Litt av en start – Mandagscup 14. mai

Årets første mandagsturnering ble en riktig kvalitetsafære. Til tross for litt humpet greener, måtte man spille langt bedre enn sitt handicap for å få premie i to av de tre klassene.

I det hele tatt ble det en kveld for å dykke i ordboken etter superlativer. Været a gitt! Det var som om det var midtsommer, med temperatur langt opp på 20-tallet og nesten ikke en sky på himmelen. Det var nesten ikke vind heller, bare en liten trekk som gjorde det mer behagelig og ikke påvirket spillet i særlig grad.

Deltakelsen var så der. I alt var det 22 som stilte til start (8 A, 7 B, 7 C). Det syntes vi var litt skuffende på en så fin kveld, selv om banen foreløpig ikke er i topp stand.

A-klassen

Best av alle i dag var en som er litt av en gjenganger på premielistene. Olaf Thomassen leverte en runde som bestod av 8 par og én enslig bogey (på hull 4). Det ga en nettoscore på -3 (eller 21 poeng – A-klassen spilte slaggolf).Det skulle man tro ville holde i lange baner til seier i A-klassen, men faktisk holdt det bare så vidt.Jon Kittilsen spilte nemlig også over evne, og endte også opp på -3 (21 poeng), men med høyere handicap var bruttoscoren høyere (+4).Morten Olstad leverte også en bra runde, og spilte til sitt handicap, men det holdt altså ikke til premie når det bare ble delt ut to.

Sideblikk

Vi setter svært stor pris på jobben som gjøres med å rydde og renske på banen, men for ordens skyld gjør vi oppmerksom på at akkurat denne kvisthaugen faktisk er i spill.

B-klassen

Håkon Bogen meldte seg inn i klubben på lørdag kl. 11.45. I dag ringte han og lurte på om han kunne få spille turnering, og det fikk han selvfølgelig selv om innmeldingen ikke er “behandlet” enda. Med sin “foreløpige” status kunne ikke scoren registreres i Golfbox, men han vant like godt B-klassen. 17 poeng i debuten er slett ikke verst.Andreplassen var det Yngve Andersen (med ny sveis) som tok, med 16 poeng.

C-klassen

Dagfinn Dreyer (med dagens kuleste solbriller) spilte strykefritt og bra, og sanket med sine 46 slag hele 21 poeng.Heller ikke denne seieren var så overlegen som man skulle tro, for Tony Farinha var bare to poeng bak. Han vil med andre ord også få nytt handicap til neste gang. Etter eget utsagn var i dag første gang på 8 måneder at han tok i en golfkølle.Marit Bjørnstad endt på den sure 3. plassen (som ikke ble premiert). Hun spilte også en god runde og fikk 18 poeng.

Birdier

Sten-Arne Skulbru lå på oversiden av greenen på hull 5 på tre slag og pitchet like godt rett i koppen for sin birdie. Han fikk også birdie på hull 1, men uten premie.Jon Kittilsen slo tre perfekte slag (syntes han selv) på hull 6 og satte 2,5-metersputten i koppen fra oversiden.

Litt rot

Fordi turneringsformatet ble endret i siste liten fra utslag lengst bak til utslag på de stedene man er vant til, ble det litt problemer med Golfbox. Premieutdelingen trakk derfor litt ut. Det var ingen sure miner å se blant dem som ventet, men mange av dem som ikke var fornøyd med spillet sitt dro hjem tidlig.Neste mandag blir det flesk og duppe hos Kari. Vi regner med godt fremmøte.

Innhold
Klubben