Mandagscup 5. september 2016

23 deltakere – ikke en eneste birdie.

I forrige uke ble det heller ikke delt ut noen birdiepremier – men da var det tross alt noen som fikk birdie, selv om de ikke ble premiert. Denne mandagen var det altså tomt for birdier.

Det er ikke til å unngå å merke seg at denne tørken ser ut til å sammenfalle med det faktum at vi er kvitt Canada-gjessene – hvem vet?Det var i hvert fall ikke forholdenes skyld at det ikke ble noen birdier, og jevnt over svake scorer på ellers også – selvfølgelig med flere hederlige unntak. Det var en kjempeflott sommerkveld nesten uten vind og med flotte baneforhold – så fine faktisk at det ikke var ballplassering.

Dagens beste prestasjon kom i B-klassen, så da starter vi med den.

B-klassen

Rune Sørlie gikk på -2 netto (45 brutto) og det var dagens overlegent beste score. Han hadde en nettoscore på 4 på alle hullene fra hull 2 til og med hull 9. Det kaller vi jevnt.Siden det var 10 deltakere i klassen, var det tre stykker som fikk premie. Nest best var Hanne Hoel Tofteberg, som måtte se seg slått av Rune med 3 slag. Hun gikk med andre ord på +1.Jon Kittilsen klarte å karre seg rundt på +2, etter blant annet å ha fire-puttet åtter’n. Det var hans sjette tredjeplass i år.

A-klassen

Olaf Thomassen hadde også en god runde – som vanlig får vi vel si. Han hadde ikke noe dårligere enn bogey på noe hull. 4 par og 5 bogeyer ga en score på netto par (41 brutto – dagens beste).For en gangs skyld var det mer enn én premie i A-klassen (6 deltakere). Andrepremien gikk til en overrasket Lars Sandberg. “Jeg så ikke akkurat den komme” sa han etter å ha hentet premien for en runde på +3.

C-klassen

I C-klassen var det 7 deltakere, så det ble delt ut 2 premier. Den gjeveste gikk til Mr. Jevnheten selv, Tony Farina, som registrerte en runde på +1 brutto.Espen Nordskog har spilt bra og fått en rekke gode plasseringer etter sommmerferien. Etter førsteplass forrige uke, ble det andreplass i dag.Resultater

Orders of Merit

Her skjer det virkelig saker og ting – og det kommer til å bli en skikkelig spennende sesongavslutning – til tross til våre tidligere utsagn.I A-klassen er det nå likt mellom Per Frode Haugen og Olaf Thomassen. Begge har 104 poeng. Olaf byttet ut en tidligere fjerdeplass med dagens førsteplass, mens Frode har stått på stedet hvil de to siste mandagene. Han må nemlig minst ha andreplass for å kunne øke poengbeholdningen, ettersom hans dårligst tellende plasseringer er tredjeplasser. Etter i dag kommer Olaf til å være i samme posisjon, der bare seier eller andreplass vil gi poengøkning.

Kjell Høydahl ser ut til å ha festet et visst grep på tredjeplassen, men ledelsen til Lars Sandberg på tredjeplass er bare 12 poeng bak, og vi har sett hvor fort det kan skje endringer.I B-klassen er det også nå delt. Jon Kittilsen og Ronny Waagenæs har nå begge 87 poeng, men siden Ronny nå spiller i A-klassen, kan Jon gå forbi så lenge han skaffer seg ett poeng til. Det holder neppe til seier, for Kristian Bjerve er bare 3 poeng bak. Han kan øke sin poengsum med mer enn det Jon kan, siden han har et par femteplasser som teller i sammendraget, mens Jon har en fjerdeplass som dårligst.

Nærmeste utfordrere bakfra er Asbjørn Solevåg med 61, og Rune Sørlie og Sander Lund med 59 poeng.Også i C-klassen er det blitt veldig jevnt i teten, selv om det ikke er noen delt ledelse. Steinar Nordskog klamrer seg fast til ledelsen på 99 poeng. Bak ham følger Tony Farinha med 96 og Espen Nordskog med 91.

Steinars femteplass i dagens turnering ble ikke tellende i sammendraget. Han må ha minst en tredjeplass for å øke poengsummen sin. Imidlertid har Tony også “brukt opp” sine dårligste plasseringer, og han må ha minst andreplass for å øke poengbeholdningen ytterligere. Espen har igjen én fjerdeplass som tellende runde, men etter det må han også vinne eller komme på andreplass for å øke.

Innhold
Klubben