KM 2020 – dag 1

Til tross for nedbøren som falt i går, var det gode spilleforhold. Været var bra også, selv om vinden tiltok utover dagen. Regn ble det ikke for det fleste, men det kom en aldri så liten skur rett før halv tre.Vi ble informert at det var innkjøpt nye hullkopper og flaggstenger for anledningen (med bidrag fra klubben), og dessuten tror vi at alle satte pris på at banekomiteen tok tiltak som denne, nemlig erklære en vannfylt bunker som GUR.

Videre har banekomiteen arrangert for at det blir nye hullplasseringer i morgen, og kanskje blir klossene på utslagene flyttet også.I forhold til tidligere år, var det ikke noe å utsette på deltakelsen. 38 er for eksempel 8 flere enn i fjor, og 15 flere enn i 2018. Flest deltakere er det i herreklassen (A) med 27, mens det bare er tre stykker med i dameklassen (B). Sosialklassen (C) har 8 deltakere.Det var mange som spilte omtrent det de er god for, og det kommer til å bli spennende i morgen.

I herreklassen lader den herren som har lavest handicap i feltet, nemlig Kristoffer Olstad. Han fikk en litt rufsete avslutning på front-9, med en trippel på 7-ern og en dobbel på 9-ern, men blant annet en birdie på 6-ern gjorde at han rundet på 43. Back-9 ble imidlertid noe helt annet, med blant annet birdie på både 6-ern (15) og 7-ern (16). En dobbel på 8-ern (17) gjorde at han ikke gikk back-9 på par, men på 37. Sluttresultatet ble altså 80 (+8).

Selv om han står øverst på leaderboarden (i Golfbox – vi startet der), så leder han egentlig ikke, i hvert fall ikke alene, for han har samme score som ringreven over alle ringrever, Olaf Thomassen, som spilte særdeles jevnt i dag. Eneste “blemme” var en dobbel på hull 9. 41 på front og 39 på back gjorde at han også ligger på 80 (+8) etter første dag.

Når vi først snakker om ringrever, så ligger ikke Lars Sandberg og Per Frode Haugen veldig langt bak. Henholdsvis er det ett og to slag.

Lars kunne antagelig ledet hvis det ikke hadde vært for en særdeles kjedelig 9-er på hull 14. Hadde han fått for eksempel en bogey (som ville være netto par for ham), hadde han ledet turneringen på 79.

Frode, som har vunnet de 7 siste klubbmesterskapene for herrer, hadde også ligget en god del bedre an hvis han ikke hadde gått hull 3 og 4 til sammen 5 over par. Han svarte riktignok med to birdier, men det ser altså ikke ut til at han får gå i lederballen i morgen slik han pleier. Det tror vi gjør at han blir ekstra farlig.

Ved runding etter front-9 var det Stefan Johansson som ledet, for han feide nemlig gjennom de ni hullene på 39 (+3). Det gikk litt tyngre på back-9, men han ligger på meget respektable 84 (+12) og 5. plass.

Deretter følger en hel drøss med spillere på +13 og +14.

Så her er det veldig jevnt på flere nivåer, og ingenting er avgjort.Det samme kan vi imidlertid ikke si i kvinneklassen (B). Der leverte nemlig Stine Torgersen en 79-runde (+7) – dagens beste. Elin Bjørnhaug spilte også en meget god runde, men er likevel 15 slag bak Stine. Disse to vil gå i dame-lederballen i morgen sammen med Hanne Hoel Tofteberg. Og i år, er det damene som får lov til å avslutte ballet. De går ut sist av alle i morgen, kl. 11.40.

I C-klassen troner Odd Hole øverst på leaderboarden, men siden C-klassen spiller med handicap er det Jens Kr. Tofteberg som har ledelsen på -3 (netto). Deretter følger Ørjan Moy, Odd Hole og Jostein Olafsen på henholdsvis +1, +2 og +3. Her er heller ikke noe avgjort.

Værmeldingen for i morgen lover mye av det samme som i dag. Det er imidlertid en fordel å ikke somle for mye, for det kan komme byger ved 14-tiden.

Galleri

Innhold
Klubben