Fint i tåkeheimen også

11. september 2023

Mandagscup uten det vanlige mandagsværet i dag, snarere tvert i mot.

Det var grått og trist, med veldig lavt skydekke – MEN – regnet uteble for det meste, både før på dagen og under turneringen. Det var litt yr i luften – nok til at noen satte opp paraplyen av og til, men i det hele var spilleforholdene gode.

Dette ble understreket av ganske mange birdier og meget gode vinnerscorer.

Deltakelsen var heller ikke så verst, tatt i betrakting av at vi startet kl. 17, noe som blant annet førte til at Karis spesial-jegergryte ble inntatt i hui og hast av noen.

Det var 23 som stilte til start (A: 9, B: 10, C: 4). Fem valgte ustlag 42, mens åtte valgte 47 og til valgte 52. Det var forresten hull 2 som var det vanskeligste hullet i dag.

Vi tar tombolaen først, som det ble gjort under premieutdelingen.

Ukens ballpakke ble vunnet av Christian Danielsen

Birdier

Det var 6, hvorav fire ble premiert på stedet, mens to må vente til det er laget flere gavesjekker.

Per Frode Haugen (hull 6) må vente
Det må også Jan Tore Samuelsen (hull 2)
Terje Bjørnstad (hull 4) fikk sjekk
Det ble sjekk på Erlend Bærø (hull 6)
Yngve Andersen (hull 6) kan også handle hos Golfhandelen i morgen
Øyvind Wulfsberg (hull 9 - netto eagle) hadde også en lønnsom dag på banen.

C-klassen

Marcus Andresen tok tredjeplassen på 14 poeng.
Jarl Holmen var to poeng bedre og tok andreplassen med 16.
Dagens vinner var Vegard Andresen som gikk på handicap og fikk 18 poeng.

A-klassen

Øyvind Wulfsberg spilte på par, og det holdt til tredjeplass i den øverste divisjonen.
Forrige ukes vinner, som altså ser ut til å ha funne formen, spilte for en gangs skyld 47-sløyfen, som han gikk +1 brutto. Netto ble det par og andreplass.
Erlend Bærø hadde dagen da det meste stemte. 39 brutto ga -3 netto og suveren seier. Scoren kunne faktisk vært enda bedre, men et par birdie-putter var bare millimeter fra å gå i.

B-klassen

Marit Bjørnstad, som fikk 19 poeng, misset andrplassen på høyere spillehandicap.
Det var Jon Kittilsen som tok andreplassen, også med 19 poeng.
Den suverene klassevinneren var Christian Danielsen, som fikk hele 24 poeng - dvs. 6 under par - og dermed dagens beste runde. Så det var faktisk vel fortjent at han også vant tombolaen.

Orders of Merit

September-sjekken

Etter to runder der det to spillere som har skilt seg ut i A-klassen: Per Frode Haugen og Erlend Bærø. De har henholdsvis 9 og 7 poengs margin til nærmeste utfordrer.

I B-klassen er det uhyre jevnt. Det er bare fire poeng som skiller nummer en og nummer 6. Jan Tore Samuelsen bekler listetoppen med 16 poeng.

I C-klassen er det de som kom best ut av dagens turnering som ogås leder i kampen om 500 kroners gavebrev fra Golfhandelen.

Sesong-OoM

Lars Sandberg har hatt en litt ujevn sesong, men han har en ganske solid ledelse på Order of Merit-A. 17 poeng er ledelsen til nestemann, som er Erlend Bærø, mens Per Frode Haugen er ett poeng bak ham igjen. Det blir spennende fremover, for neste uke har alle de tre i ledelsen spilt 10 turneringer, og det er de ti beste som teller. Dette gjør at folk også lengre ned på lisen også har en sjanse. Men det er altså bare to turneringer igjen å gjøre det på.

I B-klassen der det Dag Raaum og Yngve Andersen som innehar listetoppen. De har begge spilt 9 turneringer og det er bare to poeng som skiller dem. De som følger nærmest har allerede spilt 10 turneringer og kan altså ikke øke med fulle plassiferpoeng. Alle andre vil sannsynligvis ha spilt for få turneringer når vi setter punktum, til å kunne nå helt opp.

Marcus Andresen har tatt en kommenderende ledelse i C-klassen. Hans nærmeste utfordrer, Christian Danielsen, har rykket opp i B-klassen, og Marcus har 17 poeng til gode på Gaute Frostad. Siden deltakelsen i C-klassen er såpass beskjeden, blir det dessuten ganske mange poeng til alle som stiller opp, så vi tror oddsen er god for at Marcus holder helt inn.

Krokhol Masters

Listen over dem som er kvalifisert for Krokhol Masters ligger ute, og vi håper at flere melder seg på denne tradisjonsrike turneringen som avholdes førstkommende søndag.

Innhold
Klubben