handicap og ble derfor nummer 5. Olaf hadde nok gått hjem.Knut Sørset avsluttet en flott sesong med nok en premie. Denne gangen ble han nummer 3 med 22 poeng.

Stefan Johansson var hakket vassere og ble nummer 2 med 23 poeng. Han var nok opptatt med et VtG-kurs siden han ikke var på premieutdelingen.Best i klassen var Christian Hodt, som jo også gjorde det bra i KM. I dag gikk han helt til topps med 24 poeng.Selv om dette var avslutningsturneringen, er vi altså ikke helt ferdig.

Egentlig skulle det vært premieutdeling for klubbmesterskapet i matchplay (symboltungt med hensyn til Ryder Cup)  i dag, men hverken turneringslederen eller klubbmesteren var til stede. Det ville ikke forundre oss om det skjer i morgen.

I morgen er det mandag, og da arrangeres årets siste Mandagscup. Da blir det vel også kåring av dem som vant Orders of Merit.

På tirsdag er det Senior-avslutning med en Texas Scramble-turnering.

Fremover til banen stenger (vi håper på 6. desember) kommer det til å være Mandagstreff, slik det var i sommerferien – en mer uformell variant av mandagscupen.

Takk til Jens Tofteberg og Espen Nordskog for bilder.