Europa vinner Ryder Cup – Raaum vinner Elgjakta

Det ble nemlig avholdt to turneringer i dag. En i Italia, en i Norge.

Dagens avslutning av turneringssesongen kunne nesten ikke hatt en bedre ramme.

Det var mildt og fint vær, og 29 deltakere – alle i samme klasse denne gangen. Formatet var altså eclectic, ved at det var det beste antall stableford-poeng på hvert hull etter to forsøk som telte.

8 deltakere valgte tee 42, 11 tee 47 og 10 tee 52. Banen er fremdeles våt, men det gikk stort sett greit å finne et sted å ta fritak for midlertidig vann, og dessuten var det ballplassering på kortklipt.

Det var mange gode scorer. Dessverre har vi ikke tilgang på informasjon om i hvilken grad deltakerne klarte å forbedre seg på runde 2. Det hadde vært interessant.

Det var åtte premier.

Marcus Andresen avsluttet en god sesong med 21 poeng – 8. plass.

Per Frode Haugen gikk, i likhet med mange andre av de beste spillerne på brutto par. For det fikk også han 21 poeng.

Sjetteplassen gikk til Anders Wold, som med 53 hadde dagens høyeste spillehandicap. Han brukte sine tildelte slag vel og tok sjetteplassen med 22 poeng. Han var én av fem med den poengsummen.

Marcus Hansen hadde en jevn og fin score-rekke, og fikk også 22 poeng for femteplass.

Jan Tore Samuelsen hadde nesten ingen blemmer og tok fjerdeplassen.

Jostein Olafsen Sørset var en av dem som gikk på brutto par. Han hadde likt spillehandicap som han som tok andreplassen, og ble derfor nummer tre fordi han ikke hadde like god avslutning.

Alexander Løken avsluttet nemlig med birdie på hull 9, og vant dermed andreplassen på sin gode avslutning. Han hadde gått hjem.

Dagens (suverene) vinner var Dag Raaum, som sanket hele 24 poeng. Han fikk derfor vandrepremien, som han kan ha på peishyllen til neste år. I år var det av en eller annen grunn ingen individuell elg til vinneren, slik det har pleid å være.

Dag får altså navnet sitt på vandrepremien. Før, da det var klasseinndeling i denne turneringen (hvorfor var det ikke det i år?), ble premien gitt med den med høyest poengsum. De andre navnene på vandre premien er:

• Kristian Bjerve (2022)
  • Yngve Andersen (2021)
  • Lars Sandberg (2020)
  • Knut Sørset (2019)
  • Per Frode Haugen (2018)

Andre premieutdelinger

Siden dette er årets siste ordentlige turnering, benyttes også anledningen til å dele ut premier for diverse andre ting.

Selv om dette har vært praksis i mange år, ser det ut til at dette kom litt brått på turneringskomiteen, for premiene for Orders of Merit var uten navn og hva premiene var for, og det forelå så vidt vi kunne skjønne ingen premie for vinneren av matchplay-klubbmesterskapet.

Órders of Merit A

Lars Sandberg (som var syk og ikke kunne stille i dag), to seieren i A-klassen. Han deltok i 11 av 13 turneringer og akkumulerte 79 (tuftet blant annet på to første- og to andreplasser samt jevnt over gode resultater gjennom sesongen).

Det ga en seiersmargin på 2 poeng foran Per Frode Haugen, som ikke hadde særlig med gode resultater i begynnelsen av sesongen, men tok det igjen tree første- og én andreplass på tampen.

Det var fem deltakere som hadde 10 turneringer eller mer. Totalt antall deltakere var 26.

Órders of Merit B

Jon Kittilsen spilte bare 8 turneringer i B-klassen (de fem andre spilte han i A-klassen). Likevel greide han å snike seg til en OoM-seier i B-klassen, blant annet gjennom to første- og to andreplasser.

Dag Raaum (som har spilt 10 turneringer) var den eneste som var i nærheten – men han var til gjengjeld bare ett poeng bak.

B-klassen var preget av at mange av de ivrigste deltakerne lå akkurat på handicap-skillet mellom A- og B-klassen. Av de 33 som deltok i B-klassen var bare tre stykker som hadde 10 turneringer eller mer.

Órders of Merit C

C-klassen var preget av relativt lav deltakelse gjennom hele året. Den eneste virkelig trofaste deltakeren i denne klassen var Marcus Andresen (9 turneringer) – og det førte til overlegen seier på Orders of Merit, med ikke noe resultat dårligere enn 3. plass.

Også her ble sluttresultatet påvirket av at noen (dvs. Christian Danielsen) spilte seg så mye ned i handicap at e rykket opp en klasse.

Det var 13 personer som deltok i C-klassen i løpet av sesongen.

Klubbmester i matchplay

Denne sesonglange turneringen ble avsluttet i går ved at Per Frode Haugen slo Knut Sørset 5&4 i finalen. Som sagt var det ikke klargjort noen premie, men vinneren (som også er leder av turneringskomiteen) sa at det var greit for hans del.

September-sjekken

Siden han ikke var til stede på premieutdelingen på mandag, fikk Per Frode Haugen gaveskjekken fra Golfhandelen på 500 kroner, i dag.

Diverse

Kafeen stenger

Som vanlig stenger kafeen etter Elgjakta-turneringen.

I den anledning disket Kari opp med hjemmelaget eplekake med krem og vaniljekrem – veldig god.

Kafeen kan være åpen i helger med pent vær, men produktutvalget vil være begrenset.

Mandagstreff

For dem som fortsatt ønsker å møtes på mandag ettermiddag å spille sosial turneringsgolf, arrangeres the vanligvis noe vi kaller “Mandagstreff” frem til banen stenger.

På forespørsel til turneringskomiteen fikk vi vite at det også vi være tilfelle i år, men beklageligvis er den ikke greid å legge ut noen slike i Golfbox. Kanskje det skjer i morgen.

Mandagstreff er veldig uformelt, så det er egentlig bare å møte opp kl. 16, men det hadde vært en fordel med påmelding slik at andre vet hvem som kommer.

Takk for i år

Med unntak av Senioravslutningen på førstkommende tirsdag (du har vel meldt deg på), er altså den offisielle turneringssesongen nå avsluttet.

Fremover vil vi komme med noen oppsummeringer og gjennomganger av de forskjellige turneringene.