Jernslaget 2019

Liten deltakelse, flere gode resultater

Vi synes der er synd at turneringskomiteen ble tvunget (for få ledige helger) til å legge denne tradisjonsrike turneringen så sent i juni at mange har dratt på ferie. Dette preget deltakelsen, for det var bare 20 som stilte til start (A: 7, B: 4!, C: 9).

Banen var i veldig god skikk, så i dag ble de bare ballplassering på kortklippet.Det hadde imidlertid ikke vært Jernslaget hvis vi ikke fikk litt regn. Som i fjor (bildet) kom det en kort skur mens de fleste var ute på back-9, som varte ca. 3 minutter, knapt nok lenge eller mye nok til å bli våt. Ellers var været alle tiders.I C-klassen tok Jan Tore Samuelsen nok en seier (han vant Jernslaget i fjor også, og har mange andre i år). Vi mener å ha overhørt at han spilte med 7-jern og gapwedge. Resultatet ble +6 (m.a.o. tilsvarende 30 stablefordpoeng). Han ser litt overrasket ut over at det holdt til seier.Det ga en ganske klar seiersmargin til Hanne Hoel Tofteberg, som tok andreplassen på +10.Samme resultat fikk også den andre Tofteberg, Jens Kristian, men Hanne tok altså andreplassen på litt bedre handicap. Det var tre premier.B-klassen er normalt den mest “folkerike” klassen på Krokhol, men i dag var den særdeles feriepreget. Begge de premierte fikk samme poengsum (+7), og rekkefølgen ble altså avgjort på handicap.

A-klassen hadde heller ikke nok deltakere (7) til full utdeling av premier, og det ble derfor bare to.Simen Thomassen er på full fart ned i handicap, og har nok ikke noe problem med lengden på jernslagene. Spesielt bra i dag var back-9, som han gikk på 44 brutto (36 netto).Samme resultat fikk også den andre Tofteberg, Jens Kristian, men Hanne tok altså andreplassen på litt bedre handicap. Det var tre premier.Suverent best i dag var Stine Torgersen, som like godt gikk tre under par (-3), etter å ha gått front-9 på -3 og back-9 på par. Altså med to jernkøller og en putter. Scoren på 75 slag brutto er faktisk likt med hennes egen BANEREKORD fra 18-08-2012 og 21-08-2016, da hun nok brukte hele baggen.

“Noen” prøvde å stikke av med statuetten.7 slag bak og best blant resten var Olaf Thomassen. Bruttoscoren på 85 ga +4 netto. Bra resultat det også, men det bleknet altså litt i sammenligning med Stine.Det står i Golfbox at runden er handicaptellende, men det er i så fall i strid med golfreglene:

“Alle turneringsformer hvor man setter større utstyrsbegrensninger enn det som gjøres i golfreglene, er ikke handicaptellende, for eksempel turneringer som begrenser antall køller (tre køller + putter o.l.)”.

Hvis du er blitt regulert og ikke liker det, kan du med andre ord klage og få det omgjort.

Snart har vi også en treningsgreen vi kan bruke!

Innhold
Klubben