Klubbmesterskapet 2009

KM resultater dag 2

Det var en klar nivåhevning fra lørdag, og hele 4 spillere i A-klassen gikk under 80 slag. Best av alle var Per-Frode Haugen, som tangerte banerekorden for herrer på 72 slag dermed tok mesterskapet med ett slags margin til Kristoffer Olstad. +20 og +21. Kristoffer fikk en 76-runde på søndag.

I det hele tatt ble det en meget spennende turnering. Nest-lederballen spilte meget bra hele dagen (i tillegg til Per Frode besto den av Snorre Rustad,Robert Lauritzen og Roar Lüthcke. 3 av dem gikk under 80. I sin takketale ved premieutdelingen ga Frode kreditt til den gode tonen i ballen for dagens fine resultat.

Mye ble nok avgjort på de siste hullene. Frode avsluttet birdie-par-dobbeltbogey, Kristoffer bogey-bogey-par, mens lederen etter lørdagsrunden, Morten Trehjøringensom hadde en 3-slags ledelse etter første dag, hadde 3 dobbeltbogier på de fire siste hullene. Det var faktisk så jevnt at det en stund så ut til at Frode og Kristoffer måtte ut i sudden death omspill, men finregning viste at det var Frode som vant til slutt.

Resultater A

Helgens laveste totalscore var det imidlertid Stine Torgersen som fikk. Hun klarte ikke å matche lørdagens 75-runde (banerekord kvinner), men en 80-runde gjorde at hun endte opp på +17 totalt. Med andre ord 3 slag bedre enn Frode. For denne bragden fikk hun en stor, fin pokal. Stine vant B-klassenmed solide 24 slags margin på toeren, Kristiane Rivedal, mens treeren Marit Henriksen kom 10 slag bak henne igjen.

Resultater B

Vi hadde som nevnt to soleklare ledere i klasse C etter første runde. Joakim Sarvik fulgte opp  med en like sterk runde søndag, og endte derfor opp på -4 og på en meget klar førsteplass. Tor Harald Eriksen hadde kanskje lagt et litt for stort forventingspress på seg selv, så andrerunden ble ikke like god. Men andreplassen var veldig klar den, på +7. Tredjeplassen ble delt av Eivind Gikling og Robert Eilertsen.

Resultater C

I klasse D forsvarte Hanne Lund Kaldestad ledelsen med glans og vant med 13 slags margin tl Catherine GranungEva Haraldsen ble nummer 3.

Resultater D

Vi pleier jo å snakke om været. Det glemte vi nesten etter den spennende avslutningen. Men det var bra det. Det regnet ikke, solen skinte og banen fikk tørke (litt) ut.

Resultater runde 1

Banen var selvfølgelig veldig våt etter alt regnet i det siste, men ballplassering gjorde at dette ikke var noe stort problem, med unntak av at det ble lite rull. Det våte underlaget førte også til noen kreative bekledningsløsninger (bildet).

Morten_T_svingDet er Morten Trehjørningen (bildet – for anledningen ikke i grilldresssom har tatt ledelsen med en runde på 80 slag. Morten var 1 under par etter 5 hull da han gikk på en ergelig 9-er på hull 6. Det kunne altså like godt blitt en, la oss si, 76-runde. Morten har en ledelse på 3 slag over Kristoffer Olstad som spilte en veldig jevn runde med 5 par, 12 bogier og bare en dobbeltbogey. Det holdt til en rundet på 83. Slaget bak Kristoffer ligger Helge Rivedal, som også hadde en god runde på gang lenge. Etter 11 hull lå han 2 over par. Trippel og firpel på henholdsvis hull 12 og 13 ødela imidlertid scoren på back-9.

De seneste års klubbmester, Kenneth Trehjørningen, klarer nok neppe å forsvare tittelen, da 10-ere på både hull 5 og hull 15 gjorde at han kom inn på 95 slag. Skal faderen overta tronen? I morgen får vi se.

Det er dessuten artig å se at vi har noen nye navn på øvre del av leaderboarden, som Snorre RustadRobert Lauritsen og Geir Arvid Lundby.

Resultater klasse A – runde 1.

Ellers var det mange som det skar seg for på enkelte hull. Nei-nei-nei var vel blant de penere kraftutrykkene vi hørte. Det gjorde at det ble levert en del scorekort med til dels veldig høye scorer. Som sagt så gikk cutten på 99, slik at 24 spillere klarte cutten og 10 stykker klarte den ikke.

Morgendages lederball går forresten ut kl. 10:50 og består av Jan Røisi, Helge Rivedal, Kristoffer Olstad og Morten Trehjørningen.

Dagens laveste score, 75 slag, var det Stine Torgersen som sto for. Front-9 gikk på par. Det ble litt flere slag på backen, men serien 1 birdie, 11 par, 5 bogeyer og 1 DB lar seg absolutt høre.

Stine har dermed tatt en suveren ledelse i klasse B med +6. Bak henne kommer Kristiane Rivedal og Marit Henriksen på henholdsvis +23 og +28. Disse 3 utgjør også lederballen i dameklassen i morgen, som går ut kl. 9:50. Det var ingen cut i klasse B.

Resultater klasse B – runde 1

klasse C, som spiller netto slagspill, har vi to suverene ledere, Tor Harald Eriksen og Joakim Sarvik på henholdsvis -3 og -2. Tredjemann er Eivind Gikling på +10. Tor Harald hadde en fantastisk front-9 på 41 slag, noe som tilsvarer en nettoscore på 26, eller 9 under par! Vi går ut fra at dette ga ham sjokk og at det er grunnen til at back-9 ble som den ble. Joakim spilte også bedre på front-9 enn back-9, men her var ikke forskjellen like ekstrem.

Cutten i klasse C gikk på +18 og den var det 9 spillere som klarte.

Resultater klasse C- runde 1

Klasse D ledes suverent av Hanne Lund Kaldestad som leverte en 73-runde (netto). Det gir henne en ledelse på 10 slag over Eva Haraldsen og 11 på Catherine Granung før morgendagens runde.

Resultater klasse D – runde 1

 

Innhold
Klubben