Jernslaget 2019

Liten deltakelse, flere gode resultater

Vi synes der er synd at turneringskomiteen ble tvunget (for få ledige helger) til å legge denne tradisjonsrike turneringen så sent i juni at mange har dratt på ferie. Dette preget deltakelsen, for det var bare 20 som stilte til start (A: 7, B: 4!, C: 9).

Banen var i veldig god skikk, så i dag ble de bare ballplassering på kortklippet.

Det hadde imidlertid ikke vært Jernslaget hvis vi ikke fikk litt regn. Som i fjor (bildet) kom det en kort skur mens de fleste var ute på back-9, som varte ca. 3 minutter, knapt nok lenge eller mye nok til å bli våt. Ellers var været alle tiders.

2019-06-30 Jern- (4)

I C-klassen tok Jan Tore Samuelsen nok en seier (han vant Jernslaget i fjor også, og har mange andre i år). Vi mener å ha overhørt at han spilte med 7-jern og gapwedge. Resultatet ble +6 (m.a.o. tilsvarende 30 stablefordpoeng). Han ser litt overrasket ut over at det holdt til seier.

2019-06-30 Jern- (5)

Det ga en ganske klar seiersmargin til Hanne Hoel Tofteberg, som tok andreplassen på +10.

2019-06-30 Jern- (6)

Samme resultat fikk også den andre Tofteberg, Jens Kristian, men Hanne tok altså andreplassen på litt bedre handicap. Det var tre premier.

B-klassen er normalt den mest “folkerike” klassen på Krokhol, men i dag var den særdeles feriepreget. Begge de premierte fikk samme poengsum (+7), og rekkefølgen ble altså avgjort på handicap.

A-klassen hadde heller ikke nok deltakere (7) til full utdeling av premier, og det ble derfor bare to.

2019-06-30 Jern- (7)

Simen Thomassen er på full fart ned i handicap, og har nok ikke noe problem med lengden på jernslagene. Spesielt bra i dag var back-9, som han gikk på 44 brutto (36 netto).

2019-06-30 Jern- (8)

Samme resultat fikk også den andre Tofteberg, Jens Kristian, men Hanne tok altså andreplassen på litt bedre handicap. Det var tre premier.

2019-06-30 Jern- (10)

Suverent best i dag var Stine Torgersen, som like godt gikk tre under par (-3), etter å ha gått front-9 på -3 og back-9 på par. Altså med to jernkøller og en putter. Scoren på 75 slag brutto er faktisk likt med hennes egen BANEREKORD fra 18-08-2012 og 21-08-2016, da hun nok brukte hele baggen.

“Noen” prøvde å stikke av med statuetten.

2019-06-30 Jern- (9)

7 slag bak og best blant resten var Olaf Thomassen. Bruttoscoren på 85 ga +4 netto. Bra resultat det også, men det bleknet altså litt i sammenligning med Stine.

Det står i Golfbox at runden er handicaptellende, men det er i så fall i strid med golfreglene:

“Alle turneringsformer hvor man setter større utstyrsbegrensninger enn det som gjøres i golfreglene, er ikke handicaptellende, for eksempel turneringer som begrenser antall køller (tre køller + putter o.l.)”.

Hvis du er blitt regulert og ikke liker det, kan du med andre ord klage og få det omgjort.

Snart har vi også en treningsgreen vi kan bruke!