Mandagscup 1. juli 2019

Rød-mandag

Det kom et ørlite regnskyll, men ellers var været det samme fine vi er blitt vant til på mandager. Derfor var det gledelig at vi satt nytt årsbeste når det gjelder deltakere. Det var nemlig til sammen 30 påmeldte og etteranmeldte, 11 i A-klassen, 10 i B-klassen og 9 i C-klassen. Fordelingen tyder på at klassegrensene er riktige.

Alle spilte altså fra rød tee i dag, det var ballplassering på kortklipt, og det ble mange respektable scorer.Mange birdier ble det også, og fem sjekker ble delt ut. De gikk til:Per Frode Haugen, som fikk 2 (hull 1 og 3).Espen Nordskog fikk sin på 6-ern.Olaf Thomassen fikk sin på 3-ern, en riktig nydelig putt fra utenfor green (med andre ord en 0-putt).Vegard Ytterli var på besøk fra Grønmo GK og innkasserte også en birdie på hull 6.Jevnest var det i A-klassen

Her havnet i alt fire stykker på (netto) par.

Egil Sørset gikk også på par, men fikk altså ingen premie.Vinner ble Olaf Thomassen som gikk på 38 slag brutto (+2), noe som var dagens co-beste bruttorunde (Frode hadde samme bruttoscore).Mannen som ikke har tid til å spille golf, Sten-Arne Skulbru, tråklet sammen 6 par, og noen ymse andre scorer slik at han gikk på 41 brutto og fikk netto par, noe som holdt til andreplass.Tredjeplassen gikk til Vegard Ytterli fra Grønmo. Vi får vel kalle dette en vellykket debut. Han dekket nesten greenfee med premiesjekkene.I B-klassen var det imidlertid ingen som spilte på eller under handicap.Best var etteranmeldte Asbjørn Herdal, som endte opp med +3.Steinar Nordskog var slaget dårligere og tok andreplassen på +4. Han hadde gått hjem.

Den siste premien gikk til Petter Tomren, også på +4, som også hadde gått hjem.C-klassen var den eneste klassen som ble vunnet på en score bedre enn par.Knut Olav Sørset klokket inn 45 slag brutto, og fikk dermed -1 netto. Han blir skrevet ned, og er i henhold til Marit i B-klassen fra neste turnering av.Andreplassen gikk Elin Bjørnhaug, som spilte til sitt handicap, dvs. netto par. Det holdt til andreplass.Jens Kristian Tofteberg rundet av pallen på tredjeplassen, som han fikk på +1.

Mandagstreff

Neste mandagscup er 5. august. I mellomtiden blir det “Mandagstreff” hver mandag til samme tid som vanlig. Dette er ordentlige turneringer i den forstand at det vil bli registrert scorer og regulert handicap (hvis formatet er handicaptellende). Det vil imidlertid ikke være noen turneringsleder, startkontingent eller premier.Det er mulig å melde seg på turneringen på forhånd, men det er ikke absolutt nødvendig (det er imidlertid lurt – slik at de andre vet at du kommer – i tilfelle de bestemmer seg for å gå ut tidlig). Turneringsformatet blir bestemt av dem som møter. Det kan være en idé å prøve noen alternativer, for eksempel scramble, greensome, foursome eller andre varianter. Dette finner man ut av.

Innhold
Klubben