KM 2020 – dag 2

Det var spenning og nerve helt inn, men til slutt var det dem med de laveste handicapene som stakk av med de gjeveste premiene.

Vi beklager den sene rapporten, men da vi kom hjem til en storspillende Viktor Hovland på TV, og det gjorde at ting har tatt sin tid. Dessuten var det en del bilder å behandle.

Det var fine forhold under hele runde, selv om det kom noen regndråper på de siste hullene. Det var torden i det fjerne, men heldigvis var det ikke nødvendig å avbryte runden.

 I klubbmesterskapet er det selvfølgelig tilskuere på hull 18.

Hyggelig er det også å registrere et aldri så lite generasjonsskifte på “pallen” i herreklassen (A). Vi kommer tilbake til dette senere.

Det ble litt omkalfatringer på startlisten i morges, ettersom noen var nødt til å trekke seg av forskjellige årsaker, men forholdene var like fine som i går – ja kanskje enda bedre etter scorene å dømme, for det var jevnt over lavere scorer i dag. Gjennomsnittscoren for de ti beste var faktisk fem slag bedre i dag enn i går.

Med alt som foregår, tenker vi at det er best å starte bakfra, nemlig med premieutdelingen.

Klubbmesterne for 2020 heter Stine Torgersen og Kristoffer Olstad.

Stine og Kristoffer har det til felles at de begge har lært å spille golf og vært juniorer på Krokhol, og er begge en del av større “Krokhol-familier”.Stine hadde en solid ledelse fra første dag, men det gjorde ikke at finalerunden ble helt uten dramatikk.

Vi har noen bilder.

Til slutt endte Stine opp med dagens og helgens tredje beste score +5 i dag og +12 totalt.

Det er 13. gang Stine blir klubbmester.Andreplassen gikk til Elin Bjørnhaug på +46,mens Hanne Hoel Tofteberg tok tredjeplassen på +77, noe premieutdeler gjorde et poeng av under premieutdelingen, muligens i egen disfavør.Ett av bidragene til +5 var en dobbel på hull 17. Det var noen som lurte på hva Stine gjorde i skogen, men det var å lete etter ballen.

 

Her viser dame-ledergruppen sine ferdigheter på og rundt greenen.Stines par gjorde at jentene slo herre-lederballen, der alle fikk bogey på siste hullet.Og selvfølgelig må vi ha med det tradisjonelle lederball-bildet.Kristoffer Olstad hadde en av de beste rundene i går (80, +8), og gikk derfor i lederballen. I dag satte han inn et annet gir og forbedret scoren med 5 slag, blant annet takket være en eagle på femmern, behørig dokumentert av Kjell Høydahl (takk for bilde). Det var nok til å bli klubbmester.Han hadde imidlertid ikke dagens beste runde. Den tilhørte Steffen Bjørnhusdal, som takket være tre birdier på front-9 rundet på -2. Det ble litt flere bogeyer på back-9, men ikke flere enn at gikk +3 på back-9 for +1 totalt i dag. Dessverre var gårsdagens runde litt for svak til at Steffen nådde helt opp i dag. Men en flott andreplass ble det. Han avanserte 6 plasser.Steffens 73-runde i dag er en tangering av banerekorden som ble satt av Per Frode Haugen 21-08-2016.Per Frode Haugen kjempet tappert for å forsvare tittelen han har vunnet 7 år på rad (9 ganger til sammen), og gikk dagens tredje runde flere slag bedre enn handicap (+5), men det holdt ikke helt. Han endte opp med samme antall slag for to runder (+15) som Steffen men endte bak på grunn av svakere back-9.Som så mange ganger før gikk Olaf Thomassen i lederballen på søndag. I dag holdt det ikke helt inn, men fjerdeplassen sikret han.Lars Sandberg lå ett slag bak Olaf etter i går, og de gikk i lederballen sammen med vinneren. I dag brukte han to slag mer (+11), og sammenlagt holdt det til femte plass.Tidligere klubbmester Ketil Nordgård (2012) var en av fire som gikk på 81 (+9) i dag, og sikret seg sjetteplassen på +22 sammenlagt.Morten Olstad hadde all grunn til å være stolt av en fin runde (også 81), og det faktum at han er faren til vinneren. Han gikk også på +9 i dag, men ble slått av Ketil fordi han brukte ett slag mer på back-9.Den siste premien gikk, med forbehold, til Ronny Waagenæs (også han gikk på 81 og +9)

Lederballen

C-klassen (som spilte slaggolf) ble vunnet av Jostein Olafsen som leverte en !!60-runde!! (-12, brutto 93)) i dag, i tillegg til en 75-runde i går. Det ga en seiersmargin på 8 slag.Jens Kr. Tofteberg leverte en sub-parrunde i går, men i dag ble det +2, og det var altså ikke nok til å hamle opp med Jostein, men andreplass ble det.Marit Bjørnstad leverte – etter eget sigende – en ræverunde i går. I dag gikk alt så mye bedre – 17 slag bedre resulterte i en 67-runde (-5), og det sikret tredjeplassen med ett slags margin til Ann Lisbet Brathaug, som også forbedret seg kraftig fra i går.Dette er et eksempel på premiene som ble delt ut til de tre beste i hver klasse.

Bildegalleri

Vi minner om mandagscupen i morgen.

Det er bare 20 påmeldte, så turneringsledelsen vil sikkert godkjenne etteranmeldinger.Kari serverer flesk og duppe!Ellers er terminlisten nå fullført for september

  • Krokhol Masters går 13. september
  • Elgjakta går 27. september

Sett av disse datoene. Elgjaka er også fristen for ferdigspilt matchplay-KM.

Innhold
Klubben